تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۲۱ آذر ۱۴۰۰
دولت روی رفع تحریم‌ها حساب باز کرده است

با وضعیت فعلی FATF، یک ریال از فاینانس بودجه ۱۴۰۱ محقق نمی‌شود

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: با وضعیت فعلی FATF، تحریم‌ها و مجموع شرایط فعلی به نظر نمی‌رسد حتی یک ریال از این فاینانس پیش‌بینی شده محقق شود. مگر اینکه اصلاحات خوبی در حوزه سیاست‌های ارزی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین تصمیم‌گیری در مورد FATF و پیوستن به کنوانسیون‌های بین‌المللی که مهم‌ترین ان‌ها سازمان تجارت جهانی است انجام شود.

فاینانس

اقتصاد ۲۴ - مهراد عباد در مورد پیش‌بینی فاینانس ۲۶ میلیارد یورویی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ اظهار کرد: میزان فاینانس پیش‌بینی شده در لایحه بودجه خوشبینانه است، در این مورد همه چیز به روابط خارجی بستگی دارد. در بهترین حالت مذاکرات برجام با سرعت پیش می‌رود، ولی در این حالت هم چنین رقمی محقق نمی‌شود، چراکه در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هم باید مراحل دیگری مانند صدور اجازه ورود شرکت‌های خارجی به کشور را پشت سر بگذاریم، امروز حتی کسانی که در ظاهر دوست ما هستند هم به علت ترس از تحریم‌ها در ایران سرمایه‌گذاری نمی‌کنند.

وی افزود: مدت زمانی هم طول می‌کشد که اعتماد دوباره بین طرفین برگردد، حتی اگر این اتفاق هم رخ دهد وضعیت کشور ما شرایط باثباتی برای سرمایه گذار خارجی نیست. در مورد قوانین و اعتمادسازی باید کار کنیم تا انگیزه برای سرمایه‌گذار خارجی ایجاد شود. اگر بخواهیم در آینده هم هر روز یک قانون جدید داشته باشیم مسلما ریسک سرمایه‌گذاری در ایران بیشتر و باعث کاهش سرمایه‌گذاری می‌شود. ما واقعا در برخی از صنایع خود مانند گاز و نفت و پتروشیمی نیاز به سرمایه‌گذاری داریم که مسلما نمی‌توان همه آن را از داخل تامین کرد.


بیشتربخوانید:سقف فاینانس در بودجه سال اینده ۲۶ میلیار یورو تعیین شد


عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: با وضعیت فعلی FATF و تحریم‌ها و مجموع شرایط فعلی به نظر نمی‌رسد حتی یک ریال از این فاینانس پیش‌بینی شده محقق شود. مگر اینکه اصلاحات خوبی در حوزه سیاست‌های ارزی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین تصمیم‌گیری در مورد FATF و پیوستن به کنوانسیون‌های بین‌المللی که مهم‌ترین ان‌ها سازمان تجارت جهانی است انجام شود تا کشور‌ها ترغیب به سرمایه‌گذاری در ایران شوند.

وی ادامه داد: دولت با تصور برداشته شدن تحریم‌ها این بخش از بودجه را بسته است. تصور دولت این است که ارتباطات خوب شده و تحریم‌ها برداشته می‌شود. اما حتی اگر این اتفاق هم بیافتد کشور‌ها بلافاصله شروع به سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. در بازه بعد از تصویب برجام هم اینطور نبود که کشور‌ها برای سرمایه‌گذاری در ایران سرازیر شوند بلکه برخی از آن‌ها فقط یک سال بررسی کردند و بعد از بازگشت تحریم‌ها دیگر سرمایه‌گذاری کلانی هم در کشور نشد.

عضو اتاق بازرگانی یادآور شد: اگر همین امروز هم به وضعیت برجام بازگردیم، زمان می‌برد که بتوانیم روی فاینانس و سرمایه‌گذاری خارجی حساب باز کنند.

طبق لایحه بودجه ۱۴۰۱، قانون برنامه ششم توسعه در سال ۱۴۰۱ سقف تسهیلات تامین مالی خارجی فاینانس برای طرح‌های دولتی و غیردولتی معادل ریالی ۲۶ میلیارد یورو تعیین شده است در مواردی که استفاده از تسهیلات مالی خارجی (فاینانس) منوط به تضمین دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر بازپرداخت اصل و هزینه‌های تسهیلات مالی اخذ شده از منابع بانک‌های کارگزار خارجی و بانک‌ها و موسسات مالی و توسعه‌ای بین المللی باشد وزیر امور اقتصاد و دارایی مجاز است پس از تصویب هیات وزیران به نمایندگی از طرف دولت ضمانت‌نامه‌های کلی و اختصاصی لازم برای طرح مذکور را حداکثر ظرف یک ماه صادر کند.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استایل جالب کارمندان گمرک انزلی ۷۶ سال پیش با لباس یکدست

