اقتصاد۲۴- منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان با بهره برداری از اسکله شماره پنج در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ وارد فاز جدیدی از روند توسعه شده است. به گونهای که در ماههای اخیر به عنوان یک منطقه استراتژیک در مرز سه استان هرمزگان، بوشهر و فارس شناخته میشود. این منطقه در نیمه دوم سال با بهره برداری از اسکلههای هفت و هشت توان صادرات مواد نفتی و پتروشیمی را خواهد داشت.
بندر پارسیان یکی از بنادر مهم تخصصی در جنوب غربی استان هرمزگان و کشور به حساب میآید. این بندر با ۱۹ پست اسکله به ظرفیت ۴۰ میلیون تن میتواند نقش تاثیرگذاری در رونق اقتصادی کشور ایفا کند. نگاه ویژه دولت به پارسیان میتواند نقشی بین المللی در سیاستهای اقتصادی کشور با سایر کشورهای دنیا ایفا کند.
استاندار هرمزگان در حاشیه کلنگ زنی پروژههای منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در جمع مدیران شهرستانی و خبرنگاران بیان داشت: هشت پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان در منطقه ویژه پارسیان کلنگ زنی شد. خوشبختانه تمامی پروژهها تامین اعتبار شده و پیمانکار آن بلافاصله عملیات اجرایی این پروژهها را آغاز کردند.
بیشتر بخوانید: رشد چند برابری شاخصهای توسعه زیرساختی و اقتصادی در مناطق آزاد
فریدون همتی با اشاره به نقش استراتژیک و بین المللی منطقه ویژه پارسیان بیان داشت: احداث اسکلهها و پس کرانه بندر با سرعت خوبی در حال اجرا است. خوشبختانه اسکله هفت و هشت منطقه ویژه پارسیان در مراحل پایانی ساخت قرار دارند. همچنین اسکله سه هم از پیشرفت خوبی برخوردار است. دو کشتی هم برای صادرات و واردات کالا در اسکله شماره پنج پارسیان که بهمن ماه سال گذشته مورد بهره برداری قرار گرفت. پهلوگرفته اند.
همتی عنوان کرد: امروز میبینیم، ظرفیت پیش بینی شده بندر پارسیان ۴۰ میایون تن، شهید رجایی هم در مرکز استان تقریبا بین ۱۵۰ الی ۲۰۰ میلیون تن و بندر جاسک هم با ظرفیت ۱۵۰ میلیون تن در حال ساخت است. در سال ۲۰۲۴ هم بندر جاسک تکمیل خواهد شد و آینده ایران در هرمزگان رقم میخورد. آینده صنایع نفت، انرژی بر و صنایع در استان هرمزگان رقم خورده است.
عالیترین نماینده دولت در هرمزگان تصریح کرد: چهار مجتمع پتروشیمی در منطقه ویژه پارسیان اراضی مورد نیاز را تحویل گرفته اند و در مرحله تسطیع و آماده سازی کارگاه هستند. دو پروژه فولادی هم در مرحله واگذاری زمین قرار دارند.
وی تاکید کرد: منطقه ویژه پارسیان بزودی یکی از نگینهای مناطق ویژه در امر صادرات و واردات، تولید محصولات پتروشیمی، فولاد، پودر آلومینا، نیروگاه و آب شیرین کن خواهد شد. غرب استان هرمزگان با منطقه ویژه پارسیان آینده خوبی خواهد داشت.
استاندارهرمزگان اضافه کرد: از ایمیدرو، مدیران منطقه ویژه پارسیان به خصوص آقای دکتر علامه مدیر پرتلاش و خستگی ناپذیر این منطقه، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، فرمانداری و مسئولان شهرستانی تقدیر و تشکر میکنم که با انسجام خوب مشکلات را از پیش رو برداشته اند.
