اقتصاد ۲۴-یک مقام مرزبانی اوکراین روز پنجشنبه اعلام کرد این کشور ۸۵۰۰ نیروی نظامی را برای مقابله با موج احتمالی ورود پناهجویان از بلاروس به سرحدات خود اعزام کرده است.
حرکت پناهجویان از بلاروس به سوی مرزهای لهستان و به میزان بسیار کمتر اوکراین در ۳ ماه گذشته به بروز یک بحران بیسابقه میان بلاروس و اتحادیه اروپا منجر شده است. لهستان و اتحادیه اروپا بلاروس را به اعزام عمدی پناهجویان به سوی مرزهای غربی متهم میکنند و میگویند الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس برای گرفتن انتقام از تحریمهای بروکسل، این رویه را در پیش گرفته است.
قرار است نیروهای تازه نفس ارتش اوکراین با ماموران گارد مرزی این کشور همکاری کنند. کییف میگوید مبلغی معادل ۷ میلیون یورو برای این عملیات نظامی با حضور هواپیماها و پهپادهای شناسایی اختصاص داده است.
رئیس دستگاه اطلاعات و امنیت ارتش اوکراین، همزمان نسبت به احتمال سوءاستفاده روسیه از بحران مرزی میان اوکراین و بلاروس برای حمله به این کشور هشدار داد. به گفته این مقام ارشد نظامی، روسیه ۹۲ هزار نظامی را در مرزهای غربی خود با اوکراین متمرکز کرده و احتمال حمله در اواخر ماه ژانویه یا اوایل فوریه وجود دارد.
مسکو همواره اتهام آمادگی برای حمله به اوکراین را تکذیب کرده و همزمان از افزایش تحرکات ناتو در مرزهای غربی خود شکایت میکند.
بیشتر بخوانید: سازمان اطلاعات خارجی روسیه برنامهریزی مسکو برای اشغال اوکراین را رد کرد
نگرانی از افزایش تنش در مرزهای شرقی اوکراین در حالی بالا میگیرد که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز پنجشنبه از اتحادیه اروپا خواست برای اعمال تحریمهای جدید علیه مسکو و مینسک، در صورت ادامه بحران، آماده شوند. خانم مرکل در یک نشست خبری مشترک با ماتئوش موراویسکی، نخستوزیر لهستان، گفت: «اتحادیه اروپا باید دربرابر استفاده ابزاری از پناهجویان علیه لهستان و افزایش حضور نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، متحد شود.»
با وجود برقراری رسمی آتشبس در مناطق شرقی اوکراین، ناظران سازمان پیمان همکاری امنیتی اروپا از بالا رفتن موارد نقض آتشبس، وارد آمدن خسارت به منازل مسکونی در دو سوی جبهه جنگ بر اثر استفاده از تسلیحات سنگین و همچنین بالا رفتن شمار قربانیان در مناطق درگیری، در روزهای اخیر ابراز نگرانی کردند.
جنگ داخلی در منطقه دونباس، خصوصا در لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین میان جداییطلبان حامی روسیه با سربازان دولت مرکزی از سال ۲۰۱۴ میلادی و تنها چند ماه پس از پیروزی انقلاب میدان و الحاق یکجانبه شبهجزیره کریمه به خاک روسیه آغاز شد. براساس گزارشهای بینالمللی این جنگ تاکنون و با وجود اعلام آتشبسهای متعدد، بیش از ۸ هزار کشته بر جای گذاشته است.
یورونیوز