تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۰۴ دی ۱۴۰۰

وعده‌های وزیر کار توخالی بود

موسوی لارگانی با انتقاد از وزیر کار می‌گوید به جای شایسته سالاری، فامیل بازی و فامیل سالاری جای آن را گرفته است که در همه قسمت‌های کشور هم وجود دارد. ما دیدیم مدیران توانمندی که در تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی و قسمت‌های دیگر بودند، نادیده گرفته و افرادی را با رشته‌های نامرتبط و عدم‌توانایی به کار گرفته شدند.

وعده‌های وزیر کار توخالی بود

اقتصاد ۲۴- تصور بسیاری بر این بود که اگر دولت سیزدهم روی کار بیاید، مدیرانی کار را به دست می‌گیرند که طبق وعده‌هایشان کشور را به سمتی بهتر از گذشته سوق دهند، اما اکنون که حدود پنج ماه از عملکرد دولت می‌گذرد، تصور‌ها نه تنها به وقوع نپیوست که حتی آمار و ارقام‌ها حکایت از وخیم‌شدن اوضاع دارد.

خیلی زود پس از شکل‌گیری دولت سیزدهم، مجلس به روند انتصابات فامیلی در وزارتخانه‌ها واکنش نشان داد. از سوی دیگر، کوچ برخی مدیران از دستگاه‌های دیگر به برخی وزارتخانه‌ها علیرغم تورم نیروی انسانی و افراد مستعد، سر و صدای زیادی را در جامعه به پا کرده است. در کنار این موضوعات، وعده‌های عجیب و غریب برخی وزرا که پس از ماه‌ها حتی به آن هم نزدیک نشدیم، بی‌اعتمادی را در جامعه بیش از پیش کرده است.

یکی از وزرایی که اکنون چه به خاطر انتصاباتش و چه واسطه اظهارات و وعده‌هایی که در گذشته داده و رنگ واقعیت به خود نگرفته، منتقدان جدی پیدا کرده، «حجت‌الله عبدالملکی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان و منتقد حجت‌الله عبدالملکی در ایام معرفی او به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره عملکرد وی می‌گوید: متاسفانه بحث انتصابات فامیلی در کشور باب شده و منحصر به وزیر کار نیست و این واقعاً ظلمی است به کسانی که سال‌ها در آن مجموعه‌ها فعالیت کرده‌اند.


بیشتر بخوانید: زنجیره انتصابات رانتی در وزارت کار


لارگانی می‌گوید: افرادی که سال‌ها در مجموعه‌ای فعالیت کردند انتظار دارند پس از مدتی، ارتقاء مقام پیدا کنند، چون به نوعی آن‌ها در نوبت بوده‎اند تا پستی را به دست بیاورند، ولی از آن محروم شده و یکی از راه می‌رسد و مسئولیت را به او می‌دهند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: جای شایسته‌سالاری را فامیل‌بازی و فامیل‌سالاری گرفته است که در همه قسمت‌های کشور هم وجود دارد. ما دیدیم مدیران توانمندی که در تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی و قسمت‌های دیگر بودند، نادیده گرفته و افرادی را با رشته‌های نامرتبط و عدم‌توانایی به کار گرفته شدند. به همین دلیل، مشکلاتی در کشور ایجاد شده و حتی بعضاً دیده‌ایم افرادی که به دلیل کم‌کاری از سازمان‌هایی عزل شده بودند الان پست‌های بالایی نصیبشان شده است.

موسوی لارگانی تصریح کرد: برخی وزرا در روز رای اعتماد شعار‌هایی دادند که مشخص بود اصلاً امکان‌پذیر نیست. مثلاً وزیر صمت گفت قصد صادرات یک میلیون خودرو را دارم. وقتی در کشور‌های دیگر خودرو‌هایی با قدرت و کیفیت و استحکام بدنه بالاتر تولید می‌شود، چطور او می‌خواهد پراید پرنقص ۱۸۰ میلیونی را صادر کند؟

وی در ادامه عنوان کرد: در بحث ایجاد اشتغال نیز هم وزیران گذشته کار و هم وزیر فعلی، شعار‌هایی دادند که مثلاً هر سال یک میلیون شغل ایجاد می‌کنیم، اما شغل پایداری که حقوق مکفی یعنی حداقل دریافتی را داشته باشد با کمتر از ۲۴ ساعت کار کردن در هفته امکان‌پذیر نیست. ولی تعریف شغل از سوی وزارت کار این است که اگر فرد یک ساعت هم در هفته شاغل باشد، دارای شغل محسوب می‌شود در حالی که واقعاً با یک ساعت و ۱۰ ساعت کار کردن در هفته زندگی تامین نمی‌شود.

نماینده استان اصفهان با اشاره به تعریف دولت در گذشته که شغل پایدار حداقل یک میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد، گفت: حالا از حرف آقای عبدالملکی که گفته با یک میلیون می‌توان شغل ایجاد کرد بگذریم، اگر بگوییم ۱۰۰ یا حتی ۵۰ میلیون تومان برای ایجاد شغل پایدار نیاز داریم، دولت چگونه این مبلغ را می‌خواهد تامین کند؟ در این موضوعات مهم، بخش خصوصی ورود کرده است، ولی ما به آن‌ها اصلاً میدان نمی‌دهیم. الان خصولتی‌ها میدان را گرفته‌اند و توان ایجاد شغلی را هم ندارند و وعده‌های وزیر کار، همه توخالی بوده و کاری انجام نداده است.

موسوی لارگانی یادآور شد: زمان انتقادم از وزیر کار کنونی در مورد شخصیت ایشان حرفی نزدم، اما شعار‌ها و وعده‌هایش امکان‌پذیر نیست. بالاترین پست شغلی ایشان، معاون اشتغال کمیته امداد بوده است. در کمیته امداد پول قلمبه‌ای وارد می‌شود، مثلاً مجلس سالیانه ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای اشتغال به کمیته امداد می‌دهد. حالا اگر این ۳۰۰۰ میلیارد تومان را به نرم افزار هم بدهیم، کار را به درستی و راحتی انجام می‌دهد.

مثلاً به نرم افزار بگوییم این مبلغ را برای ایجاد اشتغال بین استان‌ها تقسیم کند؛ سیستم به سهولت این کار را انجام می‌دهد. پس این موفقیت نیست که بگوییم این آقا در کمیته امداد تعدادی شغل ایجاد کرده است، تازه در حالی که آن شغل‌ها پایدار هم نبوده است. اگر امروز وزیر کار با ابداع فکر و کمک نخبگان کشور روی به برنامه‌ریزی بیاورد و فکر‌هایی اساسی برای اشتغال‌زایی کند، می‌توان تاثیرگذاری مثبت آن را در آینده دید.

منبع: رویداد 24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