تاریخ انتشار: ۱۷:۴۹ - ۱۲ آذر ۱۴۰۰

حوادث آبی اخیر نشان داد مدیران سر جای خود نیستند/ استانداران متهمان حوادث اخیر/ ایده شیخ بهایی در تقسیم آب زاینده رود را نابود کردیم

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: برای رفع این مشکل باید منافع همه در نظر گرفته شود، مثل گذشته؛ چه آب کم یا زیاد باشد، چه بارندگی باشد یا نباشد. اگر قرار است کسی به خاطر خشکسالی ضرر کند همه باید ضرر کنند نه منطقه، استان و قشر خاصی.

اعتراضات اصفهان

اقتصاد۲۴- تجمعات چندروزه اصفهان که به تبع اعتراض کشاورزان و سپس مردمی که بابت خشکی زاینده‌رود عصبانی بودند با حاشیه‌های فراوان فعلاً پایان پذیرفته است، اما پرسش اصلی این است که چرا زاینده رود به این روز افتاده و آیا راهی برای خروج از بحران با شرایطی کنونی وجود دارد؟

علیرضا پاک فطرت، نماینده شیراز در مجلس یازدهم به جامعه ۲۴ گفت: آب مسیر خودش را بهتر از هر کسی بلد است و می‌شناسد. وقتی ما مسیر آب رودخانه را دستکاری می‌کنیم مشکلات شروع می‌شود.

دخالت مسئولان ارشد استانی نتیجه نابسامانی امروز حوزه آب
عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: شیخ بهایی که یک مهندس اصفهانی بوده، ۴۰۰ سال پیش طرح تقسیم آب رودخانه زاینده رود از بالا تا پایین را نوشت تا همه بتوانند از آن استفاده کنند. تا ۵ سال پیش هر استان به سهم و اندازه خود استفاده می‌کرد و این طرح در حال اجرا بود و هیچ مشکلی هم نداشت، ولی ما بدون توجه به این تقسیم و پایین دستی‌ها، با مسائل اجتماعی، سیاسی برخورد می‌کنیم. مثلاً از راس یک استانی دستور داده می‌شود که سدی ساخته شود و همان باعث انحراف مسیر آب می‌شود و نتیجه آن می‌شود که اتفاق امروز می‌افتد و به تبع آن، شاهد خشکی رودخانه هستیم.


بیشتر بخوانید: چه عواملی باعث تنش آبی در ایران شده است؟


وی تصریح کرد: مشکلات فقط خشکی رودخانه نیست، بلکه اتفاقات خطرناکی است که بعد از آن رخ می‌دهد و باعث می‌شود تمام سازه‌های اطراف رودخانه یا پل‌های روی رودخانه بعد از مدتی آسیب جدی ببینند. حتی گرد و خاکی که از کف رودخانه بلند می‌شود بسیار خطرناک است.

نماینده شیراز اظهار داشت: دلیل اصلی این اتفاقات، ضعف در مدیریت است. اگر مدیران سر جای خود بودند، اگر مدیران به جای سیاسی فکر کردن، علمی فکر می‌کردند، اگر کار را به کاردان می‌سپردند امروز نارضایتی عمومی ایجاد نمی‌شد. الان بالا دست، وسط و پایین دست هیچ کسی از بابت این تصمیم‌گیری‌ها راضی نیست.

پاک فطرت یادآور شد: برای رفع این مشکل باید منافع همه در نظر گرفته شود، مثل گذشته؛ چه آب کم یا زیاد باشد، چه بارندگی باشد یا نباشد. اگر قرار است کسی به خاطر خشکسالی ضرر کند همه باید ضرر کنند نه منطقه، استان و قشر خاصی.

وی در ادامه عنوان کرد: عواملی که باعث ایجاد این مشکل شده، سد‌هایی است که در مسیر این رودخانه زده شده و آب را منحرف کرده است. از طرفی، آب را بیش از اندازه در لوله‌هایی با قطر بزرگ برده‌اند و شهری را سیراب کرده‌اند. همچنین، کشاورزان در بالا دست بیش از اندازه آب استفاده کرده‌اند و البته موارد دیگری که وجود دارد.

رییس مجمع نمایندگان استان فارس گفت: مدیریت ضعیف باعث ایجاد تبعات اجتماعی شده است. منظور از تبعات اجتماعی همین اعتراضات اجتماعی است که عده‌ای از آن سوءاستفاده کرده و آن را تبدیل به اعتراضات سیاسی می‌کنند و هزینه را برای نظام افزایش می‌دهند. در حال حاضر سران قوا در حال برنامه‌ریزی هستند که چطور مشکل آب اصفهان، چهارمحال بختیاری و یزد را حل کنند.

