اقتصاد۲۴- پیش بینی کارشناسان حاکی از آن است که در بلندمدت همچنان شاهد رشد متعادل کل بازار و چرخش نقدینگی بین صنایع مختلف مبتنی بر اخبار باشیم.
ابراهیم سماوی، کارشناس و فعال بازار سرمایه، روند شاخص کل را بررسی کرد و گفت: شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با پیشی گرفتن از سایر بازارهای موازی پس از رشد ۳۳درصدی از اوایل بهمن ماه به محدوده یک میلیون و ۶۰۰هزار واحد دست یافت. اما روند حرکتی شاخص به گونهای پیش رفت که از اواخراردیبهشت ماه دچار اصلاح از جنس زمانی شده است.
وی تشریح کرد: به نظر میرسد چند عامل موجب این اصلاح از محدوده یک میلیون و ۶۶۰هزار واحد شده است. در این خصوص میتوان به محقق کردن بازدهی بالای ۲۰ درصد توسط سهامداران اشاره کرد که منجر به فشار فروش در کوتاهمدت شده است؛ بنابراین نمیتوان انتظار داشت که بیش از ارزش ذاتی خود رشد کنند.
بیشتر بخوانید: شاخص کل منفی شد
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: موضوع دیگر تحلیل دستهای از فعالان بازار بود که پیشبینی میکردند که حذف ارز ترجیحی، بسیاری از شرکتهای زراعی و غذایی افزایش سود مناسبی را تجربه کنند، اما گزارش عملکرد تعدادی از این شرکتها نشاندهنده کاهش سود و همچنین بعضا زیاندهی آنها بود که منجر به سنگینی تقاضا در این گروهها شد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه در حال ورود به ماههای پرمصرف برق هستیم، انتظار میرود شاهد قطعی برق در بسیاری از صنایع انرژیبر به ویژه فلزات اساسی باشیم که این مهم اگر مدیریت نشود منجر به کاهش سود برآوردی آنها خواهد شد.
این کارشناس گفت: همه این موارد منجر به اصلاح شاخص بازار سرمایه شده است که میتواند در کوتاهمدت ادامهدار باشد. اما باید این نکته را در نظر داشت با توجه به افزایش نرخ دلار و همچنین افزایش تقاضای بسیاری از محصولات در بورس کالا شاخص کل ریزش چشمگیری نداشته باشد.
سماوی در پایان خاطرنشان کرد: با وجود انتظارات تورمی، انتظار میرود در بلندمدت همچنان شاهد رشد متعادل کل بازار و چرخش نقدینگی بین صنایع مختلف مبتنی بر اخبار باشیم.