تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۰
سعید محمد خبر داد:

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منشاء نیمی از صادرات ایران

به گفته مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، سالانه ۸۱ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی و ۸۳۰ میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور انجام می‌شود.

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منشاء نیمی از صادرات ایران

اقتصاد۲۴- سعید محمد امروز چهارشنبه (۲۰ بهمن ماه) با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «در انتهای الوند» شبکه دو سیما، به سرمایه گذاری‌های صورت گرفته در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: متوسط سرمایه گذاری طی ۵ سال گذاشته در مناطق آزاد، حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان به صورت ریالی و ۳۰۰ میلیون دلار به صورت ارزی و در مناطق ویژه اقتصادی نیز در این بازه زمانی ۵ ساله ۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی و ۵۳۰ میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی بوده است.

وی ادامه داد: حاصل این سرمایه گذاری ها، ایجاد ۲ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی است که متوسط سالانه حدود یک میلیارد دلار صادرات در مناطق آزاد و در مناطق ویژه اقتصادی نیز حدود ۱۵ میلیارد دلار که جمعا ۴۰ تا ۴۵ درصد صادرات کشور از این مناطق انجام می‌شود. این تعداد واحد‌های صنعتی و تولیدی، بیانگر حجم عظیم کار صنعتی و تولیدی و ایجاد ارزش افزوده و کمک به GDP (تولید ناخالص داخلی) کشور در این مناطق است.

مشاور رییس جمهور به اجرای ماده ۶۵ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه‌ای کشور تاکید کرد و گفت: یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی که سایر کشور‌ها رعایت می‌کنند و ما رعایت نمی‌کنیم، داشتن حکمرانی مشخص و واحد و متمرکز است. در قانون مناطق آزاد که سه دهه گذشته تدوین شده است، حکمرانی مناطق آزاد بر اساس ماده ۶۵ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه‌ای کشور به جز موضوعات امنیتی و نظامی توسط رئیس مناطق آزاد باشد. این بدان معنی است که بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف و وزارت خانه‌ها که در آن منطقه فعال هستند تحت تابعیت آن منطقه قرار گیرند و یک حکمرانی واحد انجام دهند.

سعید محمد ادامه داد: در دنیا مناطق آزاد و ویژه اقتصادی زیادی وجود دارد و کشور‌ها از این ظرفیت به درستی بهره برداری کرده اند. ۷۵ درصد تجارت چین از طریق مناطق آزاد انجام می‌شود. امارات و ترکیه نیز از الگوی مناسبی در حوزه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برخوردارند و موتور پیشران کشور‌ها همین مناطق آزاد و ویژه است که در مقایسه با آنها، کشور ما رشد لازم را نداشته است.

وی، به ۸ منطقه آزاد فعال و ۷ منطقه آزاد جدید که در ابتدای سالجاری ابلاغ شد اشاره کرد و افزود: این ۱۵ منطقه در حاشیه کشور و در استان‌های مرزی واقع شده اند. متاسفانه مناطق آزاد ما در زمینه حکمرانی واحد دچار آشفتگی هستند. هر وزارتخانه‌ای قوانین خاص خود را اعمال می‌کند و توجه‌ای به اثرات مخرب این قوانین در سایر دستگاه‌ها ندارد.

مجلس محترم شورای اسلامی با وضع یکسری از قوانین موضوعات اقتصادی و کاری را دچار اختلال می‌کند، همچنین در مقرراتی که توسط دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود مثلا ممنوعیت صادرات کالا بدون کارشناسی قبلی، فعالان اقتصادی را دچار مشکل می‌کنند. بازاریابی کار بسیار سختی است مخصوصا با توجه به مشکلات نقل و انتقال مالی که در کشور وجود دارد. کسی که کار صادرات انجام می‌دهد و به یکباره متوقف می‌شود آسیب می‌بیند و نباید قوانین خلق الساعه به یکباره توسط دستگا ه‌ها به صورت جزیره‌ای اتفاق بیافتد، الزاما باید مرکزی باشد و بر این‌ها نظارت کند. این قوانین خلق الساعه و مغایرت با ماده ۶۵ به مناطق آزاد ما آسیب زیادی وارد کرده است، در تلاشیم این مشکلات را بررسی و رفع کنیم.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی ادامه داد: این نظارت‌ها در قوانین مناطق آزاد وجود دارند که شورایعالی مناطق آزاد با ۱۴ نفر از اعضای کابینه مسائل را در این شورا بررسی و حل و فصل می‌کنند.


بیشتر بخوانید:لبیک دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله)


سعید محمد، متوسط سالانه واردات کالا به مناطق آزاد را یک و چهاردهم میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: از ۵۰ میلیارد دلار سالانه واردات کشور یک میلیارد دلار واردات مناطق آزاد است که از این میزان ۵۰ درصد مواد اولیه برای تولیدکنندگان است.

وی با رد اینکه مناطق آزاد مرکز قاچاق کالا است گفت: مرجع رسمی اعلام قاچاق کالا در کشور، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. طی اعلام رسمی این ستاد، براساس آمار‌ها ۷ درصد از قاچاق کالا از مناطق آزاد کشور انجام می‌شود و این هم بدلیل مرزی بودن این مناطق است که به نسبت وسعت کشور و وسعت مرز‌های مناطق عدد بسیار پائینی است، در تلاشیم که این عدد را به صفر برسانیم.

مشاور رییس جمهور با اشاره به اینکه باید با وضع قوانین دقیق و کارشناسی شده از تخلفات مالیاتی و ورود کالا‌های قاچاق به کشور جلوگیری کرد نیز گفت: باید با مناطق آزاد مهربان‌تر برخورد کرد، ما نیز وظیفه داریم جلوی یکسری از تخلفات در مناطق را بگیریم. قانون باید راه این تخلفات را ببندد، اگر تخلفی هم در این مناطق صورت می‌گیرد باید به صورت نقطه زنی جلوی آن گرفته شود.

سعید محمد به مناطقی که ورود و خروج کالا با نظارت و مدیریت مناطق آزاد صورت می‌گیرد نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سامانه یکپارچه ورود و خروج کالا به صورت برخط در اختیار نهاد‌های نظارتی و اقتصادی قرار دارد و تمامی ثبت سفارشات و آمار‌ها در اختیار آنان قرار گرفته است.

وی در پایان افزود: همه تلاشمان این است که در این جنگ اقتصادی بخشی از کار را اداره کرده و به توسعه اقتصادی کشور کمک کنیم. مناطق آزاد از ظرفیت‌های خوبی برخوردار هستند، هم در بخش ارزآوری و هم در بحث‌های اقتصادی مثل بورس که کشور درگیر آن است. با ایجاد بورس بین الملل و آفشور بانک‌ها می‌توان به اقتصاد کشور کمک کرد. امیدواریم با حمایت سایر دستگاه‌ها این ظرفیت‌ها را شکوفا کنیم.

منبع: فرینا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