تاریخ انتشار: ۱۴:۳۷ - ۲۸ آبان ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

نماینده اصفهان: معلوم نیست ۱۵۰میلیون متر مکعب آب زاینده رود کجا می‌رود

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما به ازای انتقال آب از حوضه زاینده‌رود جایگزین باید جبران شود، گفت: لازم است با کسی که به شکل پمپاژ و چاه‌های حریمی به زاینده‌رود دست‌اندازی داشته است، برخورد شود

آب زاینده رود کجا می‌رود

اقتصاد ۲۴- مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی امروز در خصوص نقش دولت یازدهم و دوازدهم در وضعیت فعلی زاینده‌رود اظهار داشت: در دولت قبل اتفاق خاصی برای بحث آب و زاینده‌رود نیفتاد یعنی نه تکلیف پروژه‌هایی که از قبل شروع شده بود مشخص شد و نه راه جدید و محوری برای حل مشکل مطرح شد.

وی با بیان اینکه دولت قبل صرفاً طرح آبرسانی اصفهان و ۱۴ شهرستان را پیش برد که آن هم مربوط به حل مشکل زاینده‌رود نبود بلکه برای حل مشکل آب شرب بود تصریح کرد: معتقدم کار خاصی که مقداری مشکل را تسکین داده باشد شکل نگرفت و بیش‌ترین دلخوری‌مان از دولت یازدهم و دوازدهم در خصوص مسأله آب بی عملی بود و اینکه هیچ فکری برای بهبود وضعیت نداشتند.

طغیانی با اشاره به این نکته که اصل موضوع بازگشایی رودخانه همیشه تابع اولویت‌های مهمی مانند بحث شرب بوده و هست بیان داشت: غیر از بحث ضرورت تأمین آب نکته‌ای که مطرح است و در این سال تلاش‌مان را برای آن کردیم این بود که تخصیص‌ها برای همه عادلانه و منصفانه باشد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: برای مثال اگر هواشناسی اعلام می‌کند که در سال جاری ۳۰ درصد بارش کم‌تر داریم، این مقدار از همه کم شود و پس از آن بین تمام کسانی که حقابه‌بر هستند داد و ستدی اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه در این زمینه ایده‌مان، ایده بازار آب بوده تصریح کرد: فکر می‌کردیم این ایده می‌تواند راهگشا باشد تا در شرایط سختی، حقابه کسی صفر نباشد و هم برای بخش‌هایی از جمله محیط‌زیست که حامی و پیگیری ندارد.

طغیانی با اشاره به اهمیت موضوع محیط‌زیست توضیح داد: کشاورز حقوق خودش را دنبال می‌کند اما شخصی حقوق محیط‌زیست را دنبال نمی‌کند؛ تالابی که خشک شده و یا تغذیه آبخوان که در عرض ۱ سال فقط ۱۰ روز باز بوده و باعث تشدید فرونشست می‌شود، حامی و پیگیری ندارد و نادیده گرفته می‌شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: موضوع کشاورزی با پرداخت جبران خسارت مالی قابل حل است اما برای بحث آبخوان و فرونشست به این صورت نیست.

وی با بیان اینکه بخشی از موضوع بازگشایی رودخانه بحث کشاورزان است و نیاز است برای تفاهمی که انجام می‌گیرد به بحث بارش و پایداری هم توجه شود اظهار کرد: اما بخش دیگر بخش محیط‌زیستی است که جبران خسارت مالی نخواهد شد؛ برای جبران بخش محیط‌زیست نیاز است که رودخانه جاری باشد و بر همین اساس اصرار بر این است که حتی زمانی که دچار کمبود منابع هستیم، بازگشایی در زمان‌های مشخص صورت بگیرد زیرا نیاز است حقابه محیط‌زیست تامین شود.

طغیانی یادآور شد: به این صورت نیست که وقتی آب کم است فقط بحث شرب را مطرح کنیم و دیگر بخش‌ها را به‌صورت مالی جبران کنیم زیرا برخی بخش‌ها جبران مالی نخواهد داشت و این مورد در تفاهم‌نامه‌های گذشته دیده نمی‌شود و حتی زمان‌هایی که بازگشایی رودخانه را داریم، بحث محیط زیست، تالاب و تغذیه آبخوان نادیده گرفته می‌شود.


بیشتر بخوانید: اعتراض مردم اصفهان به وضعیت خشکی زاینده‌رود


نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شهر اصفهان آب عبور می‌کند اما مدت زمانی طی می‌شود تا آب در زمین نفوذ کند و نیاز آبخوان دشت اصفهان برطرف شود، خاطرنشان کرد: نیاز است که به این موضوعات دقت شود زیرا نادیده گرفته می‌شود و خسارات آن جبران ناپذیر خواهد بود؛ زمانی که فرونشست اتفاق بیفتد هیچ راه حل و جبرانی برای آن وجود ندارد.

نگاه به حل مسأله، نگاه علمی و دقیقی نبوده است

وی تأکید کرد: نگاه به حل مسأله، نگاه علمی و دقیقی نبوده است و به جای اینکه اوضاع روز به روز بهتر شود، بدتر شده است؛ این بحث را هم درخصوص زاینده‌رود داریم و هم آلودگی هوا و مسائل روز به روز پیچیده‌تر شده است.

طغیانی عنوان کرد: در شرایط فعلی وزیر نیرو این قول را داد که تلاش می‌کنیم با برخی اقدامات اوضاع را بهتر کنیم و باید منتظر بمانیم تا ببینیم در عمل چه اتفاقی خواهد افتاد؛ این موضوع قطعاً جدیت می‌خواهد و موضوع حل شدنی است.

حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب گم می‌شود

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر انتقال آبی وجود داشته که جایگزین آن نیامده نیاز است جبران شود همچنین لازم است با کسی که به شکل پمپاژ و چاه‌های حریمی به زاینده‌رود دست‌اندازی داشته است برخورد شود.

وی یادآور شد: آماری مطرح است که حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب به نوعی گم‌ می‌شود؛ کل حقابه محیط‌زیست که مربوط به تالاب است ۱۷۸ میلیون متر مکعب است یعنی معادل سهم تالاب در حال گم شدن است؛ موضوع این است که آورد رودخانه در شاخه کوهرنگ و چه در شاخه پلاسجان کم شده است و نیاز است وزارت نیرو پیگیر این موضوعات باشد؛ وقتی وزارت نیرو به‌دنبال این موضوعات باشد تا به سرانجام برساند، گره‌ها به آرامی باز خواهد شد و اوضاع سال به سال بهتر خواهد شد.

طغیانی با بیان اینکه تا به اینجا شرایط با گذشت زمان بدتر شده است اما امیدوارم چرخه معکوس شود و مطالبه جدی ما و مردم همین موضوع است، توضیح داد: شاید بتوان مسائل کوتاه‌مدت را نادیده گرفت و یا به امید حل مسأله در بلند مدت صبر کرد اما این نیازمند این است که مردم جدیت در پیگیری‌ها را ببینند تا به افقی کاملا روشن، منطقی و علمی برای حل مسأله امیدوار باشند.

وی در پایان در خصوص نقش دولت‌های مختلف در وضعیت فعلی زاینده‌رود بیان کرد: هر کدام از این مشکلات در یکی از دولت‌ها اتفاق افتاده و روز به روز بدون توجه به پایداری رودخانه این مسائل رخ داده است.

منبع: خبر آنلاین
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
0
0
جمعه ۲۸ آبان ۱۴۰۰
من اهل و ساکن کوهرنگ چهار محال و بختیاری ام، حجم بارشها یک صدم سالهای قبل است، احیای زاینده‌رود واقعا محاله، مسئولان قول الکی می‌دهند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات