اقتصاد۲۴- نگاهی به عملکرد چین نشان میدهد که کشتیهای چینی به غارت دریاهای دور از سواحل خود مشغول اند.
کشتیهای شناور صید ماهی این کشور در حال صید بی رویه ماهی از اقیانوسهای دنیاست و این کشتیهای بزرگ عامل بیکاری حاشیهنشینان دریا در جهان شده است.
هرچند چین حدود یک پنجم جمعیت جهان را دارد، اما این کشور با اختلاف زیاد اولین کشور پرورشدهنده ماهی در دنیاست. این کشور سالهاست که در رتبه اول دنیا قرار دارد و هیچگونه رقیبی دربرابر آن وجود ندارد.
چین به جز پرورش ماهی به دنبال صید ماهی در سراسر آبهای جهان است به طوری که ناوگان ماهیگیری چینی با نادیده گرفتن مقررات ماهیگیری کشورهای مختلف با روش صید ترال و کفروبی بستر دریا ذخایر آبزیان موجود را در سراسر جهان به یغما میبرد.
به عنوان مثال، ۷۰ درصد ذخایر ماهی مرکب آبهای کرهشمالی توسط ماهیگیران چینی صید شده اند. علاوه بر این، کشورهای آفریقایی مانند نیجریه، لیبریا و سیرالئون یا کشورهای آمریکای جنوبی مانند آرژانتین آبهای سرزمینی شان را در اختیار چین برای صید قرار داده اند.
بیشتر بخوانید: چگونه تحریمهای روسیه بر صادرات نفت و فولاد ایران تاثیر گذاشت؟
شکل صیادی ترال چینیها به گونهای است که کف دریاها و اقیانوسها را هم جارو میکند و باعث میشود اکو سیستم دریا به هم بریزد و در نتیجه آسیب زیادی به معیشت و زندگی ماهیگیران بومی سواحل دریاها زده میشود.
از آن جایی که ممکن است چینیها دوباره هوس حضور در آبهای سرزمینی ما را داشته باشند بد نیست با توجه به آن چه گفته شد در صدور مجوزها سخت گیری بیشتری شود و همچنین نهادهای نظارتی بر عملکرد کشتیهای صیادی نظارت بیشتری داشته باشند.