عکس/ موج بازگشت مسافران نوروزی در جاده چالوس

عکس/ استایل اروپایی شیوا مکی نیان زن جدید ارسطو در پایتخت حسابی غوغا کرد

عکس/ شکلک درآوردن عصمت الملوک نوه ناصرالدین شاه ۱۲۶ سال پیش در مهمانی زنانه

عکس/ دریافت اولین نمونه‌های سوخو سو-۳۵ اس توسط نیروی هوافضای روسیه

عکس/ نمایی شگفت انگیز از درخت مگنولیا در لندن

شور و حال نماز عید فطر در شهرک اکباتان

عکس/ ژست خاص بهاره رهنما با لباس پرنسسی در کنار همسر سابقش در یک مهمانی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/تیپ بهاری مرضیه سریال بچه مهندس جلب‌توجه کرد

عکس/راز آشتی منوچهر هادی و یکتا ناصر

عکس/ سیمین غانم در آستانه ۸۱ سالگی

وضعیت صنایع سیمانی در بازار سرمایه چگونه است؟

فیلم/ترامپ: دوست دارم برای دوره سوم مقابل باراک اوباما شرکت کنم

فیلم/حمید لولایی: ۱۳ بچه بودیم؛ مادر من هر سال بچه می‌آورد

فیلم/اظهارات لاریجانی در مورد پاسخ ایران به حمله آمریکا

قیمت طلا دست از رکوردشکنی برنمی‌دارد

سیزده بدر کدام استان‌ها بارانی می‌شوند؟

سیدجلال سرمربی می‌شود!

پایان گروگان‌گیری بلاگر معروف

چشم انداز همکاری ایران و هند در بندر چابهار پس از تحریم‌های ترامپ/ درس‌هایی که ایران می‌تواند از توسعه هند بیاموزد

یارانه کالابرگ امروز ۱۲ فروردین واریز می‌شود؟

جزئیات ممنوعیت‌های ترافیکی انتظامی تهران ویژه سیزده به‌در

اعلام وضعیت ترافیکی جاده چالوس

زمان انتظار خرید خانه با حق مسکن کارگری به ۵۸۰ سال رسید!

پیکاسو در تهران

سیزده بدر بارانی؛ ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا

چمنی: گرانی دلار به تحریم‌ها وابسته نیست

افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارمندان واقعیت دارد؟

آمار تولید و فروش خودرو‌های مونتاژی در سال گذشته

فضا برای صعود قیمت نفت محدودتر شد

با کمتر از ۲ میلیارد تومان کجا می‌توان خانه خرید؟

نظم مالی جهان زیر تیغ ترامپ؛ صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در چالش بقا/ آمریکا تیر خلاص را خواهد زد؟

پزشکیان فورا فرمان اقتصاد را بچرخاند/ بعد از افغانستان، عقب‌مانده‌ترین کشور منطقه هستیم

پروژه انتقال پایتخت از تهران تا مکران به‌کجا رسید؟ / ظرفیت دفن اموات در بهشت زهرای تهران در آستانه پر شدن

ارشک اول کیست؟/بنیانگذار سلسله اشکانیان را بشناسید

نگاهی به واکنش وزارت خارجه در خصوص ضروت شفافیت در مکاتبات تهران – واشنگتن/تصمیمات حیاتی برای مردم، اما بدون مردم!

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

هیچ سرمایه‌گذاری خارجی برای مدیریت مصرف انرژی نیاز نیست؛ حتی یک دلار/ اصل مشکل ناترازی در ایران، مدیریتی است

عکس/ چهره عجیب مادر مظفرالدین شاه ۱۴۴ سال پیش با سبیل پرپشت ودامن چین دار

جزئیات جان باختن کودک ۱۲ ساله در یک کانال آب در دزفول

فیلم/ آخرین وضعیت بارندگی‌ها در کشور؛ ورود سامانه بارشی جدید

عکس/ پست کنایه آمیز محسن تنابنده با یک کپشن مبهم درباره نقی

برگزاری آیین سنتی معایده در اهواز

عکس/ ژست خاص خدیجه خانم دختر محمدعلی شاه ۱۰۵ سال پیش با تیپ فرنگی و پالتو پوست

۶ فرصت و دلیل که نشان می‌دهند توافق ایران و آمریکا امکانپذیر است/ ۳ سناریوی محتمل در چشم انداز مذاکرات دو کشور

عکس/ حال و هوای کنسرت چند هزار نفری در پارک ملت تهران

فیلم/ توقیف یک پراید با راننده ۱۰ ساله

خبرنگار ایسنا درگذشت

علت صف‌های طولانی خرید نان چیست؟

عکس/ مقایسه حکمرانی ترامپ با احمدی‌نژاد از نگاه گاردین

عکس/ قیمت عجیب پیکان در عید ۱۳۵۴

قیمت جدید رهن و اجاره آپارتمان ۱۰۰ متری در پردیس+ جدول

فیلم/ شلوغی عحیب بازار وکیل در ایام نوروز