اقتصاد۲۴- پروین فرشچی عضو هیات مدیره این سازمان طی سخنانی در این پنل با تشریح ابعاد مختلف انرژیهای نو، تغییرات اقلیمی را از مهمترین دلایل افزایش تقاضا برای استفاده از انرزیهای تجدید پذیر خواند و گفت: این انرژیها نه تنها باعث کاهش آلودگی هوا و افزایش امنیت انرژی میشود، بلکه به کاهش هزینه ها، افزایش اشتغال و بخصوص کاهش اثرات تغییرات اقلیمی میانجامد.
وی با تشریح سرمایه گذاریهای انجام شده در دنیا برای تولید انرژیهای تجدید پذیر، موفقیت کشورهای پیشرو را در این عرصه، وجود تضمین برای خرید این نوع انرژی در این کشورها دانست و افزود: در اروپا انواع انرژیهای تجدید پذیر به خانهها برده شده است.
این عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم در بخش دیگری از سخنان خود بر نقش موثر سازمانهای بین المللی مرتبط با تولید انرژیهای تجدید پذیر در فعالیت کشورها برای تولید این نوع انرژی، تاکید کرد و یادآور شد: حضور اندک ما در این سازمانها که در بسیاری موارد دلایل سیاسی هم ندارد، باعث از بین رفتن فرصتهای زیادی شده است.
فرشچی در این خصوص به انجمن کشورهای حوزه اقیانوس هند اشاره کرد و گفت: مناطق آزاد ما بخاطر نزدیکی آنها به اقیانوس هند، فرصتهای طلایی دارند تا از ظرفیت این انجمن برای ورود به تولید انرژیهای تجدید پذیر استفاده بهینه کنند.
بیشتر بخوانید: جان دوباره به بازارهای درگهان برگشت
وی در پایان سخنان خود با تاکید بر ضرورت ورود مناطق آزاد کشورمان واقع در آبهای خلیج فارس و ساحل دریای عمان به عرصه انرژی روی دریا به عنوان انرژی تجدید پذیر، خواستار اهتمام مسئولان سیاسی کشور به دیپلماسی دریا محور شد.
براساس این گزارش، علی یدقار مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این پنل طی سخنان کوتاهی با تشریح روند تحولات عمیق در دنیا در ۵۰۰ سال گذشته، ایجاد تمدن غرب، تشکیل ایالات متحده آمریکا و آغاز رشد قدرتهای نوظهور مانند چین و هند را سه رویداد بزرگ این تحولات خواند و با تاکید بر تغییر شکل قدرت در دنیای امروز، خواستار دور شدن از نگرشهای نقطهای شد.
وی سهیم شدن با دیگران در قدرت را بهترین نوع قدرت دانست و با اشاره به پیمان شانگهای نقش مناطق آزاد کشور را در ایجاد ارتباط و همگامی ایران با دنیا بسیار موثر خواند و گفت: اگر به این مناطق توجه خاص شود و تکلیفش را حاکمیت روشن کند، این تاثیر صد چندان خواهد شد.
یدقار منطقه آزاد قشم را با توجه به ظرفیتهای بی بدیلش بهترین نمونه و الگوی توسعه در کشور نامید و با برشمردن ظرفیت این جزیره در عرصه انرژی از جمله هاب پتروشیمی، پتروپالایش و ذخیره سازی نفت و فراوردههای نفتی، تداوم تمام این فعالیتها را منوط به ثبات مدیریتی دانست.
مهدی نصیری سرپرست مدیریت نفت و انرژی سازمان منطقه آزاد قشم هم در این پنل با تشریح ظرفیتها و اقدامات انجام شده در حوزه نفت و انرژی منطقه آزاد قشم، برضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی تاکید و با اعلام اینکه در این منطقه، ایجاد و استقرار این نوع صنایع با رعایت الزامات محیط زیستی آن طراحی شده است، توضیحاتی درباره آخرین اقدامات انجام شده درقشم درخصوص هاب پتروشیمی و بانکرینگ ارائه کرد.
گفتنی است نمایشگاه و همایش معرفی فرصتهای سرمایه گذاری و توسعه حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژیهای تجدید پذیر در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی از سوم تا پنجم آبان ماه جاری در کیش برگزار میشود.