تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۳ نظر

ظفر مهدی کارمند تلویزیون که روزنامه‌نگار مستقل هندی معرفی شد!

صداوسیما فردی به نام ظفرمهدی را به عنوان روزنامه‌نگار مستقل معرفی کرده، در حالیکه او کارمند صداوسیما و سردبیر پرس‌تی‌وی بوده است. شرح ماجرا و اینکه اصلا ظفرمهدی کیست را در این گزارش بخوانید.

ظفر مهدی کارمند تلویزیون که روزنامه‌نگار مستقل هندی معرفی شد!

اقتصاد۲۴- این هفته، هفته گاف‌های عجیب در صداوسیمای جمهوری اسلامی بود؛ بدترین نمونه آن وقتی بود که فردی به نام «ظفر مهدی» به عنوان کارشناس برنامه «سیاست خارجی» مهمان شبکه سوم سیما بود. الهام عابدینی مجری تلویزیون (دختر حسن عابدینی که کارمند تلویزیون است و به همین دلیل او نیز مجری شده است) در معرفی مهمان، او را «فعال سیاسی هندی» و «روزنامه‌نگار مستقل» سیاست خارجی معرفی کرد، در حالی که او نه کارشناس مستقل بود و فعال سیاسی، بلکه او کارمند تلویزیون جمهوری اسلامی است.

ماجرا آنجا بدتر شد که وقتی یک مترجم سوالات مجری را برای ظفرمهدی ترجمه می‌کرد، جمله «الان دارم» او که توضیح درباره صدای مجری بود، پته برنامه‌سازان را روی آب ریخت و تا ته داستان مشخص شد

فیلم ظفر مهدی با جمله «الان دارم» او در شبکه‌های اجتماعی بسیار دست به دست شد و بازتاب بسیاری داشت. خبرگزاری فارس در توجیه ماجرا به سرعت دست‌به کار شد و مطلبی نوشت با این تیتر که «اما واقعیت چیست» و به نقل از دختر حسن عابدینی توضیح داد که «ظفر مهدی کارشناس برنامه فردی هندی بوده که در ایران ساکن و تا حدی فارسی بلد است اما برای یک گفتگوی طولانی به راحتی نمی‌تواند فارسی صحبت کند؛ ما ابتدای گفتگو هم اعلام کردیم که این کارشناس در ایران است.»

این یک کارشناس در ایران باشد یا در هندوستان، تفاوتی در ماجرا ایجاد نمی‌کند، سوال این بود که چرا او «کارشناس مستقل» معرفی شده است؟ وقتی رزومه ظفرمهدی منتشر شد، طنز داستان بیشتر شد. او سردبیر ارشد شبکه پرس تی‌وی صداوسیمای جمهوری اسلامی بوده است. در لینکدین خود ظفرمهدی هم این اطلاعات وجود دارد.

رزومه ظفر مهدی

جالب آنکه هم مجری برنامه، الهام عابدینی دختر حسن عابدینی و هم ظفرمهدی مهمان خارجی! برنامه بعد از این گاف، صفحات توییتر خود را «پرایوت» کردند تا نه افراد دیگر بتوانند رزومه آنها را ببینید نه کسی از بیرون بتواند آنها را نقد کنند. ظفرمهدی حتی صفحه لینکدین خود را از دسترس خارج کرد. قابل توجه اینکه بسیاری از توییت‌های ظفرمهدی کارشناس مستقل خارجی! اساسا به زبان فارسی است!

ظفر مهدی و الهام عابدینی

ظفر مهدی کیست

ظفر مهدی پرس تی وی

توییتر ظفر مهدی

این نخستین بار نسیت که چنین گاف‌های بزرگی در صداوسیما رخ می‌دهد. این بار گاف فارسی حرف زدن ظفر مهدی دست صداوسیما را رو کرد اما احتمالا موارد بسیاری وجود دارد که چنین رفتار غیر حرفه‌ای از صداوسیما سر زده و شاید کسی هم متوجه نشده است.


