اقتصاد۲۴- همزمان با استعفای حجت الله عبدالملکی از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، نام علیرضا زاکانی، شهردار تهران برای جایگزینی او در این وزارتخانه مطرح شده است. نام او برای تصدی از این وزارتخانه درحالی مطرح شده که از میان اعضای شورای شهر تهران، آنهایی که به او نزدیکترند، این خبرها را در حد شایعه خواندند.
هنوز به یک سالگی حضور زاکانی در ساختمان بلدیه تهران نرسیدیم که حالا خبرهایی درباره جدایی او از خیابان بهشت مطرح میشود. خبرهایی که احتمالا ریشه آنها به صحبتهای گذشته شهردار تهران برمیگردد.
مرداد پارسال، هنگامی که نمایندگان پارلمان شهری تهران در تکاپوی انتخاب شهردار تهران بودند، نام زاکانی، «کاندیدای پوششی» انتخابات ریاست جمهوری برای شهرداری مطرح شد.
همان زمان در محافل غیررسمی نام او برای تصدی چند وزارتخانه کابینه رئیسی نیز پیچید. زاکانی در نهایت به ساختمان بلدیه تهران رسید و بعد از انتخاب شدن، در یک رشته توییت اعلام کرد که محمدباقر قالیباف همتای پیشین او در شهرداری که حالا در مسند ریاست مجلس نشسته، به او گفته که نام او برای وزارت رفاه، وزارت بهداشت و حتی دفتر ریاست جمهوری مطرح بوده است، اما زاکانی ترجیح داده تا به قول خودش تحولی در شهرداری ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: اعلام جزئیات جدید از حمله سایبری به شهرداری تهران
زاکانی همان زمان در توییت دیگری اینبار نقل قولی از رئیس جمهور نوشته بود: «تا سه روز قبل تصمیم داشتم از شما در چند جای دولت استفاده کنم و با رهبری هم صحبت کردم و تعاریفی نقل کردند [که لایقش نیستم]از وقتی شنیدم برای شهرداری مطرح هستید به نظرم مهم آمد و کار بزرگی است. اگر رفتید حتما کمک میکنم و در جلسات دولت هم میآیید؛ انشاالله با همکاری مشترک دولت، مجلس و شهرداری، تحول به نفع مردم را رقم بزنیم.»
میثم مظفر، شورای شهر تهران رفتن زاکانی از شهرداری را در حد گمانهزنی سیاسی در شبکههای اجتماعی خوانده و گفته است: این موضوع در حد گمانهزنی سیاسی در شبکههای اجتماعی است و هیچ منشأ و منبع موثقی ندارد
حالا همزمان با استعفای حجت الله عبدالملکی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی نام علیرضا زاکانی برای جانشینی او دوباره در فضای مجازی پیچیده است. رسانههای اصلاحطلب در گمانهزنیهای خود برای جانشینی عبدالملکی، چندباری نام زاکانی را سرزبانها انداختند. اما آیا زاکانی از خیابان بهشت جدا میشود؟ نمایندگان مردم در پارلمان شهری و آنهایی که به زاکانی نزدیکترند، این موضوع را رد کردند.
علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران دیروز، جمعه ۲۷ خرداد در توییتر نوشت: «شهردار تهران و همکاران زحمتکش وی بیوقفه مشغول خدمت به مردم عزیز تهران هستند. حرف و سخن اخیر درباره رفتن ایشان به دولت شایعهای بیش نیست، شورای اسلامی شهر تهران همواره مطالبه خدمت بهتر به شهروندان را داشته است و از خادمان شهر حمایت میکند.»
میثم مظفر، دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در گفتگو با فارس رفتن زاکانی از شهرداری را در حد گمانهزنی سیاسی در شبکههای اجتماعی خوانده و گفته است: این موضوع در حد گمانهزنی سیاسی در شبکههای اجتماعی است و هیچ منشأ و منبع موثقی ندارد.
او در ادامه تاکید کرده: البته آقای رئیسی در ابتدای دولت به آقای زاکانی برای حضور در دولت پیشنهادهایی داده بودند، اما آقای زاکانی برای شهرداری تهران کاندیدا و با رای اعتماد شورا انتخاب شدند. نمایندگان مردم در شورای شهر و مجموعه شهرداری خود را بخشی از جبهه بزرگ خدمترسانی به مردم و در کنار دولت خدمتگزار میدانند.
در فضای مجازی به نظر میرسد که کاربران تکذیبیه اعضای شورای شهر تهران را باور نکردند. در توییتر کاربری به نام میلاد، نظرسنجی راهانداخته که و از مردم پرسیده آیا با رفتن زاکانی به وزارت رفاه موافقند؟ نظرسنجی که تا دیروز و در لحظه نوشتن این گزارش ۸۱ درصد به آن پاسخ منفی دادند.
در اینستاگرام هم تعدادی از صفحات اینستاگرامی نزدیک به شهردار اسبق تهران یعنی محمدباقر قالیباف، خبر استعفای زاکانی از شهرداری را داغ کردهاند. در یکی از پستها که روز پنجشنبه تنظیم شده است، حتی نام آلترناتیوهای زاکانی نیز آمده است: سید مهدی هاشمی، پژمان پشمچیزاده، محمد خادمی، مجتبی عبدالهی و علیرضا جاوید.
اینکه چرا کاربران فضای مجازی تکذبیههای رسمی را باور نکردند، شاید دو علت اصلی داشته باشد، اولین آن احتمالا به رفتار شهرداران اسبق تهران برگردد، آنهایی که در بهشت بودند، اما سودای رفتن به پاستور را داشتند. نمونه موفق آن محمود احمدینژاد بود و نمونه ناموفقش، محمدباقر قالیباف که در نهایت به بهارستان رسید.
زاکانی ۱۲ خرداد پارسال نیز در مناظرههای انتخاباتی و مصاحبهها تاکید داشت که نامزد پوششی نیست، او در یکی از گفتوگوهایش به صداوسیما گفت: «نامزدهای پوششی برای هر دو طرف ضرر دارد، هم برای آن کسی که میگویند برایش پوششی آمدهاند و هم برای کسی که میگویند کاندیدای پوششی است.
من فکر میکنم برنامههایی که دارم، از ۶ نفر دیگر جامعتر است. چه دلیلی دارد که یک فردی با چنین ظرفیتی نامزد پوششی باشد؟ این از همان حرفهای عجیب و غریبی است که از صندوقچه در آوردند و میگویند. این هم توهین به آقای رئیسی و هم توهین به بنده و هرکس دیگری است».
او در نهایت خلاف گفتههایش عمل کرد و به نفع رئیسی از انتخابات ریاست جمهوری کنارهگیری کرد. موضوعی که در حافظه کاربران مجازی ذخیره شده و تکذیبیههای رسمی اعضای شورای شهر را برایشان غیرقابل باور کرده است. برای پاسخ قطعی به این پرسش اینکه آیا عمر شهرداری زاکانی به سر میرسد و شورای شهر اصولگرا هم سرنوشتی مانند شورای شهر پنجم پیدا میکند، اما باید اندکی صبور بود.
منبع: پیام ما