تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۰۸ مهر ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

ماده جنجالی لایحه رتبه بندی معلمان اصلاح می‌شود؟

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: معلمان عزیز نگران نباشند، لایحه رتبه‌بندی در دست بررسی است و بند‌های آن از جمله ماده ۷ و به‌طور کلی هر کجای متن پیش‌نویس، نیاز به اصلاح و یا حذف داشته باشد، بررسی می‌شود.

لایحه رتبه بندی معلمان

به گزارش جامعه ۲۴ - لایحه رتبه‌بندی معلمان قرار است طبق وعده رئیس مجلس، تا روز ۱۱ مهر ماه، خارج از نوبت به صحن علنی مجلس بیاید و تأکید شده که هدف رقم و افزایش نیست، بلکه به دنبال ارتقای جایگاه و منزلت معلمان هستیم.

علی‌رغم اختلافات موجود میان دستگاه‌های مختلف در این زمینه، اما گفته شده که معادل حداقل ۸۰ درصد حقوق اعضای هیئت علمی بر اساس رتبه به معلمان اعطا خواهد شد و این موضوع نهایی می‌شود؛ بنابراین در صورت تصویب نهایی این لایحه در صحن علنی مجلس و در زمان اجرای آن، نباید دریافتی معلم کمتر از ۸۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های یک استاد دانشگاه که همتراز او در وزارت علوم است، باشد. این همترازی با توجه به اینکه اکثریت معلمان کشور لیسانس و فوق لیسانس هستند، معادل‌سازی خواهد شد.

اشکال معلمان به ماده ۷ لایحه رتبه بندی چیست؟

این در حالی است که در متن پیشنهادی (در پیش‌نویس) با متن لایحه بارگزاری شده در وبگاه مجلس، تفاوت‌هایی دیده می‌شود. از جمله آنکه در ماده ۷ که عنوان می‌شود پرمشکل‌ترین ماده این لایحه است، چند اشکال وارد است. اول آنکه فقط دو رتبه دانشگاهی اعضای هیئت علمی درنظر گرفته و گفته شده است معلمین دارای مدرک لیسانس و زیر لیسانس باید با آموزشیارمربی دانشگاه‌ها و معلمان دارای مدرک فوق لیسانس و بالاتر، با مربیان دانشگاه همتراز بشوند.

این ماده به استناد بند ۶ سیاست‌های کلی نظام اداری ابلاغی و با لحاظ رعایت عدالت در نظام پرداخت و جبران خدمات، با تأکید بر عملکرد، توانمندی، جایگاه و ویژگی‌های شغل و شاغل و تأمین حداقل معیشت و با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی تعین شده است.

همچنین این ماده به استناد تبصره ۳ ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه تهیه شده است که تأکید دارد دولت مکلف است طی سال اول اجرای قانون برنامه، سازوکار‌های مناسب در نظامات پرداخت حقوق و مزایا و نظام مالیاتی را به نحوی مدون کند که اختلاف حقوق و مزایای بین مقامات، رؤسا، مدیران و کارکنان موضوع این ماده در مشاغل مشابه و شرایط مشابه در هر صورت از بیست درصد تجاوز نکند و در مسیر تصمیم‌گیری قانونی قرار دهد.

طبق این تبصره در قانون برنامه ششم توسعه، حداکثر اختلاف بین مشاغل یکسان نباید از ۲۰ درصد بیشتر باشد. بر این اساس باید حقوق معلمی با رتبه یکسان یک عضو هیئت علمی دانشگاه تا ۸۰ درصد همتراز شود. اگرچه این موضوع در لایحه مذکور به شکل دیگری و پیچیده عنوان شده و آمده است که مجموع حقوق و مزایا نباید از ۸۰ درصد حداقل حقوق و فوق العاده‌های اعضای هیئت علمی مربی آموزشیار و مربی دانشگاه‌های وزارت علوم کمتر باشد، در اینجا به مسئله با سابقه بودن نیرو اشاره‌ای نشده و طبیعتاً طبق این ماده، معلمی با چندین سال سابقه تدریس، با اعضای هیئت علمی که حتی به تازگی مشغول به کار شده باشند، مقایسه خواهد شد.

برخی کارشناسان و همچنین معلمان بر این باورند که متن ماده ۷ در متن پیش‌نویس لایحه و تصویب آن، راه را برای پیشرفت خواهد بست و باعث از بین رفتن انگیزه معلمان خواهد شد. آن‌ها تأکید دارند که باید سقف مشخصی در موضوع همترازی وجود نداشته باشد تا امکان رشد و ارتقا برای معلمان وجود داشته باشد.


بیشتر بخوانید: رتبه‌بندی معلمان در سال ۱۴۰۰، با کدام پول؟!


محمدرضا احمدی سنگری، نماینده مردم رشت در مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات


در این زمینه محمدرضا احمدی سنگری، نماینده مردم رشت در مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره دغدغه‌ها و نگرانی‌های معلمان نسبت به ماده ۷ پیش‌نویس لایحه رتبه‌بندی، گفت: باید به صورت دقیق‌تر بررسی شود. حتما نقاط ضعف مورد توجه قرار خواهد گرفت و در صورت نیاز اصلاح می‌شود. نگرانی‌های معلمان و فرهنگیان عزیز قابل درک است و مسائل آن‌ها دغدغه ما نیز هست، بنابراین جای نگرانی وجود ندارد. این لایحه در صورت اجرایی شدن به نفع معلمان خواهد بود.

ماده ۷ لایحه رتبه بندی معلمان پس از بررسی در صورت نیاز اصلاح می‌شود

وی همچنین درباره لحاظ کردن تنها دو رتبه اعضای هیئت علمی برای بحث همترازی معلمان و اینکه این موضوع باعث بی‌انگیزگی معلمان خواهد شد، گفت: معلمان عزیز نگران نباشند، در حال حاضر این لایحه در دست بررسی است و قطعاً بند‌های آن از جمله ماده ۷ و به طور کلی هر کجای متن پیش‌نویس، نیاز به اصلاح و یا حذف داشته باشد، با کار کارشناسی به انجام می‌رسد. کمیسیون آموزش برای نهایی شدن این لایحه بسیار تلاش کرده و تصویب آن قطعاً به سود جامعه معلمان و فرهنگیان خواهد بود.

احمدی درباره زمان نهایی اجرایی شدن لایحه رتبه‌بندی معلمان، اظهار کرد: ان‌شاءالله این لایحه طی ماه جاری به تصویب می‌رسد و سپس به مرحله اجرا می‌رسد تا هم معلمان شاغل و نیز آن دسته از فرهنگیانی که می‌خواهند بازنشسته شوند از مزایای این قانون بهره‌مند شوند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۰۸ مهر ۱۴۰۰
مجلس میخواهد حقوق معلمان را با حقووق خدمتگزاران دانشگاه همتراز کند نه با حقوق اساتید دانشگاه
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ نمایی بی نظیر از ۶۳ سال پیش ایستگاه راه آهن یزد

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ استایل بهاری زیبا کرمعلی با عینک چند میلیونی و رنگ موی سال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