اقتصاد۲۴- آغاز ماه مبارک رمضان فرصتی برای خودسازی و تعالی روحی و معنوی است، اما روزه داری علاوه بر تاثیرات معنوی، به سلامت جسم و پاکسازی بدن از سموم مضر و رفع التهابات خطرناک نیز کمک میکند.
انسانها ۱۱ ماه از نعمتهای خداوند بهره میبرند. یک ماه استراحت دادن به بدن پس از ۱۱ ماه، در صحت و سلامتی بدن تأثیر فراوانی دارد.
روزه داری برای حفظ سلامت دستگاه گوارش، قلب و عروق و مغز بسیار مفید است و تاثیر آن در سم زدایی و سلامت کبد، کاهش وزن، کاهش فشار خون، کاهش التهاب و تقویت ایمنی بدن در تحقیقات گوناگون در جهان اثبات شده است.
تحقیقات نشان داده است التهاب در بروز بیماریهای مزمن مثل بیماری قلبی، سرطان و آرتریت روماتویید نقش دارد. برخی مطالعات انجام شده در مورد تاثیر روزه داری نیز بیانگر آن است که روزه گرفتن باعث کاهش التهابهای بدن و در نتیجه سلامت بیشتر جسم میشود.
بیماری قلبی مهمترین علت مرگ در جهان محسوب میشود و بیش از ۳۰ درصد مرگها را در سراسر جهان شامل میشود. رژیم غذایی و سبک زندگی سالم موثرترین راه کاهش خطر بروز بیماری قلبی است. برخی تحقیقات نشان داده است گنجاندن عادت روزه داری در سبک زندگی افراد به ویژه برای سلامت قلب بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: پزشکان ساعت تابستانی را دوست ندارند
کارشناسان رعایت برخی نکات را برای بهره مندی هر چه بیشتر از ایام روزه داری و حفظ سلامت بدن ضروری میدانند. خوردن وعدههای غذایی سنگین یا ننوشیدن آب کافی موجب کم آبی بدن میشود که میتواند مشکلات سلامتی را در افراد تشدید کند.
کارشناسان توصیه میکنند غذای روزه دار باید شامل تمام گروههای غذایی اصلی یعنی سبزیجات، غلات کامل، لبنیات، مغزها و میوهها باشد تا فواید بهینه روزه داری برای فرد حاصل شود.
دکتر وارشا گوری متخصص تغذیه در مومبای هند برخی توصیههای غذایی را برای روزه داران این ماه بیان کرده است.
در فاصله افطار تا سحر آب زیادی بنوشید
رژیم غذایی متعادل و متنوع از مواد غذایی مختلف داشته باشید
افطار آب گرم بنوشید
غلات کامل مثل بلغور و جو دوسر مصرف کنید
خوردن عسل و سیاه دانه را فراموش نکنید
خوراکیهای سالم شامل بادام، زیتون، آووکادو، گردو مصرف کنید
از منابع پروتیینی شامل شیر، ماست، تخم مرغ، حبوبات و مغزها استفاده کنید
منابع ویتامینها و مواد معدنی شامل خرما، میوه و سبزیجات، دانهها و مغزها فراموش نشود
از مصرف نوشیدنیهای مصنوعی سرد خودداری کنید
در ماه رمضان از مصرف چربی زیاد اجتناب کنید
از مصرف مایعات یا نوشیدنیهای خیلی سرد یا خیلی داغ بعد از افطار خودداری کنید
غذاهای سرخ شده و چرب به خصوص هنگام افطار نخورید
در ایام ماه رمضان از خوردن غذاهای پرکالری و پرچرب اجتناب کنید
از مصرف غذاهای بسته بندی و فراوری شده پرهیز کنید.