اقتصاد ۲۴ - روحالله علیزاده در کارگاه آموزشی با موضوع بهبود تغذیه و ایجاد باغچههای سلامت اظهار کرد: در واقع مصرف سبزیجات رنگارنگ به دلیل املاح معدنی و ویتامینهای مختلف میتوانند بروز بیماریهای غیر واگیر مثل بیماریهای قلبی، فشارخون، دیابت، سرطان بهخصوص سرطانهای دستگاه گوارش و چاقی را در افراد کاهش دهند.
وی تصریح کرد: همچنین مصرف میوه و سبزی میتواند از افزایش وزن و چاقی که احتمال ابتلا به کرونا را در فرد افزایش میدهد جلوگیری کند. چاقی خود یک عامل خطر مهم ابتلا به کرونا محسوب میشود. مرگومیر ناشی از کووید ۱۹ در افراد چاق بیشتر است.
کارشناس بهبود تغذیه و رژیمدرمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان با اشاره به نقش میوه و سبزیهای رنگارنگ اکسیر طبیعی تقویت سیستم ایمنی بیان کرد: ویتامینهای C، A آنتیاکسیدانهای طبیعی هستند که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند.
وی عنوان کرد: میوهها و سبزیهای زرد، نارنجی و سبز تیره منبع غنی از بتاکاروتن هستند که این ماده در بدن تبدیل به ویتامین A میشود که نقش بهسزایی در پیشگیری از کرونا، سرطان و دیابت دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین راه برای جلوگیری از پیری زودرس
علیزاده اضافه کرد: میوههایی مثل انبه، طالبی، خرمالو، زردآلو، آلو، موز، طالبی، گرمک، هلو، ازگیل، آناناس، گریپفروت، پرتقال، نارنگی و هندوانه و سبزیهایی مثل هویج، انواع کلم سفید وکلم قرمز، گلکلم، کدوحلوایی، شلغم، لبو، گوجهفرنگی و انواع فلفل دلمهای، اسفناج از منابع سرشار این ویتامینها هستند، البته به یاد داشته باشید که تمامی میوه دارای ویتامین C هستند و برای حفظ سلامت بدن مهم هستند.
وی افزود: مصرف روزانه سبزیجات یکی از عوامل مهم پیشگیری از سرطانها است، این اثر پیشگیریکننده مربوط به آنتیاکسیدانهایی مانند فلاونید، کاروتنوید، ویتامین C، A، B و فیبر غذایی است. این مواد بهعنوان مسدود کننده یا سرکوبکننده تومورهای سرطانی نقش بهسزایی دارند. همچنین فیبر موجود در سبزیجات پیشگیری از سرطانها بهخصوص سرطانهای دستگاه گوارش نقش بسزایی دارند.
علیزاده خاطرنشان کرد: سبزیجات مختلف دارای عنصری به نام پتاسیم هستند پتاسیم یکی از املاح معدنی مهم برای بدن است که کمبود آن میتواند زمینهساز حملات قلبی باشد، بنابراین از طریق مصرف روزانه انواع سبزیجات بهخصوص جعفری، کرفس، لوبیا سبز و سیبزمینی که غنی از این عنصر هستند میتوانید خود را در برابر بیماریهای قلبی و فشارخون ایمن کنید.
وی گفت: کاهش خطر ابتلا به دیابت: سبزیجات به دلیل دارا بودن فیبر بالا میتوانند با کاهش جذب و کاهش روند آزاد شدن قند در خون احتمال ابتلا به دیابت را کاهش میدهند.
کارشناس بهبود تغذیه و رژیمدرمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان اظهار داشت: سبزیجات منبع غنی از فیبر هستند بهطوری که هر واحد سبزیجات ۲ تا ۳ گرم فیبر دارند، مصرف سبزیجات و سالاد قبل از غذا باعث میشود که حجم زیادی از معده با سبزیجات پر شود درنتیجه میزان دریافت غذا کم میشود، بنابراین دریافت کالری کم به معنی دوری از اضافهوزن و چاقی و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به کرونا و بیماریهای غیر واگیر است.
در راستای طرح بهبود پروژه تغذیه جامعه زنان روستایی کارگاه آموزشی با موضوع بهبود تغذیه و ایجاد باغچههای سلامت در شهرستان کنگان برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی در خصوص تغذیه سالم و نحوه کشت و تولید محصولات ارگانیک به زنان آموزش داده شد و ضمن برگزاری کارگاه بروشورهایی در خصوص تغذیه سالم و ایجاد باغچههای خانگی توزیع شد و همچنین برای زنان روستایی در خصوص مبارزه با آفات بیماریهای صیفیجات نیز توضیحاتی ارائه شد.
کارگاه ترویج کشت باغچههای سلامت خانگی باهدف استفاده از نهالهای بیولوژیک و تولید سبزیجات و صیفیجات عاری از کود شیمیایی بهصورت مشترک توسط جهاد کشاورزی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان برگزار شد.