تاریخ انتشار: ۰۸:۴۷ - ۲۳ آذر ۱۴۰۰

افزایش فشار عوارض بر بیمه شخص ثالث

مالکان خودرو با خرید بیمه‌نامه شخص ثالث، هرسال درصدی را به ۳ سازمان اورژانس، سازمان راهداری و حمل‌ونقل و نیروی انتظامی پرداخت می‌کنند تا صرف فرهنگسازی و کاهش تعداد تصادفات رانندگی شود. حالا ۲ مشتری جدید هم اضافه شده‌اند، در لایحه بودجه ۱۰۰۰ میلیارد تومان به رقم حق بیمه‌های شخص ثالث اضافه شده تا به ۲ سازمان صدا و سیما و جمعیت هلال‌احمر پرداخت شود.

افزایش فشار عوارض بر بیمه شخص ثالث

اقتصاد ۲۴- مالکان خودرو با خرید بیمه‌نامه شخص ثالث، هرسال درصدی را به ۳ سازمان اورژانس، سازمان راهداری و حمل‌ونقل و نیروی انتظامی پرداخت می‌کنند تا صرف فرهنگسازی و کاهش تعداد تصادفات رانندگی شود. حالا ۲ مشتری جدید هم اضافه شده‌اند، در لایحه بودجه ۱۰۰۰ میلیارد تومان به رقم حق بیمه‌های شخص ثالث اضافه شده تا به ۲ سازمان صدا و سیما و جمعیت هلال‌احمر پرداخت شود.

این تصمیم با واکنش و انتقاد صریح بیمه مرکزی مواجه شده است. بیمه مرکزی اعلام کرده این دو نهاد هیچ ماموریت قانونی در زمینه کاهش تصادفات رانندگی ندارند.

حالا نوبت نمایندگان مجلس است که جلوی افزایش حق بیمه شخص ثالث را بگیرند، زیرا بیم آن می‌رود با افزایش میزان عوارض تحمیلی، نه‌تن‌ها شرکت‌های بیمه توان پرداخت به موقع و دقیق خسارت به مالکان خودرو‌ها را نداشته باشند بلکه صنعت بیمه هم بر اثر این تصمیم با بحران ورشکستگی مواجه شود.

غلامرضا سلیمانی، رئیس‌کل بیمه مرکزی در نامه‌ای به وزیر اقتصاد با اشاره به تغییر متن پیشنهاد شده از سوی بیمه مرکزی و وزارتخانه یادشده برای تعیین تکلیف سهم بیمه شخص ثالث در بودجه سال آینده خواستار حذف نام جمعیت هلال‌احمر و سازمان صدا و سیما از فهرست استفاده‌کنندگان از مبلغ عوارض حق‌بیمه شخص ثالث شده و اعلام کرد: فعالیت این دو سازمان با مصرف عوارض حق‌بیمه شخص ثالث ارتباط محتوایی ندارد، زیرا آن‌ها به‌صورت مستقیم و عملی، فعالیتی انجام نمی‌دهند که به کاهش تصادفات و مرگ‌ومیر منجر شود.


بیشتر بخوانید:  آخرین وضعیت صدور بیمه‌نامه و پرداخت خسارت در بیمه‌ها


او با اشاره به افزایش ۱۰۰۰ میلیاردی مبلغ پرداختی از شرکت‌های بیمه از اصل حق بیمه پرداختی مردم در بودجه سال آینده تأکید کرد: درخصوص برنامه‌های فرهنگسازی و آگاهی‌بخشی برای کاهش حوادث رانندگی نیز برنامه‌های متعددی به سفارش بیمه مرکزی ایران و شرکت‌های بیمه و با پرداخت هزینه و قرارداد‌های قابل توجه با صدا و سیما در حال انجام است که به‌قدر مکفی موضوع فرهنگسازی را پوشش می‌دهد و به مصرف مقادیر بیشتر نیازی نیست.

