اقتصاد ۲۴- محمد مهاجری در گفتگویی درباره طرحهای حاشیه سازی مجلس گفت: دو اتفاق باعث شده نمایندگان مجلس به این سمت گرایش پیدا کنند. با روی کارآمدن دولت آقای رئیسی، مجلس، چون ظرفیت بسیار پایین دارد و نمیتواند برای دولت خیلی عرضه اندام کند مثلا طرحهایی بدهد که دولت بتواند آنها را اجرا کند یا حتی دولت این طرحها را برای اجرا تحویل بگیرد، این مسئله موجب شده که مجلس به سمت چنین طرحهایی برود. ثانیا مجلسی که برآمده از آرای بسیار پایین مردم باشد، توان کارشناسی و سیاسی مجلس بسیار کمی هم دارد بنابراین در بزنگاههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خیلی نمیتواند خودی نشان دهد.
وی افزود: مجلس یازدهم در تاریخ ماندگار و برای آینده درس عبرت خواهد شد تا دیگر مجالسی با این سطح پایین امکان ظهور و بروز پیدا نکنند. البته نمیخواهم بگویم دورههای قبلی مجلس خیلی سطح شان از مجلس یازدهم بالاتر بود، اما حداقل این نبود که اگر حرف حقی میزدند، اینقدر در فضای سیاسی کشور مورد هجوم و حمله قرار بگیرند.
این فعال مطبوعاتی اظهار کرد: نمایندگان مجلس یازدهم به موضوعاتی ورود میکنند که حتی به فکر آینده سیاسی خودشان نیستند. طرح صیانت از کاربران فضای مجازی، یک طرح شکست خورده است هر آنچه هم که در نهایت به تصویب برسد در جامعه پذیرفته نخواهد شد و حتی به ضد خودش تبدیل میشود؛ به طوریکه مدافعان این نمایندگان نیز در سطح جامعه قدرت حمایت شان را از دست میدهند.
بیشنر بخوانید: قانونگذاران بیکار چه کارها که نمیکنند!
وی با اشاره به قانون «جوانی جمعیت» ادامه داد: این قانون خوبی است چراکه نرخ رشد جمعیت در ایران کاهش پیدا کرده است و این مسئله در آینده میتواند مشکلاتی را برای کشور ایجاد کند، اما چرا مجلس نمیتواند مردم را درباره خوب بودن این طرح قانع کند؟ علت آن است که اولا مجلس با مردم هم زبان نیست، دوم وقتی مردم نیازهای شان را فهرست میکنند، میبینند موضوعاتی همچون تورم، اشتغال، کسری بودجه و ... در اولویت بالاتری نسبت به فرزندآوری قرار میگیرد بنابراین این برداشت عمومی پدید میآید که مجلس، مردم را سرکار گذاشته است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: نمونه دیگر طرح «صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک و مضر» است که شخصا موافق آن هستم، چون باید بین زیست انسانی و زیست حیوانی تفکیک قائل شد، اما وقتی قرار است با یک پدیده فرهنگی و اجتماعی برخورد مناسبی شود باید نخست ریشههای آن پدیده درست احصا و شناسایی شود.
وی افزود: سالهای سال است که موضوع سگ گردانی در جامعه ما وجود دارد، حالا باید برای حل این موضوع زمینهها و نیازهای فرهنگی و اجتماعی آن را تقویت کنیم، اما نمایندگان به جای این کار میخواهند رسیدگی موضوع را به پلیس محول کنند، کاری که درباره موضوعاتی همچون مبارزه با ماهواره انجام شد، اما به نتیجه نرسید.
مهاجری گفت: وقتی راه درستی برای حل مسائل اجتماعی و فرهنگی انتخاب نمیشود منجر به کاهش اعتماد عمومی به مجلس خواهد شد. معتقدم نباید با یکسری طرحهای غیرکارشناسی برای حکومت دشمن تراشی کرد. برای حل موضوعاتی همچون «جوانی جمعیت»، «صیانت از کاربران فضای مجازی» و «صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک» چارهای نیست جز آنکه این موضوعات را به بحث عمومی تبدیل کنیم. مثلا صداوسیما با حضور کارشناسان خبره و مشهور چندین مناظره درباره این موضوعات بگذارد و دیدگاههای موافق و مخالف با هم به بحث بنشینند.
وی افزود: قطعا مناظرات فرهنگی و اجتماعی نه تنها بدتر از مناظرات انتخاباتی که نمیشود، بلکه موجب فرهنگ سازی در جامعه میشود. در واقع از این طریق مجلس باید به جامعه بگوید و توضیح دهد چرا موضوع اشتغال و کم آبی را رها کرده و چسبیده است به سگ و گربه مردم. مردم میشنوند و اگر احساس همدلی با طرحهای مجلس کنند قطعا نتیجه تصویب این طرحها خیلی فرق خواهد کرد با زمانی که جامعه با وجودی که میداند حرف حقی است، اما آن را پس بزند.
منبع: نامه نیوز