اقتصاد ۲۴- بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۱۸۴۷ دلار و ۲۳ سنت رسید.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد افزایش، به ۱۸۵۰ دلار و ۱۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار شب گذشته یک درصد افزایش داشت و در ۱۸۴۸ دلار و ۳۰ سنت بسته شد.
طلا روز چهارشنبه پس از انتشار آماری که نشان داد شاخص قیمت مصرفی آمریکا ماه گذشته بزرگترین افزایش را در ۳۱ سال اخیر داشته است، به بالاترین حد از ۱۵ ژوئن صعود کرد.
ایلیا اسپیواک، استراتژیست ارزی دیلی فارکس در این باره گفت: این رشد چشمگیر قیمت ممکن است یک واکنش یکباره به آمار باشد و همچنان که بازار آمار تورم را هضم میکند، قیمت طلا ممکن است پایین برود به خصوص که نگرانیهایی در خصوص سیکل افزایش نرخهای بهره طولانیتر و پرشتابتر بانک مرکزی آمریکا وجود دارد. اگر انتظارات تورمی تقویت شوند، ممکن است روی مصرف تاثیر گذاشته و رکود تورمی ایجاد کند. اما طلا بعید است از چنین وضعیتی سود ببرد، زیرا سیاست پولی در چنین سناریویی نامعلوم است و سرمایه گذاران با این سطح از ابهام راحت نخواهند بود.
چندین مقام بانک مرکزی آمریکا هفته جاری نسبت به تورم طولانی ابراز نگرانی کرده اند؛ هر چند که انتظار دارند افزایش قیمتها نهایتا فروکش کند.
سیاستهای پولی آسان برای تحرک بخشیدن به رشد اقتصادی در دوران پاندمی کمک کرد قیمت طلا در دو سال گذشته به رکورد بالایی صعود کند، اما هر گونه افزایش نرخهای بهره که برای مهار تورم انجام میگیرد، هزینه نگهداری طلا را افزایش داده و به جذابیت سرمایه گذاری در این فلز ارزشمند ضربه میزند.
بیشتر بخوانید: طلا در اوج قیمت ۲ ماهه ایستاد
بر اساس گزارش رویترز، عامل دیگری که در کاهش قیمت طلا موثر بود، قویتر شدن ارزش دلار بود که به بالاترین حد یک سال اخیر صعود کرد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد افزایش، به ۲۴ دلار و ۶۹ سنت رسید. هر اونس پلاتین ثابت بود و در ۱۰۶۶ دلار و ۷۱ سنت ایستاد. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد افزایش، ۲۰۲۶ دلار و ۸۰ سنت معامله شد.