اقتصاد۲۴- بازار سرمایه در هفته چهارم خردادماه روندی صعودی داشت و شاخص کل با حرکت خود، سهامداران را امیدوار به فتح کانال ۱.۶ میلیون واحدی کرد.
بررسی بازار سهام در خردادماه سال جاری نشان میدهد، هفته چهارم این ماه اولین هفته صعودی بورس بوده و این رشد نیز در سال ۱۴۰۱ تاکنون رخ نداده بوده است. یعنی رشد شاخص کل بورس در هفته گذشته رکورد رشد بورس را شکسته است.
نکته قابل توجه در این هفته، خروج پول از بازار سرمایه بوده است. برخی کارشناسان خروج پول از بورس را یک زنگ خطر برای بازار سهام میدانند.
بازار سرمایه در هفته گذشته تحت تاثیر تصمیم بانک مرکزی مبنی بر فروش ارز صادراتی در صرافیها قرار گرفت و این مساله یکی از دلایل رشد بورس در هفته گذشته بوده است.
محمد مددیان، کارشناس بازار سرمایه به تصمیم اخیر بانک مرکزی مبنی بر تسهیل عرضه و فروش ارز صادراتی اشاره کرد و گفت: این اقدام بانک مرکزی مزایای زیادی را با خود به همراه خواهد داشت، زمانی که نرخ دلار آزاد افزایش مییابد، صادرکنندگان باید مطابق بخشنامههای موجود ارز خود را با نرخ نیمایی به فروش برسانند، اما این تصمیم سبب خواهد شد تا آنها ارز خود را با نرخ بالاتری بفروشند.
وی ادامه داد: بانک مرکزی از طریق ارائه ابلاغیه جدید کمک کرد تا ضمن کاهش قیمت دلار، فاصله ایجاد شده در نرخ دلار بازار آزاد و نیمایی را به حداقل برساند. بانک مرکزی با این اقدام دیگر از منابع ذخیره شده خود استفاده نمیکند و به نوعی توانگری ارزی خود را برای مدیران آتی بازار ارز حفظ خواهد کرد.
روند نزولی شاخص کل بورس در هفته چهارم خرداد متوقف شد. در اولین روز کاری هفته شاخص کل نزول ۲ هزار و ۹ واحد را پشت سر گذاشت؛ اما پس از آن روند شاخص کل صعودی شد. روز یکشنبه ۱۴ هزار و ۹۸ واحد رشد کرد. روز دوشنبه نیز شاخص صعود ۳۹ هزار و ۵۹ واحدی داشت.
بیشتر بخوانید: رابطه نرخ دلار و سهام
روز سه شنبه شاخصکل برای سومین روز پی در پی رشد کرد و ۲ هزار و ۶۲۰ افزایش یافت. در آخرین روز کاری هفته شاخص ۹ هزار و ۷۳۷ واحد ریزش کرد، اما بالاتر از سطح هفته قبل ایستاد. بازدهی شاخص کل در این هفته مثبت ۲.۹ درصد بوده و یک رکورد در سال ۱۴۰۱ محسوب میشود.
شاخص کل بورس در هفته چهارم خرداد رشد ۴۴ هزار و ۳۶ واحدی داشت و در سطح یک میلیون و ۵۶۴ هزار و ۳۳۴ واحدی ایستاد.
شاخص کل هموزن نیز در این هفته رشد کرد و در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۷ هزار و ۵۳۱ واحد بالاتر ایستاد و بازدهی مثبت ۱.۸ درصدی را ثبت کرد.
شاخص کل هموزن در روز شنبه با افت هزار و ۵۳۵ واحدی داشت و در روز یکشنبه، رشد هزار و ۵۵۵ واحدی را تجربه کرد. روز دوشنبه این شاخص هفت هزار و ۷۳۹ واحدی بالاتر ایستاد و در روز سه شنبه نیز رشد ۷۷۰ واحدی را برای سهامداران به همراه داشت.
روز چهارشنبه هفته چهارم خردادماه شاخص کل هموزن ۹۹۸ واحد پایینتر ایستاد تا تنها روز منفی این شاخص در این روز رقم بخورد.
در هفته چهارم خردادماه، میانگین ارزش معاملات کل هفته ۳۶ هزار و ۱۱۸ تومان بود که نسبت به رقم ۶۰ هزار و ۸۶ میلیاردی هفته پیشین، افت ۳۹ درصدی داشته است.
ارزش کل معاملات در هفته گذشته در روز شنبه هفت هزار و ۱۷۲ میلیارد تومان بود. روز یکشنبه این عدد به ۱۰ هزار و ۸۶۴ میلیارد تومان رسید و در روز دوشنبه مانند همه هفتههای گذشته به ارزش این معاملات به ۱۴۳ هزار و ۱۸۸ میلیارد تومان افزایش یافت. روز سه شنبه نیز ارزش کل معاملات به رقم ۱۱ هزار و ۱۰۸ میلیارد تومان کاهش یافت و روز چهارشنبه نیز ارزش معاملات بازار سرمایه به هشت هزار و ۲۶۱ میلیارد تومان رسید.
اما در هفته گذشته ارزش معاملات خرد رشد کرد. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس چهار هزار و ۲۸۷ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم چهار هزار و ۶ میلیاردی هفته پیشین، افزایش ۷ درصدی داشته است.