اقتصاد۲۴- در ادامه این مطلب، به معرفی مواد مغذی اشاره خواهیم کرد که در ترشح سروتونین و منابع غذایی آنها موثر هستند که به ترتیب عبارتند از:
سروتونین در مغز توسط اسیدآمینهای بهنام تریپتوفان تولید میشود. بدن قادر به سنتز این اسیدآمینه نیست و باید از طریق تغذیه روزانه دریافت شود. تریپتوفان در منابع پروتئین مانند تخممرغ، لبنیات، ماهیهای چرب و گوشت وجود دارد، اما برنج سبوسدار، حبوبات، انواع کلم، شکلات تلخ، موز، گردو و سایر مغزها نیز خوراکیهای سرشار آن محسوب میشوند.
بیشتر بخوانید:ارتباط آسیب کبد با تشدید شکستگیهای استخوانی
البته برای اینکه تریپتوفان عملکرد مطلوب داشته باشد، مصرف کربوهیدراتها ضروری است. در واقع، کربوهیدراتها باعث آزاد شدن انسولین شده که در نتیجه اسیدهای آمینه مخالف عملکرد تریپتوفان را از خون جدا کرده و به ماهیچهها میفرستد تا سطح تریپتوفان در مغز بالاتر باشد. البته ویتامینهای B۹، B۶، B۳، C، کلسیم و منیزیوم نیز برای فرایند فاکتورهای پیشزمینه آنزیمها ضروری هستند.
گنجاندن خوراکیهای سرشار از ویتامین D و امگا ۳
ویتامین D و امگا ۳ نیز در بهبود فرایند تولید تریپتوفان تاثیر مهم دارند. ویتامین D در تشکیل دو آنزیم تبدیلکننده تریپتوفان به سروتونین موثر است. علاوه بر حضور در معرض نور خورشید، مصرف منابع غذایی حاوی این ویتامین مانند ماهی، تخم مرغ و لبنیات ضروری هستند.
امگا ۳ نیز با ممانعت از تولید مولکولهای مخالف عملکرد سروتونین بهنام پروستاگلاندینها و با تاثیر بر غشای سلولهای عصبی که سروتونین بر آنها تاثیر دارد، عملکرد این هورمون را تقویت میکند. بنابراین، برای دریافت کافی امگا ۳ باید ماهیهای چرب و میگو در رژیم غذایی گنجانده شود.
منبع: سلامت