تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۱

انفجار قیمت برنج ایرانی در راه است؟

دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: با توجه به مصرف ماهیانه و میزان واردات برای ماه‌های بعد ذخیره‌ای نداریم. درنتیجه دولت باید هر چه سریع‌تر تصمیم گیری و قیمت گذاری صورت گیرد تا کسری برنج را از طریق واردات جبران کنیم.

انفجار قیمت برنج ایرانی

اقتصاد۲۴- بعد از جنگ روسیه و اوکراین شاهد بالا رفتن قیمت غلات و سایر محصولات کشاورزی در بازارهای جهان هستیم. قیمت برنج از ابتدای خرداد ماه مسیری رو به بالا را انتخاب کرد. قیمت ارزان‌ترین برنج میادین حدود کیلویی ۵۳هزار تومان است. با توجه به گرانی ۴ کالای اساسی و به دنبال آن شوینده و ... ممکن است خبری از گرانی برنج نیز شنیده شود؟
کشاورز با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی برای برنج باعث شد تا قیمت ثابتی برای این محصول نداشته باشیم، افزود: قبل از سال ۹۹ ارز ۴۲۰۰ تومانی به برنج تعلق میگرفت. دو مولفه ارز و عوارض بازرگانی تقریبا ثابت بودند و قیمت جهانی نیز تغییری نداشت. در نتیجه شاهد نرخ مصوب بودیم.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر به علت شرایط فعلی دنیا ارزش های جهانی هر روز در حال افزایش است. تامین غذایی دنیا به خطر افتاده است. همچنین ارز نیمایی که جایگزین ارز ترجیحی در برنج شده هر روز دچار تغییرات است و بانک مرکزی نرخ های متفاوتی را تعیین می کند.

قیمت گذاری دستوری بحران می سازد

کشاورز با پیشنهادی به دولت، اظهار داشت: پیشنهاد ما به دولت این است که قیمت گذاری دستوری نداشته باشیم و قیمت مصوب برای آن ارائه ندهند چون امکان آن نیست. تفاوت قیمت زیادی ایجاد می شود و بازار ثبات پیدا نمی کند. این مغایرت ها در جهت افزایش در یا کاهش ممکن است مسئله ساز شود و بحران ایجاد کند.


بیشتر بخوانید: ارزان‌ترین برنج بازار چند؟


وی پایه محاسبات گمرک در سال جاری را بر اساس‌ای تی اس دانست و افزود:‌ای تی اس تقریبا ۶ برابر ارز ترجیحی است و این مسئله تاثیر خود را بر قیمت تمام شده محصول می‌گذاشت و باعث بالا رفتن نرخ برنج وارداتی می‌شد از این‌ سو دولت تعرفه ۶ درصدی سود بازرگانی را به ۱ درصد رساند و مجلس نیز تعرفه گمرکی در قانون بودجه را از ۴ درصد به ۱ درصد تقلیل داد به همین دلیل نرخ برنج خارجی حدود هزار تومان قیمت آن کاهش پیدا می‌کند.
کشاورزهمچنین بیان کرد: کاهش تعرفه کمک می‌کند قیمت برنج خارجی چندان افزایش نرخ را تجربه نکند و اگر شاهد اتفاق خاصی در روند واردات نباشیم در نهایت برنج خارجی کیلویی ۴۰ هزار تومان به‌دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد.

تجربه تلخ ۱۴۰۰ تکرار می شود

دبیر انجمن واردکنندگان برنج در خصوص میزان تولید نیز گفت:سال قبل زراعی با کاهش حدود ۴۰ درصدی مواجه شدیم و شرایط خشکسالی امسال نیز بیشتر از سال گذشته است. با در نظر گرفتن همین موارد قطعا میزان تولید با کاهش همراه است. این زنگ خطری برای مسئولان است که زودتر اقدام و تصمیماتی بگیرند که کمبود بازار جبران شود. اگر این اتفاقات رخ ندهد قطعا تجربه تلخ ۱۴۰۰ تکرار و قیمت برنج ایرانی به طور افسار گسیخته بالا میرود. باید از الان به این موضوع فکر کرد نه روز برداشت محصول که قیمت ها خود را نشان میدهد. ما پیشنهادات را به دولت ارائه کردیم. امیدواریم که بتوانند تصمیم بگیرند که حداقل برای این محصول در بازار التهابی نداشته باشیم.

وی در خصوص خبر منتشر شده مبنی بر میزان واردات برنج نیز بیان کرد: ظاهرا خبر واردات برنج با اشتباه تایپی همراه بوده است. در سال جاری ۳۰۸ هزار تن برنج وارد کشور شد که ۲۷۳ هزار تن آن توسط بخش خصوصی وارد شده است.این میزان واردات در زمان اوج مصرف برنج خارجی عید و ماه رمضان بوده است.

۶ دهک جامعه مصرف کننده برنج هندی و پاکستانی

دبیر انجمن واردکنندگان برنج پیرامون میزان تقاضا با توجه به شرایط اقتصادی گفت:در سال های گذشته میزان واردات به ۴۰۰ هزار تن نیز می رسید. اما امسال به صورت نرمال مصرف شده است. ماهانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن برنج خارجی مورد نیاز کشور است. ۶ دهک جامعه مصرف کننده برنج هندی و پاکستانی هستند. هنگامی که قیمت برنج ایرانی از یه حدی می گذرد، قطعا قشر آسیب پذیر نمی توانند این محصول را تهیه کنند و باید به سراغ برنج خارجی بروند.