رئیس‌کل بیمه مرکزی همچنین یادآور شده است: حق‌بیمه دریافتی از رشته بیمه شخص ثالث جهت پرداخت خسارت به زیان‌دیدگان مصرف می‌شود و به همین منظور از مردم گرفته می‌شود و کسر مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان از درآمد شرکت‌های بیمه به‌معنای کمبود منابع برای پرداخت خسارت است که به نارضایتی گسترده بیمه‌گذاران این رشته، ورشکستگی مالی شرکت‌های بیمه و یا افزایش حق‌بیمه‌ها و تورم در این بیمه اجباری منجر خواهد شد در نتیجه افزایش این مبلغ برای تأمین کسری بودجه سایر دستگاه‌ها، از محل حقوق بیمه‌گذاران، به صلاح نخواهد بود.

بیمه مرکزی پیشنهاد کرده به‌جای ۵ هزار میلیارد تومان سال آینده ۴ هزار میلیارد تومان از اصل حق بیمه شخص ثالث پرداختی، به‌حساب خزانه واریز شود تا در اختیار سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، نیروی انتظامی و سازمان اورژانس قرار گیرد تا صرف کاهش تصادفات و مرگ‌ومیر شود.

از زمان قانون برنامه چهارم توسعه همه‌ساله مبلغی از حق بیمه شخص ثالث، به خزانه واریز می‌شود و همین مسئله باعث افزایش هزینه پرداختی مردم شده است. همه وزیران اقتصاد در گذشته قول داده بودند هزینه‌های اضافه و تحمیلی بر حق بیمه شخص ثالث دارندگان وسایل نقلیه را کاهش دهند.

حالا نه‌تن‌ها این وعده محقق نشده بلکه قرار است سال آینده ۱۰۰۰ میلیارد تومان دیگر بر این مبلغ اضافه شود، تصمیمی که بیمه‌گریزی را تشدید خواهد کرد و به‌دلیل بالا رفتن حق بیمه، برخی اقشار ضعیف ممکن است تصمیم بگیرند تا وسیله نقلیه خود را بیمه نکنند که ریسک بالایی را متوجه جامعه خواهد کرد.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

صحنه‌های تکان دهنده از سومین روز انفجار بندر شهید رجایی

عکس/ چهره دیده نشده از فوزیه و آخرین پادشاه مصر ۶۰ سال پیش در مراسم تشییع ملک فاروق

عکس/ ملاقات صمیمی و دوستانه الهام علی اف و پزشکیان کنار دریا

عکس/ واکنش تند مونا مهرجویی به انتشار تصاویر جانباختگان بندرعباس

عکس/ آسمان مشهد در وسط روز سیاه شد

عکس/ ظاهر متفاوت صیاد شیرازی ۴۴ سال پیش در حال نماز خواندن کنار هلی کوپتر

عکس کمیاب از دکتر شریعتی ۷۴ سال پیش در کنار علمای مشهد با لباس رسمی

عکس/ رونمایی از پوستر سریال کنکل با بازگشت هانیه توسلی

عکس/ استوری خاص الناز شاکردوست برای همدردی با مردم بندرعباس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ دیدار هاشمی رفسنجانی با میخائیل گورباچف ۳۶ سال پیش در روسیه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ بغض خانم مجری برای جانباختگان انفجار بندرعباس روی آنتن زنده

عکس/ گشت و گذار مهراب قاسم‌خانی و خانواده‌اش در شیراز با تیپ اسپرت و برند

تعداد بالا و حیرت انگیز زوج‌های نابارور در ایران

عکس/ ژست خندان اردشیر زاهدی ۴۷ سال پیش در حال کباب درست کردن با لباس سرآشپز

از قابلیت‌های جدید نرم افزار CRM دیدار رونمایی شد

انفجار بندر شهید رجایی چه تبعاتی برای اقتصاد ایران دارد؟

جنجال تازه محمدحسین میثاقی علیه علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری‌های مریم معصومی از سفر لاکچری‌اش به چین با لباس سنتی