همتی با یادآوری روزهای اول حضور در تصدی کرسی استانداری هرمزگان بیان داشت: لحظاتی به فکر روزهای اولی که وارد استان هرمزگان شدم افتاد، گزارشی از منطقه ویژه پارسیان و درصد پیشرفت این منطقه گرفتم. از سال ۸۵ به دلیل محیط زیست و معارضین محلی کارها متوقف شده بود، و تحرکی در این منطقه وجود نداشت.
وی ادامه داد: با پیگیریهای مصرانه و مجدانه و همکاری همه مدیران، خوشبختانه همکاریهای مردم پای کار آمد و متوجه شدند که پویایی در منطقه ویژه پارسیان میتواند حیات پایدار شهرستان باشد.
استاندارهرمزگان ابرازداشت: خوشبختانه با بر طرف شدن این دو مانع اصلی که بیش از ۱۰ سال این منطقه را به تعطیلی کشانده بود، دوباره رونق به این منطقه بازگشت. با پیگیریهای فراوان در سازمان پتروشیمی ایران مجوز چهار مجتمع پتروشیمی در منطقه ویژه پارسیان صادر شد. منطقه ویژه پارسیان در آینده نزدیک قلب تپنده ایران و استان خواهد بود.
همتی افزود: باید فعالیتهای منطقهای را با استفاده از ظرفیتهای استانهای همجوار آغاز کرد. با استانهای بوشهر، فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان باید به توسعههای منطقهای فکر کرد. بخشی از ظرفیتها در استان هرمزگان و مابقی در استانهای دیگر است. به طور مثال دروازه صادرات و واردات آلومینیوم لامرد در منطقه ویژه پارسیان قرار دارد. صادرات سیمانهای استان فارس از بندر شهید رجایی و بندر پارسیان امکان پذیر است.
وی با اشاره به طرح مهم و استراتژیک آب شیرین کن منطقه ویژه اقتصادی پارسیان اظهارداشت: احداث آب شیرینکن بزرگ غرب هرمزگان در منطقه ویژه پارسیان استارت خورد، اولویت این پروژه تامین آب منطقه ویژه و شهرستان پارسیان است، مازاد تولید هم به استانهای همجوار میدهیم. در اصل آب شیرین کن برای استان هرمزگان است. زمانیکه سرمایه گذاری بزرگ میکنیم طبیعتا مازاد تولید را به استانهای دیگر میدهیم.
استاندارهرمزگان ادامه داد: با آمادن مجموعه پیمانکاران و حضور قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در منطقه ویژه پارسیان هر کدام یک کار به عنوان مسئولیت اجتماعی انجام دهند. تقریبا ۷۰۰ میلیارد تومان طرح و پروژه در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در حال اجرا است. اگر نیروی بیکار در شهرستان است و اهل کار است، با همین پروژههایی که کلنگ زنی شده است میتوانند مشغول به کار شوند.
همتی بیان داشت: از آقای علامه انصافا در این مدتی که به پارسیان آمده اند در سرعت بخشی به پروژهها بسیار خوب کار کرده اند. تشکر میکنم و در ادامه کار هم حمایت خواهیم کرد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان در تشریح فعالیتهای انجام شده در منطقه ویژه اقتصادی بیان داشت: کمتر از یک سال پیش در منطقه ویژه در خدمت شما بودیم و در زمان ورود منطقه ویژه در رکود بسر میبرد. با تدبیر و پیگیریها و حمایتهای استاندار هرمزگان رویه در منطقه ویژه عوض شد. از بدو ورود در چهار حوزه زیر ساخت، جذب سرمایه گذار، صادرات و واردات و اصلاح ساختار فعالیتها را آغاز کردم.
سید علی اصغر علامه تصریح کرد: منطقه ویژه پارسیان علیرغم ظرفیتها و پتانسیلهایی که داشت هم در استان و هم در کشور غریب و ناشناخته بود. شرایط سختی بود. در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰، برای آغاز و اجرای پروژههای زیرساختی ۷ هزار میلیارد ریال تامین اعتبار شد. پیمان ۱۰ پروژه برگزار شده است که هشت پروژه کلنگ زنی شد و دو پروژه هم بهمن ماه سال گذشته کلنگ زنی آنها انجام شد.
