تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
آیا وزارت نفت توربوکمپرسور‌ها را به ۱۰ برابر بیش از قیمت اصلی خریده است؟

ابهام ادامه‌دار درباره یک قرارداد نفتی

پرسش‌ها و ابهامات درباره این قرارداد می‌تواند منجر به بروز شبهاتی جدی درباره دیگر قرارداد‌های وزارت نفت شود و شایسته است وزارت نفت و سایر شرکت‌های تابعه این وزارتخانه سازوکاری برای قرارداد‌های خود داشته باشند که منجر به بروز کمتر چنین مشکلات و شبهاتی شود و هم چنین درباره جزییات این قرارداد و تغییر توضیح چندباره آن نیز به رسانه‌ها و مطبوعات پاسخ کافی و کامل را ارائه دهند.

ابهام ادامه‌دار درباره یک قرارداد نفتی

اقتصاد۲۴- «سیداسماعیل کفایتی» ظهر روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه در حاشیه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران با بیان این که دولت برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برنامه دارد در مناقصه‌های ترک تشریفات برای این شرکت‌ها را لحاظ کند، خبر داد که: «هم‌اکنون شرکت‌های دانش‌بنیان به اعتبار و منابع اولیه نیاز دارند که به نظر می‌رسد باید در این زمینه از آن‌ها حمایت بیشتری شود.» او در ادامه نیز افزود: «در بخش احیای چاه‌های نفت و گاز هم‌اکنون به ۷۵۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز است که شرکت‌های روس برای حضور در این بخش ابراز علاقه کرده‌اند، ضمن آنکه هم‌اکنون در این زمینه در حال رایزنی با یکی از بانک‌های بزرگ قطر هستیم.»
رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت و گاز در انتهای سخنانش نیز از امضای قرارداد شرکت‌های ملی نفت ایران و اوتی‌سی برای ساخت ۱۴ توربوکمپرسور خبر داد که ارزش قرار داد آن ۲ میلیارد و دویصت میلیون تومان است.»

قراردادی با ۱۰ برابر قیمت؟

به گزارش «اقتصاد۲۴» اما انتشار این خبر با واکنش مهدی افشار نیک، روزنامه نگار حوزه نفت و انرژی همراه شد و او در رشته تویتی در شبکه اجتماعی تویتر نوشت: «‏امروز در نمایشگاه نفت قرار دادی به ارزش ٢ میلیارد و دویست میلون دلار امضا شد برای ساخت ١٤ توربوکمپرسور.
یعنی هر کدام به ارزش ۱۶۰ میلیون دلار.
این کمپرسور‌های sgt۶۰۰ است که هم اکنون شرکت زیمنس بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون دلار می‌فروشد و نسخه‌ی ایرانی‌اش برای ما ده برابر تمام می‌شود.
شرکتی که باهاش قرارداد بسته شده پارسال همین کالا را ۱۵میلیون دلار با شرکت نفت قرارداد بسته و امسال همان کالا را ده برابر دلاری می‌سازد.
این قیمت از اف ۳۵ آمریکایی گران تره. وزیر نفت گفته سی میلیارد دلار قرارداد در نمایشگاه نفت بستیم سی میلیاردی که احتمالا ده برابر قیمت واقعی است.»

واکنش‌ها درباره این قرارداد پس از این توضیحات رو به افزایش بود که در خبری تکمیلی و با اصلاح خبر اول این بار ادعا شد رقم قید شده رقم قرارداد نبوده بلکه رقم تخفیف بوده است و اشکال را از تنظیم خبر خبرنگار و نه گفته‌های گوینده دانستند و شانا نیز با تصحیح خبر اول نوشت، خبر را به شکل زیر تغییر داد:
«رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت و گاز از امضای قرارداد شرکت‌های ملی نفت ایران و اوتی‌سی برای ساخت ۱۴ توربوکمپرسور که سالانه ۲.۲ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی به همراه دارد، خبرداد و گفت: سالانه به ارزش چند میلیارد دلار گاز‌های همراه نفت در کشور سوزانده می‌شود که با به‌کار گیری توربوکمپرسور‌های ساخت داخل در طرح‌های جمع‌آوری گاز‌های همراه نفت و مشعل، صرفه‌جویی ارزی زیادی خواهیم داشت.»
پس از تصحیح خبر به این شکل توسط شانا بود که این بار مهدی افشارنیک در تویت دیگری نوشت: «سایت وزارت نفت (شانا) خبر ش را اصلاح کرد و نوشت ارزش افزوده قرارداد دو میلیارد دلار است.
این اصلاح ابهام دارد از کی تا حالا ارزش قرارداد با ارزش افزوده اعلام می‌شود؟ و توربوکمپروسوری که ۱۵ میلیون است چطور با ارزش افزوده اش می‌شود ۱۶۰ میلیون دلار؟ واقعا این‌ها ملت را چی فرض گرفتن؟»


بیشتر بخوانید: میدان گازی آرش روی میز مذاکره ایران و عربستان


به نظر می‌رسد با این توضیحات اخیر مهدی افشارنیک، اصلاحیه شانا نیز خود محل سوالات تازه می‌تواند باشد. این که چطور در ابتدا چنان خطای فاحشی صورت گرفته است و این که چرا هم چنان پس از تصحیح و توضیح درباره خبر سوالاتی وجود دارد که باید به آن‌ها پاسخ داده شود را نمی‌توان نادیده گرفت.
به نظر می‌رسد پرسش‌ها و ابهامات درباره این قرارداد می‌تواند منجر به بروز شبهاتی جدی درباره دیگر قرارداد‌های وزارت نفت شود و شایسته است وزارت نفت و سایر شرکت‌های تابعه این وزارتخانه سازوکاری برای قرارداد‌های خود داشته باشند که منجر به بروز کمتر چنین مشکلات و شبهاتی شود و هم چنین درباره جزییات این قرارداد و تغییر توضیح چندباره آن نیز به رسانه‌ها و مطبوعات پاسخ کافی و کامل را ارائه دهند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