نظام سیاسی کشور مجبور است مشکلات را حل کند وگرنه اعتراضات ادامه‌دار می‌شود
پاک فطرت اظهار داشت: نظام سیاسی کشور مجبور است مشکلات را حل کند وگرنه اعتراضات ادامه‌دار می‌شود، چون کشاورزی که فقط یک زمین ۵۰۰۰ متری و چهار و پنج فرزند بیکار دارد نان خود را از همین راه کسب می‌کند و می‌خواهد زمینش را کشت دهد؛ البته که باید کشت‌های مکانیزه و آبیاری قطره‌ای و گلخانه‌ای صورت بگیرد تا مصرف آب کاهش پیدا کند، ولی با این حساب باز هم باید آب را در اختیار کشاورز قرار دهیم.

منبع: جامعه۲۴

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ تصاویری از پیاده‌روی مسیح و آرش در کربلا

اظهارات مهم لاریجانی خطاب به اعضای حزب الله

عکس/ پوشش متفاوت عراقچی در عراق

عکس/ حضور ظریف در خطبه خوانی اربعین

شرط حماس برای تخلیه غزه اعلام شد

مجلس خواستار اصلاح فوری دهک‌بندی یارانه‌ها

متن نامه رسمی تروئیکا درباره بازگشت تحریم‌ها

هشدار درباره حذف یارانه سوخت بر دهک‌های پایین

ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی

جدیدترین قیمت رهن و اجاره آپارتمان نقلی در منطقه سلسبیل+ جدول

قیمت بیت‌کوین در آستانه ۱۲۵ هزار دلار

نوسان ارز، بازیگر اصلی بازار طلا

فیلم/ شوآف محسن افشانی در سفر به عراق

قیمت طلا در آستانه شکست مقاومت

عکس/ هواپیمای لاریجانی مجبور به تغییر مسیر شد

سیگنال منفی نامه تروئیکا به قیمت دلار

آب این مشترکان ۱۲ ساعت قطع می‌شود+ جزییات

جزئیات جدید درباره پرداخت مطالبات گندمکاران

اعلام فهرست برند‌های غیرمجاز برای واردات خودرو

عکس/ نام خرید تازه استقلال فاش شد

آیا تالاب گاوخونی در آستانه مرگ قرار دارد؟ رد پای پتاس در نابودی یک زیست‌بوم دیگر + فیلم

فیلم/ نذر واکس در تجمع اربعین تهران

خریدوفروش سهام عدالت کلید خورد

لایحه‌ای که می‌تواند عراق را دگرگون کند؛ حشدالشعبی، انتخابات، و بازی پیچیده قدرت در بغداد

واکنش تند بقائی به ایده اسرائیل بزرگ نتانیاهو

عکس/ حسین طائب در پیاده روی جاماندگان اربعین

تعلیق برخی تحریم‌های روسیه از سوی آمریکا

سقوط آزاد قیمت مسکن در بازار

ادعای تازه وزیر خارجه انگلیس درباره مکانیزم ماشه

وضعیت هوای تهران قرمز شد

از خاموشی‌های دهه شصت تا ابرچالش امروز؛ ناترازی برق، نتیجه سیاست‌گذاری‌های معیوب و بی‌انگیزگی سرمایه‌گذاران

فیلم/ حضور مردم تهران در پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی

عکس/ سلفی خاص سعید جلیلی در نجف

کدام بازنشستگان مشمول فوق‌العاده خاص می‌شوند؟

از بنی‌صدر تا پزشکیان؛ تندرو‌ها تاریخ را ورق زدند تا امروز را به استیضاح پیوند بزنند

ترمز افزایش قیمت خودرو کشیده شد+ جدول

فشار تورم در کدام استان بیشتر است؟

ماکرون موضوع جلسه ترامپ و پوتین را لو داد

کاهش ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومانی قیمت خانه در شمال تهران

عکس/ واکنش عراقچی به ادعای نتانیاهو درمورد اسرائیل بزرگ

برنامه قطعی برق تهران امروز پنج‌شنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

کارنامه محمدرضا فرزین؛ از وعده ثبات تا واقعیت آشفتگی در بازار ارز و طلا/ ریال در دوران سه ساله فرزین ۵۷ درصد از ارزش خود را از دست داد

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول