تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
مؤسسه تحقیقات جمعیت:

حدود ۱۱ میلیون مجرد در سن ازدواج داریم

سرپرست مؤسسه تحقیقات جمعیت گفت: در بحث تجرد طبق آخرین آمار ۱۱.۶ میلیون مجرد در سن ازدواج داریم. این عدد بسیار بزرگ است و همین بازه سنی انباشت عدم ازدواج‌هایی است که در سال‌های گذشته اتفاق افتاده است.

سن ازدواج

اقتصاد۲۴- نشست علمی «تحولات، سیاست‌ها و برنامه‌های جمعیتی ایران» روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
مسعود عالمی نیسی سرپرست مؤسسه تحقیقات جمعیت در این نشست درباره «نجات ایران از پیری جمعیت، امکان یا امتناع؟» سخنرانی کرد و گفت: وقتی از وادی پیش بینی به وادی سیاست گذاری وارد می‌شویم، اراده و امکان تغییر در جامعه مطرح می‌شود. لذا امکان‌ها و پتانسیل‌های وجود دارد که ما بتوانیم مسأله جمعیت را تا حدی حل کنیم.
وی ادامه داد: ماهیت مسئله جمعیت ایران به تجرد، ناباروری، سقط جنین و عدم فرزند آوری خانواده‌های موجود وابسته است.
عالمی افزود: در بحث تجرد طبق آخرین آمار ۱۱.۶ میلیون مجرد در سن ازدواج داریم. این عدد بسیار بزرگ است و همین بازه سنی انباشت عدم ازدواج‌هایی است که در سال‌های گذشته اتفاق افتاده است. اما ۸۸ درصد جوانان در سن ازدواج، تمایل به ازدواج دارند و ما با مسأله عدم تمایل به ازدواج مواجه نیستیم. ما یکسری موانع اقتصادی مثل شغل و مسکن داریم که ناشی از سو مدیریت است.
وی ادامه داد: در بحث ناباروری بر اساس تخمین‌ها بین ۳ تا ۳.۵ میلیون زوج نابارور داریم که هر سال حدود ۲۰ درصد ازدواج‌ها را شامل می‌شود. ما در این سال‌ها با فقدان امکانات درمان ناباروری مواجه بوده‌ایم. ما ۸۰ مرکز درمان ناباروری داریم که اگر این تعداد بخواهند به این مراکز مراجعه کنند ۶ سال باید منتظر بمانند.
عالمی گفت: سالانه ۸۸ هزار زوج نابارور به این میزان اضافه می‌شوند. که ۹۲۴۰۰ سیکل نیازمند هستند که الان فقط ۳۳ هزار سیکل در کشور انجام می‌شود.
وی ادامه داد: از سال ۷۱ که فلوشیپ نازایی تشکیل شده فقط ۱۵۰ فارغ‌التحصیل داشته‌ایم که به نوعی انحصار ایجاد کرده و ضرورت افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو را نشان می‌دهد.

از عوامل عدم فرزندآوری در ایران موضوع مسکن است

وی افزود: در بحث سقط جنین تخمین وزارت بهداشت این است که ۲۲۰ هزار سقط قانونی و غیر قانونی داریم که به طور کلی ۱۹ درصد سقط جنین صورت می‌گیرد.
عالمی تاکید کرد: وضعیت فرزند آوری نیز نامطلوب است که ۱۴ درصد خانواده‌ها فرزند ندارند و ۲۱ درصد هم یک فرزند دارند.
وی ادامه داد: شرایط ایران بیشتر به سوءمدیریت باز می‌گردد و ما مثل دیگر کشورها نیستیم که عدم ازدواج و یا عدم فرزند آوری دلایل عمیق فرهنگی داشته باشد. مثلاً یکی از عوامل عدم فرزندآوری در ایران موضوع مسکن است. مسکن سهم بالایی در سبد هزینه خانواده دارد. عرضه زمین ما محدود است ولی تقاضا مرتب زیاد می شودو قیمت زمین و مسکن افزایش پیدا می‌کند.
وی افزود: چون انباشت عدم ازدواج و عدم فرزندآوری ناشی از سو مدیریت است، فرصتی وجود دارد که این سو مدیریت‌ها تغییر کند و بخشی از مسأله را حل کند.
عالمی با بیان اینکه نرخ باروری کل ۱.۷ و نرخ باروری نکاحی ۲.۷ است گفت: این آمار یعنی اگر ازدواج صورت بگیرد وضعیت به مراتب بهتر خواهد شد. اگر آمار ۸۸ درصدی تمایل به ازدواج در میان مجردها را در نظر بگیریم، اگر فرض کنیم ۵۰ درصد ازدواج کنند، می‌توان تخمین‌هایی در مورد موالید زد که عددهای معناداری به دست می‌دهد.
وی درباره تأثیر مؤلفه‌های اقتصادی بر موضوع جمعیت گفت: بخش خصوصی می‌تواند نقش بسزایی در اشتغال ایجاد کند. اما باید گفت ناپایداری در مقررات عامل اصلی کاهش صادرات غیر نفتی ایران است. بیشترین صادرات غیر نفتی ایران مربوط به سال ۹۹ است که به میزان ۶۰ میلیارد دلار بوده است و این در حالی است که امارات سهم ۲۵۰ میلیارد دلاری از صادرات غیر نفتی دارد.
وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی هم اراضی به مردم واگذار نمی‌شود که بتوانند کشاورزی کنند. ۱۶ میلیون هکتار زمین وجود دارد که سهم اندکی از آن یعنی ۱.۶ میلیون هکتار از سال ۵۹ تاکنون برای کشاورزی واگذار شده است.
عالمی در پایان گفت: در بحث مسکن، راهبرد اول الغای قوانینی است که گسترش افقی شهرها را مانع می‌شوند و راهبرد دوم توسعه محورهای مواصلاتی بین شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک است.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تعطیلی مدارس و ادارات استان‌های کشور یکشنبه ۱۲ اسفند

عکس/ ورودی بازار کفاش‌های سبزه‌میدان ۱۲۰ سال پیش و دوره قاجار دوره قاجار

عکس/ نمایی باورنکردنی از ۶۴ سال پیش فرودگاه کرمانشاه

عکس/ گریم متفاوت یکتا ناصر و امین حیایی در کوکتل مولوتف

عکس/ قابی دیده نشده از مهدی پاکدل در کنار بهنوش طباطبایی

عکس/ تیپ اروپایی جمیله ۵۳ سال پیش با لباس رنگارنگ

عکس/ نشست مشترک سران قوا به میزبانی دولت

نمایی غمبار از گورستان ۱۲۵ ساله امامیه

عکس/ تیپ اجق وجق جواد عزتی و همسرش با کلیپس دهه ۸۰ و عینک آفتابی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

هواشناسی: کاهش ۴۲ درصدی بارش در کشور

پیش بینی تغییر مهم در تیم اقتصادی دولت

جامعه روحانیت مبارز خطاب به دولت بیانیه داد

فیلم/ ‏وضیعت تکان دهنده سد کرج

اینفوگرافی/ تغییرات مرحله دوم یارانه کالابرگ

معرفی گنبد‌های نمکی جاشک در استان بوشهر

نباید بانک‌های تخصصی مثل توسعه تعاون را درگیر تسهیلات تکلیفی کرد

عکس/ صفحه اینستاگرام عمارت رو‌به‌رو توقیف و از دسترس خارج شد

فیلم/ پیام دبیرکل سازمان ملل به مناسبت ماه رمضان

بهترین مکان‌های گردشگری ایران برای عید نوروز ۱۴۰۴

عکس/ کشتار بی‌رحمانه فلامینگو‌ها در فارس

توصیه‌های مهم برای نگهداری مواد غذایی در ماه رمضان

کاسپین به جان آمده از مصوبات بی پشتوانه/ اقتصاد دریا محور شمال در گرو نجات خلیج گرگان

عکس/ استوری زیبای مدافع سپاهان برای استقلال

فیلم/ آغاز مراسم انس با قرآن در حضور رهبری

عکس/ پرواز محمدرضاشاه ۷۵ سال پیش با هواپیمای شخصی در بابلسر

کری همزمان برای استقلال و سپاهان

کارتال: پرسپولیس به دنبال قهرمانی است

نامه وکلای امیر تتلو به مراجع تقلید

فیلم/ دلبر ایران در بستر بیماری

ماجرای انتقال نافرجام علی دایی به فنرباغچه چه بود؟

عکس/ پیاده‎روی فردین، ملک مطیعی و وثوقی ۵۱ سال پیش در خیابان ولیعصر

تعیین تکلیف تعطیلی ادارات، مدارس و بانک‌های تهران در روز دوشنبه ۱۳ اسفند

عکس/ استایل عجیب فرشته حسینی با کاپشن هالک شبیه کیسه زباله

جزئیات تعطیلی مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز دوشنبه ۱۳ اسفند

ارزش سهام عدالت امروز ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ شرطبندی ۲ نماینده حین اعلام رای استیضاح همتی

عکس/ تیپ دهه هشتادی نیکی کریمی و مریلا زارعی در یک دیدرا دوستانه

علت طلاق شهاب حسینی از پریچهر قنبری افشا شد

بالای ۸۰ درصد بودجه را وزارت اقتصاد تأمین مالی می‌کند/ ۸۵۰ همت کسری بودجه در ۵ ماه تأمین شد/ در سامانه نیما خالی فروشی می‌شد/ ادعای افزایش عمدی نرخ ارز نادرست است/ رشد ۲۵ درصدی صادرات غیرنفتی در ۵ ماه گذشته

عکس/ نمایی باورنکردنی از پارک لاله ۵۳ سال پیش

فردا؛ پذیره‌نویسی صندوق طلای امرالد

عکس/ نصب بنر معنادار از دعوای ترامپ و زلنسکی در تهران

سود شرکت صرافی توسعه تعاون بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافت

عکس/ استایل خیره کننده دونگ‌یی در ۳۸ سالگی در سالن مد میلان

«طرح بهارانه» بانک توسعه تعاون برای بخشودگی جریمه اقساط

فیلم/ تعدادی آرای استیضاح همتی، وزیر اقتصاد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

​سفته الکترونیک بانک صادرات ایران را در سامانه «ست» بسازید

رونمایی از کتاب «نیست»؛ جدیدترین اثر فاضل نظری با حمایت بانک صادرات ایران

آگهی مرحله هجدهم مزایده املاک مازاد بانک دی در سال ۱۴۰۳

گسترش فرهنگ قرض‌الحسنه با طرح مهربانی بانک ملی ایران

افشای دروغ طالبان درباره خشکسالی/ ورود آب سیلاب دو رودخانه هیرمند و فراه به خاک ایران

برگزاری دهمین مزایده سراسری املاک و اموال تملیکی و مازاد بانک ملی ایران

فیلم/ آغاز رای گیری مجلس برای استیضاح همتی

عدم اعتماد مجلس به همتی/ وزیر اقتصاد برکنارشد

دام جدید بیت‌کوین گلد برای سرمایه‌گذاران

تاکید دکتر نجارزاده بر کسب سهم مناسب از بازار با انسجام، کارِ گروهی و اهتمام همکاران

فیلم/ شمارش آرای استیضاح وزیر اقتصاد