عکس/ شهادت سرهنگ جواد نارنجی ۲۹ روز پس از حمله اسراییل

عکس/ قیمت جالب بستنی و قهوه و چای ۹۰ سال پیش در منوی مهم‌ترین کافه تهران

اینفوگرافی/ بیشترین آب مصرفی ایران در کجا استفاده می‌شود؟

عکس/ لباس و ژست عجیب اشرف پهلوی ۶۵ سال پیش در جشن عروسی سوم اش

عکس/ بیلبورد‌های شهرداری تهران در حد روزنامه دیواری مدارس

عکس/ چهره دیده نشده از مادرزن سنان بن انس سریال مختارنامه در ۶۶ سالگی

عکس/ طعنه کاریکاتوری روزنامه اصلاح طلب به سخنگوی دولت

عکس/ چهره خندان فریبرز عرب نیا در ۳۲ سالگی به همراه همسر اولش آتنه فقیه‌نصیری در تئاتر شهر

عکس/ دیدار دوستانه فردین، کیومرث پوراحمد و داوود رشیدی ۳۴ سال پیش با استایل رسمی

عکس/ آتش‌سوزی مرگبار خودروی ۲۰۶ در بزرگراه تهران - قم

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ حاج قاسم با دو همرزم اش ۴۴ سال پیش در برف و دوران جنگ

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

عکس/ سلفی بامزه بهتاش فریبا در اتاق گریم سریال پایتخت ۷

عکس/ تیپ متفاوت شهید حسن باقری ۵۴ سال پیش در کنار قلعۀ فلک‌الافلاک خرم‌آباد

عکس/ چهره دیده نشده از سردار سلیمانی ۲۴ سال پیش در حال کوتاه کردن موهایش

عکس/ حضور بازرگان، رهبری و داریوش فروهر ۴۶ سال پیش در جمع فرماندهان شهربانی

عکس/ چهره متفاوت ثریا اسفندیاری ۴۱ سال پیش با عینک و کلاه خاص در یک مراسم

۶ کشوری که بیشترین دستمزد‌های جهان را ارائه می‌دهند

فیلم/ یک مار وسط برنامه صداوسیما مهمان زن را نیش زد!

ثبت دمای ۵۰ درجه و بالاتر در ۹ شهر خوزستان

عکس/ پست عاشقانه ملیکا شریفی‌نیا برای آقای بازیگر

فیلم/ پاسخ سردار وحیدی به احتمال دوباره جنگ

عکس/ دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد جهانی فیزیک گل کاشتند

پشم شویی سنت کهن عشایر ارسباران

ماجرای توزیع ۱۰۰ تن کالا میان اتباع غیرمجاز افغانستانی

فرمانده کل ارتش پیغام داد

وزیر خارجه انگلیس تهران را تهدید کرد!

فیلم/ تصاویر جدید از برخورد موشک‌های ایران به پالایشگاه حیفا

عکس/ پرچم ایران در سریال مختارنامه جلب توجه کرد

فیلم/ تغییر چهره بهمن هاشمی بعد از کاشت مو و عمل زیبایی

اسطوره کشتی کج درگذشت

فیلم/ تنبیه شدید و عجیب وزیر نیرو برای برخی مردم!

فیلم/ درگیری مردم سیستان با انواع بیماری در پی طوفان‌های گرد و خاک

آتش‌سوزی مرگبار در ترکیه+ عکس

مهلت خرید اوراق بیمه سهام تغییر کرد

فیلم/ حضور رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح در مراسم چهلم شهید باقری

فیلم/ واکنش وحیدی به ادعای نقش عامل نفوذی در لو رفتن جلسه سران قوا

عکس/ حضور سردار قاآنی و فرمانده‌کل ارتش و سپاه در مراسم چهلم سرلشکر باقری

فیلم/ اظهارات تازه عراقچی در خصوص غنی سازی اورانیوم

فیلم/ تالاب انزلی آتش گرفت

جمال وارنر بازیگر مشهور آمریکایی غرق شد

عکس تکان‌دهنده از کودک فلسطینی روی جلد مجله دیلی اکسپرس

عکس/ آبشار نوژیان لرستان جوش‌وخروش آب میان جنگل

ستاره اهل آلبانی به استقلال قیمت داد

عکس دیده نشده از ساختمان شرکت اتو ایران ۷۴ سال پیش در خیابان سعدی تهران

عکس/ نمایی بی نظیر از عمارت مسعودیه تهران ۱۳۴ سال پیش با معماری خاص

عکس/ دیدار عراقچی با خانواده شهید محمد باقری

فیلم/ فقط ۹ درصد مصرف آب در بخش خانگی است

عکس لو رفته از بشار اسد در مسکو

جاده چالوس مسدود می‌شود

دختران هندبال ایران پنجم آسیا شدند

هادی ساعی رئیس آکادمی تکواندو آسیا شد

وضعیت هوای پایتخت دوباره قرمز شد

واکنش پاکستان به مذاکرات ایران و اروپا در استانبول

فیلم/ مشاهده یک قلاده خرس قهوه‌ای در ارتفاعات فیروزکوه