آغاز فروش اقساطی محصولات کرمان موتور/ خودرو جدید ایگل هم به طرح فروش اقساطی پیوست + جدول فروش

پیام توئیتری مسعود پزشکیان به علی‌اف

فیلم/ وداع تلخ با عروس و داماد انفجار بندرعباس

سناریو‌های مذاکره ایران و آمریکا در راند چهارم؛ آیا ترکیب تیم مذاکره‌کننده آمریکایی تغییر می‌کند؟

عکس/ صحنه‌هایی عجیب از عملیات اطفای حریق بندر رجایی

استقلال و تراکتور نقره داغ شدند

دیدار جمعی از فعالان سیاسی با مهدی کروبی + عکس

توافق احتمالی ایران و آمریکا، نیم‌بند و با منافع حداقلی برای ما همراه است/ مهار ناترازی‌ها به ۵۰۰ میلیارد دلار منابع مالی نیاز دارد

عکس/ گریم متفاوت بازیگران سریال سلمان فارسی

بازار ارز در وضعیت شکننده؛ قیمت دلار در انتظار سیگنال

روز دختر ۱۴۰۴ چه روزی است؟ +پیام تبریک

عکس/ چهره بامزه صادق هدایت ۱۱۶ سال پیش با لباس قاجاری در کنار برادرانش

عکس/ افتتاح اولین میدان میوه و تره‌بار ۷۰ سال پیش در تهران

اطلاعیه کمیته بررسی علل حادثه آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی

ماجرای قتل مرد پولدار با نقشه خدمتکار افغانستانی

یک آمار نگران کننده از تعداد دختران مجرد در ایران

فیلم دردناک مونا فرجاد درباره واقعه تلخ بندرعباس

تعیین تکلیف پرداخت دیه جان باختگان انفجار بندرعباس

زیان انباشته هزار میلیاردی باشگاه استقلال + عکس

جزئیات تازه درباره نقل و انتقالاتی استقلال

فیلم/ سوگواری مردم بندرعباس برای جانباختگان انفجار بندر رجایی

فلزات اساسی ایران زیر تیغ ناترازی انرژی

خسارت بیشتر انفجار بندر رجایی به دلیل رسوب کالا و تعلل صمت

فیلم/ قالیباف: نتانیاهو هر بار لاف می‌زند

مذاکرات واشنگتن و تهران فرصتی طلایی برای اعراب منطقه

احضار برخی مقصران حادثه انفجار بندر شهید رجایی

رونق گردشگری در هورامان و معايب و مزاياي آن

پیامد‌های محیط‌زیستی انفجار بندر شهید رجایی

فیلم/ لحظه دستگیری سارقان موبایل محله قیطریه

چند سوال بی‌پاسخ درباره حادثه بندر رجایی؛ بار خطرناک در محوطه سینا چه می‌کرد؟!

فیلم/ آغاز عملیات آواربرداری در بندر شهید رجایی

فیلم/ لحظاتی از مراسم ازدواج داماد ۲۰ روزه انفجار بندرعباس

بازی وزیر خارجه ایران با مهره نخست وزیر اسرائیل/ عراقچی حساب آمریکا و اسرائیل را در مذاکرات از هم جدا کرد

اطلس ۱۵ میلیون ارزان شد

تلخکامی بازار از افزایش قیمت شکر

عکس/ آسمان مشهد در سیاهی مطلق

بندری‌ها در مرز سوگ و سرور

هشدار طوفان و سیلاب ناگهانی در این ۱۷ استان

قیمت طلا و سکه به مرز‌های حساس رسیدند

عکس/ بلیت پرواز تهران-مشهد ۹.۴میلیون تومان شد

بررسی پیام رهبری و دستور رئیس قوه قضاییه درباره انفجار بندرشهید رجایی

احساس سوختن به تماشا نمی‌‏شود؛ آخرین وضعیت امدادگران، مددکاران و مردم بندرعباس و اسکله شهید رجایی