بیشتر بخوانید: شوخی کاربران با گزارش صداوسیمایی رونالدو!


فارغ از اینکه رزومه ظفرمهدی چیست، یک سوال بزرگ وجود دارد؛ اینکه چرا صداوسیما علاقه دارد حرف‌های خودش را از زبان افراد خارجی بیان کند؟ مگر سخن آنها وحی منزل است که هرچه بگویند، درست باشد؟ حقیقت آن است که این موضوع تنها مختص صداوسیما نیست و تا ریشه عمده ایرانی‌ها پیش رفته است؛ چنانچه بارها داستان‌هایی از قبیل «یک خارجی به فلان جا آمده بود و فلان حرف را می‌زد» شنیده‌ایم. در این موارد اساسا دیگر کسی توجه نمی‌کند که تخصص فلان فرد خارجی در آن زمینه خاص چیست. فقط کافی است خارجی باشد تا هر چه بگوید، همه بپذیرند.

صداوسیما هم بر پایه همین تلقی، افرادی که در ایران هستند را به نام «خارجی» معرفی می‌کند، یا صحبت‌های یک فرد مشهور را به نفع خود مصادره و آنچه می‌خواهد را از زبان او ترجمه می‌کند. چنانچه در اقدامی عجیب، سخنانی که می‌خواستند را در دهان کریستین رونالدو گذاشتند، در حالیکه اصلا چنین چیزی نگفته بود.

واقعا برای حقانیت فلسطین، چه لزومی دارد که سخنان رونالدو تحریف شود؟ مگر او فعال و کارشناس سیاسی است؟ مگر او متخصص امور خاورمیانه است؟ آیا اگر رونالدو یک موضوع را تصدیق کرد، باید دربست آن را پذیرفت؟ بر پایه منطق صداوسیما، از این پس رونالدو می‌تواند به عنوان الگوی ایرانیان باشد!

در نمونه‌های دیگر بارها دیده‌ایم که وقتی یک گزارش همسو با ایده داخی در یک یک رسانه خارجی منتشر می‌شود، صداوسیما گزارش می‌کند که فلان رسانه هم این موضوع را تصدیق کرد! نکته هم اینجاست که فقط مطالبی که هم‌نظر با آنهاست، مورد قبول قرار می‌گیرد و در بقیه موارد، آن رسانه به عنوان رسانه دروغ‌پرداز یا بازوی استکبار معرفی می‌شود.

این موضوع در مصاحبه ظفرمهدی به خوبی خود را نشان می‌داد. صداوسیما فردی که به راحتی می‌تواند فارسی صحبت کند را به عنوان روزنامه‌نگار مستقل هندی معرفی می‌کند تا همان چیزی که می‌خواهد از زبان او، آنهم به انگلیسی بیان شود. به این ترتیب هزینه‌ای هم روی دست بیت‌المال گذاشته می‌شود و به یک مترجم هم باید پول داد تا زبانی که ظفرمهدی می‌داند و خیلی خوب هم می‌تواند صحبت کند را برایش به انگلیسی ترجمه کند!

این کار فقط برای بسط یک ایدئولوژی انجام می‌شود و القای این ایده که تمدن اسلامی ایران بر همه تمدن‌ها توفق یافته است و این دیدگاه‌های ایران است که در منطقه حرف نخست را می‌زند، اما برای بیان همین ایدئولوژی لازم است که یک «انگلیسی‌زبان» آن را بگوید تا مردم باور کنند!

منبع: رویداد24
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
0
0
دوشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
صدا و سیما همیشه اخبار دروغ میزاره و صحبت های مسولان کشور های خارجی رو اشتباه ترجمه میکنه و همیشه جهت دار خبر میزاره
ناشناس
0
0
دوشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
تا زمانی که دادگاهی برای اینا نباشه صدا و سیما همین وضعه
نقی
0
0
سه‌شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
بسیار عالی. سپاس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره