تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۲۹ آبان ۱۴۰۰

پیشنهاد یک نماینده مجلس برای تامین بودجه لایحه رتبه بندی معلمان

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس پیشنهاد کرد که کسری بودجه ناشی از اجرای لایحه رتبه بندی معلمان از محل افزایش سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی از ۸ درصد فعلی به بالای ۱۵ درصد تامین شود.

لایحه رتبه بندی معلمان

جامعه ۲۴، به نظر می‌رسد هفته جاری، هفته‌ای سرنوشت‌ساز برای معلمان باشد، زیرا که آن‌ها می‌خواهند بدانند بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان آیا لایحه رتبه بندی معلمان که باعث افزایش حقوق این افراد خواهد شد به نتیجه خواهد رسید یا باز هم به سنوات گذشته کار در دست‌انداز می‌افتد؟

در این میان تاکنون بسیاری یکی از چالش‌های مهم اجرای لایحه رتبه بندی معلمان را کسری بودجه شدید دولت و عدم نقدینگی برای اجرای این لایحه عنوان می‌کنند، بحثی که اگرچه درست است اما بهرحال سال‌هاست وعده اجرای این لایحه به فرهنگیان کشور داده شده و بعید است تا سال‌های آینده هم این کسری بودجه دولت درست شود تا شاهد اجرای رتبه بندی معلمان باشیم. فرهنگیان نیز این بهانه را نپذیرفته و آن را بهانه‌ای از سوی دولت عدم اجرای لایحه عنوان کرده‌اند.

بر همین اساس است که هرازگاهی شاهد تجمع و اعتراض آنان به خصوص مقابل مجلس شورای اسلامی هستیم. فرهنگیان کشور اگرچه بهانه تجمع و اعتراض خود را عدم اجرای لایحه رتبه بندی معلمان می‌دانند اما بیشتر پیشتر از آن معترض وضعیت معیشتی‌شان هستند و معتقدند در ارتباط با حقوق آنان و کارمندان سایر بخش‌های دولت تبعیض‌های فراوانی وجود دارد که حتی اجرای رتبه بندی هم این شکاف را ترمیم نخواهد کرد.

در عین حال، در حالی شاهد اعتراض روزافزون معلمان هستیم که وزارتخانه متبوع آنان چند ماهی است وزیر ندارد و با سرپرست اداره می‌شود، سرپرستی که طبعا از اختیارات قانونی و قدرت لازم برای راهبری امور همچون یک وزیر برخوردار نیست. 

همچنین وزارت آموزش و پرورش در حالی این روز‌ها بدون وزیر است که چالش بازگشایی مدارس نیز به سرانجامی نرسیده و هنوز تکلیف بسیاری از مدارس نامعلوم است؛ یک مدرسه در هفته یک ساعت کلاس آموزشی برگزار می‌کند و یکی دیگر چهار ساعت. با این حال تاکنون هیچ مدرسه‌ای در کشور به طور کامل بازگشایی نشده و مشخص نیست با روند فعلی پاندمی کرونا و اضطراب و حساسیت والدین در فرستادن فرزندانشان این پروسه چقدر طولانی شود.

سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور را کاهش دادیم!

بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص بررسی لایحه رتبه بندی معلمان گفت: سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی در سال‌های ۹۱ و ۹۲ بالای ۱۵ درصد بود و در سال‌های گذشته تا ۱۳.۵ درصد کاهش پیدا کرد و امسال به پایین‌ترین حد خود یعنی به هشت درصد رسید و این پیام روشنی دارد که ما از آموزش و پرورش زده‌ایم.


بیشتر بخوانید:  لایحه رتبه‌بندی معلمان ظرف ۴۵ روز آینده نهایی می‌شود


وی افزود: امروز همکاران عزیز فرهنگی ما شرایط نابسامانی دارند. به خصوص فرهنگیان جوانی که تازه استخدام شده‌اند، کف حقوقی بسیار پایینی دارند و شرایط برایشان فوق‌العاده سخت است.

نماینده مردم سبزوار تصریح کرد: درخواست ما از مجلس و دولت این است که سقف هشت درصد را دوباره به ۱۵ درصد برگردانند، چون سهم جهانی آموزش و پرورش از بودجه عمومی در کشور‌های پیشرفته دنیا زیر ۲۰ درصد نیست و ما قرار نیست چیز اضافه‌ای به معلمان بدهیم، فقط قرار است حقی که از دست رفته را مجدد به آن‌ها برگردانیم.

محبی اظهار داشت: تعداد معلمان در ایران قبلاً یک میلیون و خرده‌ای بود و الان حتی از این رقم هم کمتر شده است و خانواده آموزش و پرورش تقریباً کوچکتر شده، چون تعداد دانش آموزان تنزل پیدا کرده و حتی در بعضی روستا‌ها مدارس تعطیل شده‌اند، پس نباید نسبت به این قشر زحمتکش بی‌تفاوت بود و نبایستی گذاشت بودجه آن‌ها روز به روز آب برود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: این بودجه کسر شده از آموزش و پرورش در ردیف‌های دیگری مثل بخش عمرانی و... استفاده شده است. بحث فقط حقوق معلمان نیست، بلکه بحث کل بودجه آموزش و پرورش است. بحث ما جبران این موضوع است و مبلغ موردنظر ما تقریباً ۵۰ هزار میلیارد برای یک سال است که با ۲۵ هزار میلیاردی که آقای میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه مطرح کردند تطابق دارد، زیرا اجرای آن برای نیمه دوم سال ۱۴۰۰ است.

مجلس اراده دارد لایحه رتبه بندی معلمان امسال عملی شود

محبی یادآور شد: یکی از موضوعات مهم، آئین نامه‌ای است که باید برای لایحه رتبه بندی معلمان نوشته شود، هرچند کار در این بخش شروع شده است. از این‌رو ما اصرار داریم تا وزیر آموزش و پرورش زودتر انتخاب شود تا کار نظم و سرعت بهتری به خود بگیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این مجلس اراده دارد که لایحه رتبه بندی معلمان امسال عملی شود، چون در بودجه ۱۴۰۰ دیده شده است و قطعاً باید در ۱۴۰۰ هم اجرا شود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ قیمت طلا و سکه در بازار امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ دو چهره متفاوت و سینمایی از علی امینی نخست وزیر ایران در دهه ۴۰

عکس/ همه دانش آموزان یک مدرسه ابتدایی رشت ۹۰ سال پیش در یک قاب

عکس/ خیابانی در ضیابر از توابع صومعه‌سرای گیلان ۵۰ سال پیش

عکس/ ماساژ دادن پای مظفرالدین شاه توسط یکی از خدمتگزاران

عکس/ بهاره رهنما در کنار برادر شوهر سابقش

عکس/ یک نانوایی سنگکی در تهران ۷۴ سال پیش

عکس/ نیوشا ضیغمی در کنار همسرش

عکس/ فوزیه در کنار همسر دوم نظامی اش ۷۶ سال پیش در مصر

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کار از راه دور (دورکاری) آینده کار است؟

دم‌نوش گل ختمی چه فوایدی دارد؟

ضرر قلیان بیشتر است یا سیگار؟!

بیماری بهتاش واقعی بود؟ / چه بیماری‌هایی از میمون به انسان منتقل می‌شود؟

سرکه سیب برای کاهش وزن

طرز تهیه کیک کوکی شکلاتی با نوتلا

چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟

طرز تهیه سس تاهینی؛ سس سالم و خوشمزه برای انواع غذا

۷ عاملی که می‌تواند باعث شکست مذاکرات ایران و آمریکا شود/ اهداف واگرا و خواسته‌های غیر قابل مذاکره

فیلم/ترامپ: ما به دنبال حذف صنعت هسته‌ای ایران نیستیم

اولمرت: اسرائیل نمی‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را نابود کند

عکس/ قدردانی سردار آزمون از عوامل پایتخت ۷

️فیلم/مهدی طارمی مرد سال ورزش ایران در ۱۴۰۳ شد

عمان: رم میزبان دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا خواهد بود

ترامپ: میخواهم ایران پیشرفت کند

هشدار گروسی به آمریکا و ایران

توئیت وزیر دفاع عربستان پس از دیدار با رهبر انقلاب

قتل زن ۵۱ ساله در اراک بخاطر اختلاف خانوادگی

نتیجه عجیب و متفاوت یک پژوهش درباره ارتباط سلامتی با تجرد در سنین بالا

پیش‌بینی قیمت خودرو درصورت شکست یا تداوم مذاکرات

طالبان انتشار تصویر موجودات زنده را ممنوع کرد

توضیح سخنگوی دولت درباره موضوع مذاکره با آمریکا

النصر به خاطر استقلال جریمه شد!

زمان برگزاری صدویکمین جلسه حراج شمش طلا اعلام شد

شروین حاجی پور خواننده سریال وحشی شد

تاریخ اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری سال ۱۴۰۴

فوت کودک ایلامی در دندانپزشکی

آمادگی نیرو‌های مسلح برای توسعه روابط با عربستان

رهبر انقلاب پس از دریافت پیام پادشاه عربستان: دو کشور می‌توانند مکمل یکدیگر باشند

نرخ دستمزد مدیران تهیه و پشتیبانی تولید سینمای ایران اعلام شد

علیرضا بیرانوند به دادگاه احضار شد

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت/ جدول تغییرات نرخ سود

عکس/ درخواست ویژه مهدی قایدی از محسن تنابنده؛ خوش گلدین!

توصیه مهم رهبر انقلاب به مسئولان: توجه به همسران و فرزندانتان را فراموش نکنید

رفع بوی بد دهان با مصرف این گیاه

این میوه پوست شما را جذابتر می‌کند

نجات بورس از سایه ریسک؟

جزییات تغییرات قوانین حج در عربستان

آماری عجیب از دور ریز برنج در ایران

کوه‌های مینیاتوری نهبندان

عکس/ فخرالدوله، دختر مظفرالدین شاه در دوران پیری ۷۳ سال پیش

عکس/ کودکی حاج‌قاسم سلیمانی در حال دوچرخه‌سواری

عکس/ صیاد شیرازی در کنار پسرش ۳۰ سال پیش

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

عکس/ تبریک تولد خاص هوتن شکیبا به تینا پاکروان

قیمت روز زعفران + جدول

برق چاه‌های آب شرب باید مجزا شود

قیمت انواع موتور سیکلت در بازار + جدول

قیمت جهانی نفت افزایش یافت

افزایش ۱۱ میلیون تومانی قیمت آزمون آیلتس؟!