تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۲۷ آبان ۱۴۰۰
بخش اول؛ گفتگو با کارشناس شهرسازی

آیا اراضی ۵۶۰ هکتاری، بهترین راه برای مسکن سازی انبوه در قم است؟

فعال حوزه شهرسازی گفت: بهتر است راه و شهرسازی زمین‌های موجود و مناسب برای ساخت مسکن را اعلام کند تا با میزان مسکن مورد نیاز استان مقایسه شده تا در صورت لزوم از ۵۶۰ هکتار زمین‌های پردیسان استفاده شود.

بازار مسکن

اقتصاد ۲۴- حمید اورعی، عضو سابق شورای شهر استان قم در خصوص پیوستن ۵۶٠ هکتار از زمین‌های پردیسان به قم جهت ساخت مسکن بیان کرد: پیوستن اراضی به شهر نیازمند انجام مطالعات در زمینه ویژگی‌های محیط طبیعی شهری است که این امر به عهده متخصصان جغرافیای طبیعی است.

کارشناس ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی شهری افزود: از جمله عواملی که بررسی آن‌ها در این زمینه حائز اهمیت است می‌توان به بررسی ویژگی آب‌های سطحی و زیرزمینی (هیدرولوژیکی) و تاثیر آن بر توسعه شهری، ویژگی‌های توپوگرافی و نحوه گسترش ناهمواری‌ها و اثرات آن در برنامه‌ریزی عمران شهری اشاره کرد.

وی ادامه داد: همچنین ویژگی‌های مورفولوژی در محدوده شهر و اثرات آن در توسعه شهری، ویژگی خاک منطقه از نظر میزان نفوذپذیری در زمان بارندگی و انواع پوشش گیاهی منطقه و ارتباط آن با محیط زیست شهر از دیگر موارد مهمی است که نباید از بررسی آن غافل شد.

فعال حوزه شهرسازی در رابطه با مشکلاتی که عدم بررسی دقیق موارد ذکر شده قبل از استفاده از این زمین‌ها پیش می‌آورد توضیح داد: یکی از مشکلات اصلی این منطقه وجود مخروط‌افکنه است که سبب قرارگیری همیشگی آن در معرض سیلاب می‌شود؛ مورد دیگر نبود زیرساخت از جمله آب، برق و گاز در آن منطقه برای سکونت است که فراهم کردن آن‌ها چندین سال زمان می‌برد.

وی با اشاره به مشکلات پیشین حفر چاه در دیگر محله‌های پردیسان خاطرنشان کرد: باید توجه شود چاهی که حفر می‌شود پذیرش آب را داشته باشه وگرنه این منطقه نیز مانند محله‌هایی که چاه آب را پس می‌زد، با مشکلات فاضلاب و گندآب مواجه خواهد شد و برای حل آن باید هزینه زیادی صرف شود.


بیشتر بخوانید: شوک به بازار مسکن / مالیات موجب کاهش قیمت می‌شود؟


اورعی با تأکید بر اینکه تا زمانی که جایگزین‌هایی برای این زمین‌ها وجود دارد نباید از آن‌ها استفاده کرد گفت: کلان‌شهر‌ها را باید با حساسیت بیشتری توسعه داد؛ با توجه به اینکه قم نیز کلان‌شهر محسوب می‌شود توسعه آن و سرریز جمعیت در جهت نامناسب علاوه بر دیگر مشکلات بیان شده سبب ایجاد بار مالی اضافه برای دولت می‌شود.

فعال حوزه شهرسازی با اشاره به ۱۸۰ هکتار زمین موجود در پردیسان به عنوان یکی از مواردی که جایگزین مناسبی برای این زمین‌ها است اظهار کرد: با توجه به چیزی که ما مطلع شدیم، هزار هکتار سرانه آموزشی به پردیسان اختصاص داده شده در حالی که باید دید واقعا این هزار هکتار مورد نیاز این حوزه است؟

وی خاطر نشان کرد: به علاوه مناطق نزدیک به قم مانند قنوات و طایقان نیز در صورت نیاز گزینه‌های مناسبی برای سوق جمیعت به آن سمت و توسعه شهری هستند.