علامه تاکید کرد: از بدو ورود اعتقاد داشتیم که میتوانیم منطقه ویژه اقتصادی پارسیان را از رکود خارج کنیم. ۴ شرکت مشاوره در حوزه برق، سرمایه گذاری، پتروشیمی و مخابرات مشخص شد و مطالعات طرحهای جامع منطقه ویژه در حال انجام است که پس از اتمام، بود جه سال آینده بر اساس این مطالعات پیش بینی خواهد شد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان خاطرنشان کرد: تا پایان سال معادل ۷ هزار میلیارد ریال دیگر تامین اعتبار برای سایر پروژههای زیرساختی خواهیم داشت. تمام این زیرساختها در راستای تحقق شعار سال و مانع زدایی برای سرمایه گذاری است. در حوزه جذب سرمایه گذار از آذر ماه سال ۱۳۹۹ تا کنون ۱۰ قراداد سرمایه گذاری امضا شده است. ۱۰ قرارداد دیگر هم در شرف امضا است. ۳ مجتمع پتروشیمی، کارخانه لولههای بدون درز، کارخانه سیمان، انبار آلومینیوم جنوب و آب شیرین کن جزوه پروژههای فعال منطقه ویژه است.
علامه با اعلامه صدور دو مجوز احداث کارخانه فولاد در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان بیان داشت: در هفته آینده این قراردادها نهایی خواهد شد. موافقت اصولی و جواز تاسیس این دو کارخانه صادر شده است. تا پایان سال ۲۰ پروژه سرمایه گذاری فعال خواهد شد.
وی اضافه کرد: در حوزه بندری؛ در ۹ ماهه گذشته ۴۰۰ هزار تن صادرات از بندر پارسیان صورت گرفته است. همزمان با اجرای پروژه ساخت اسکله ها، پهلوگیری کشتی در اسکله شماره پنج که بهمن ماه ۱۳۹۹ به بهره برداری رسیده بودانجام شد که با همکاری بنادر و دریانوردی هرمزگان، گمرک استان و قرارگاه خاتم ایم امر صورت گرفت.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان ابرازداشت:
تمامی زیرساختهای بندر پارسیان با هدف احداث ۱۹ پست اسکله در حال آماده شدن است. تجهیزات سازمان بنادر و دریانوردی و گمرکات استان نصب و فعال شده است. فیبرنوری منطقه ویژه که یکی از نیازهای زیرساختی منطقه بود راه اندازی شد و گمرک بندر مشکلی برای انجام امورات گمرکی ندارد.
علامه عنوان کرد: اسکله شماره هفت و هشت در تلاش هستیم تا آبان ماه وارد مدار بهره برداری شود و اسکله شماره سه تا پایان سال آماده بهره برداری شود. سازمان ایمیدرو برای تامین مالی بندر مشکلی نخواهد داشت. انصافا قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در شرایط سخت و شرایطی که بسیاری از پیمانکاران با مشکل روبرو بودند، همچنان به کارشان ادامه دادند. امیدواریم این مگاپروژه در غرب هرمزگان به بهره برداری برسد.
وی عنوان کرد: در حوزه مسئولیتهای اجتماعی هم وارد شده ایم و موظف هستیم که در کنار مسئولان شهرستانی در راستای توسعه زیرساختها کمک و حمایت کنیم. ما برای کمک به مردم آماده ایم و خود را تنها در حصار ۱۰ هزار هکتار نمیبینیم و باید تمام شهرستان را مدنظر داشته باشیم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان عنوان کرد: امیدواریم با وحدتی که میان مدیران و مسئولان شهرستانی و استانی وجود دارد. سرعت توسعه منطقه ویژه پارسیان و ایجاد اشتغال پایدار در شهرستان باشیم.