وی همچنین اظهار داشت: با توجه به مصرف ماهیانه و میزان واردات برای ماه های بعد ذخیره ای نداریم. درنتیجه دولت باید هر چه سریع تر تصمیم گیری و قیمت گذاری صورت گیرد تا کسری برنج را از طریق واردات جبران کنیم.

پیشنهادی به دولت

دبیر انجمن واردکنندگان برنج در پایان اظهار داشت: با توجه به التهابات بازار برنج ایرانی و ازدیاد تقاضا برای برنج خارجی به دولت پیشنهاد دادیم‌ که همانند سال‌های گذشته ممنوعیت در فصل برداشت برقرار نشود که این موضوع در ستاد تنظیم بازار در حال بررسی است.

منبع: گسترش نیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس اجق وجق بهاره رهنما در دیدار با جاری سابقش

عکس/ زنان اصفهانی ۵۸ سال پیش در حال شستن لباس در زاینده رود

عکس/ تیپ دیده نشده محمدرضا شریفی نیا در ۲۵ سالگی با انگشترای عجیب

عکس/ تاج پرنسسی همسر دوم معین در مراسم عروسیشان

تصاویر تکان دهنده از بازداشت قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران

عکس/ چهره بامزه علی دایی ۲۳ سال پیش با لباس سربازی

عکس/ پوستر AFC برای بازی بین استقلال و الریان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خواص شگفت انگیز رزماری برای لاغری

هشدار فدراسیون کوهنوردی: از ۲ تا ۸ اسفند کوه نروید

آتش استیضاح زیر پای وزیر اقتصاد

اجساد ‌ ۴ اسیر اسراییلی فردا تحویل داده می‌شود

زلنسکی: ترامپ در دام اطلاعات نادرست گرفتار شده است

یک داور در باشگاه پرسپولیس مدیر شد

فیلم/ فیلمی کم‌تر دیده‌شده از تبدیل سفارت اسرائیل به فلسطین

شوک شبانه به استقلال

نقش بختیاری‌زاده در صعود استقلال

رهبر انقلاب: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

فیلم/ توضیحات فعال سیاسی آمریکایی در مورد چگونگی شهادت سیدحسن نصرالله

محمد حبیبی آزاد شد

منوچهر والی‌زاده صدای جاودان دوبله ایران کیست؟

عکس/ محمدرضا زنوزی در جلسه با مسعود پزشکیان

بیانیه قطر درباره دیدار امیر این کشور با رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور

میزان واردات بنزین امسال به سه میلیارد دلار می‌رسد

فیلم/ واکنش عابدینی به طولانی‌شدن ساخت ماکت ساختمان فدراسیون

عدد سبد معیشت مشخص شد

فیلم/ نشست خبری امیر قطر با پزشکیان

فیلم/ قدردانی وزیر علوم از صاحب سوپرمارکت اطراف دانشگاه شریف

بازگشت کریستیانو رونالدو در آستانه دیدار با استقلال + عکس

اعلام محدودیت ترافیکی جاده‌ای تا چهارم اسفند

علی پروین از خودش رفع اتهام کرد

روزنامه اصولگرا: می‌خواهند با پروژه قتل یک دانشجو، ناآرامی خیابانی را شروع کنند

جویباری: منتظر جواب ماتزاری هستیم

سیدمحمد خاتمی یک پیام صادر کرد

سازمان لیگ برای تعویق دربی همراهی کند

نخستین عکس از دیدار امیر قطر با رهبر انقلاب

قدردانی پزشکیان از تلاش امیر قطر برای برقراری آتش بس در غزه

استراتژی ما، هوشمندسازی فرآیند‌ها و خلق ارزش بر مبنای تحلیل نیاز‌های مشتریان است

ورود برنج ۴۸ هزار تومانی به بازار

همدلی قوا باعث خروج از مشکلات اقتصادی کشور می‌شود/ اقدامات مهم غیرتورمی برای رسیدن به رشد اقتصادی

عزم جدی برای تأمین مالی رشد اقتصادی/ تأمین حدود ۸۰ درصد بودجه دولت از سوی وزارت اقتصاد

لزوم حمایت سازمان پدافند غیرعامل کشور برای مدیریت پیشگیری و توسعه زیرساخت‌های کیش

آمار عجیب از شمار مرگ‌و میر‌های جاده‌ای در ایران

بانک صادرات ایران برترین غرفه اولین نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های حراست

ادارات این استان تا آخر سال پنج‌شنبه‌ها تعطیل شد

حمایت بانک رفاه کارگران از واحد‌های فعال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

پزشکیان: قطر جایگاه ویژه‌ای در ایران دارد

شخصی‌سازی بیمه‌نامه‌ها و توسعه خدمات آنلاین چشم‌انداز آینده بیمه نوین

عملکرد مناسب و قابل دفاع شرکت سرمایه‌گذاری دستاورد دی

پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک کیست؟ / از نگرش‌های نوین در دنیای معاصر تا ترویج هم‌زیستی میان ادیان

60 هزار فروشنده در پیندو تا نیمه بهمن 1403

قیمت حبوبات افزایش یافت

فیلم/ امیر قطر: ما تاکید کردیم که بهترین راه برای حل نزاع‌هایی که در منطقه وجود دارد گفت‌و‌گو‌های سازنده است

اینفوگرافی/ ترفندهای خانه‌تکانی سریع و آسان برای عید

اروپا و خاورمیانه در برابر دو انتخاب

اولین واکنش بازار به استیضاح همتی در بحبوحه فشار‌های خارجی

سالمندان از چه رفتار‌هایی بدشان می‌آید؟

فیلم/ جزئیات کالابرگ قبل از عید از زبان عضو کمیسیون اجتماعی