اورعی تصریح کرد: بهتر است راه و شهرسازی زمین‌های موجود و مناسب برای ساخت مسکن را به صورت شفاف اعلام کند تا با میزان مسکن مورد نیاز استان مقایسه شده تا در صورت لزوم و پس از بررسی‌های مورد نیاز از آن زمین‌ها استفاده شده و به ایجاد زیرساخت در آن‌ها پرداخته شود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ تصاویری جدید از جنایت اسراییل در میدان قدس تجریش

مرحله دوم یارانه یسنا چه زمانی واریز می‌شود؟

تداوم فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران

عکس/ استوری تند حسینی علیه مدیریت باشگاه استقلال

عکس/ رضا عاشری رئیس قوه قضائیه را هم تهدید کرد

اینستاگرام صفحه جواد قارایی را بست

ماجرای فیلم تجمع سهامداران مقابل ساختمان بورس

عکس/ گفتگوی سردار سلیمانی و رهبری در حیاط بیت

عکس/ ژست خاص صابر ابر در کنار پانته‌آ پناهی‌ها با کت عجیب

عکس/ استایل شیک همسر خواننده معروف در یک کافه لاکچری

عکس/ حضور سعید مرتضوی در مراسم گرامیداشت شهدای حمله اسرائیل به زندان اوین

اظهارات تازه گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران

اعلام محدودیت‌های ترافیکی ویژه پایان هفته

عکس/ ژست‌های دلبرانه ارغوان سریال دلدادگان

عکس/ واکنش فرزند استاد لطفی به مداحی‌ ای ایران

تروریست متواری را شناسایی کنید+ عکس

ترمز قیمت مسکن و اجاره کشیده شد

جنگ چگونه محیط‌زیست را قربانی فرصت‌طلبی می‌کند؟

فیلم تبلیغاتی ترامپ درباره حمله به ایران

فیلم/ لوکیشن‌های دیدنی سریالِ مختارنامه در واقعیت

اینفوگرافی/ راهکارهای مقابله با گرمازدگی در تابستان

آخرین وضعیت پرواز‌ها در آسمان ایران

کاهش قیمت سیب‌زمینی و پیاز در بازار

تفاوت نقاشی کودکان شاد و غمگین در چیست؟

عکس/ استایل شیک و اروپایی مادر امیرعباس گلاب

واکنش جنجالی زیدآبادی به تیتر کیهان

عکس/ ظاهر متفاوت طناز طباطبایی در ۲۵ سالگی در پنجمین فیلمش

آغاز فعالیت ماهواره استارلینک در قطر

تضمین سلامت مغز با مصرف این ویتامین‌ها

رستم آشورماتوف به استقلال پیوست

عکس/ سلفی جنجالی محمدرضا گلزار با تیپ اجق وجق

ماجرای وجود سیانور در گرد و غبار تهران چیست؟

گزینه جذاب وحید هاشمیان برای پرسپولیس

عکس/ تغییر چهره باورنکردنی آناهیتا همتی و برادرش آرین در گذر زمان

محدودیت پلتفرم‌های طلا داد مردم را درآورد

عکس/ امین السلطان صدراعظم ناصرالدین شاه ۱۲۵ سال پیش در شکارگاه به همراه اطرافیانش

قدردانی پزشکیان از خدمات پرستاران در دوران جنگ ۱۲ روزه

عکس/ افسانه بایگان، بهاره افشاری و الهام حمیدی ۱۵ سال پیش در بیت رهبری

اعلام محدودیت‌های ترافیکی ویژه آخر هفته

فیلم/ لوکیشن واقعی سریال اسکویید گیم در کره جنوبی

اطلاعیه سفارت افغانستان درباره شرایط بازگشت اتباع

افشای نقشه نتانیاهو برای ایران

عکس/ ژست خاص نیوشا ضیغمی در روز تولدش با قاب فرش ایرانی

عکس/ مراسم معارفه ریکاردو ساپینتو سرمربی استقلال

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

عکس/ اولین دستگاه کوچک کننده بینی جهان ۱۱۱ سال پیش

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات