اقتصاد۲۴- پرویز فتاح در مراسم افتتاح واحد بخار نیروگاه چابهار و تبدیل این نیروگاه به نیروگاه سیکل ترکیبی اظهار داشت: ۱۶ سال قبل و زمانی که وزیر نیرو بودم در سفر به این منطقه و در همین نقطه، کلنگ احداث این نیروگاه را زدم و این درحالی بود که آن زمان شاید کسی باور نمیکرد در این بیابان، چنین نیروگاهی احداث شود، ولی حالا بعد از ۱۶ سال با تبدیل آن نیروگاه و افزایش ۵۰ درصدی راندمان تولید برق در آن که با تبدیل آن نیروگاه قدیمی به نیروگاه سیکل ترکیبی اتفاق افتاد، شاهد افزایش قدر و منزلت و همچنین تاثیرگذاری این نیروگاه بر این منطقه بودیم.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه امروز ۱۰۰ درصد تمام مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی منطقه چابهار توسط این نیروگاه تامین میشود، گفت: منطقه چابهار از نظر اقتصادی، منطقهای ویژه در کشور است و امروز کشور در حال سرمایه گذاری برای توسعه بندر چابهار است و ما نیز تلاش داریم تا سهمی در این توسعه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه این واحد جدید در اوج مصرف کشور به بهرهبرداری رسید، گفت: هر یک مگاوات برق تولید شده در این نیروگاه میتواند از خاموشی مصارف خانگی و صنعتی جلوگیری کند و خوشبختانه با تلاش مهندسان و متخصصان متعهد کشورمان، این واحد جدید در زمان مقرر به بهره برداری رسید.
فتاح با اشاره به حمایت صندوق توسعه ملی در تامین مالی پروژه توسعه این نیروگاه گفت: این تقاضا را داریم که صندوق توسعه ملی شرایط تولید برق در نیروگاههای کشور را مدنظر داشته باشد.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به تاثیر راهاندازی واحد بخار در این نیروگاه و افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت در نیروگاه نسبت به نیاز پیش از این نیروگاه در هر سال که بالغ بر ۳۰۰ میلیون لیتر گازوئیل مصرف میکرد، گفت: با در نظر گرفتن ۰.۵ دلار به ازای هر لیتر گازوئیل، طی دو سال تمام سرمایهگذاری در این نیروگاه که حدود چهار هزار میلیارد تومان است، از محل صرفهجویی در مصرف گازوئیل باز میگردد و این یعنی یک سرمایهگذاری خوب برای کشور.
رئیس بنیاد مستضعفان با تقدیر از عملکرد مهندسان و متخصصان ایرانی در تولید تجهیزات نیروگاهی و بومی شدن صنعت ساخت نیروگاه در کشور، گفت: این یعنی خودکفایی ۱۰۰ درصدی تکنولوژی پیشرفتهای که تا چند سال پیش به طور کامل در آن وابسته بودیم.
فتاح با اشاره به طلب ۱۰۰۰ میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان از وزارت نیرو به دنبال فروش برق، گفت: امیدواریم با اتخاذ تصمیمات مناسب توسط مجلس و دولت، زمینه برای به صرفه شدن سرمایهگذاریها در صنعت برق فراهم شود.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه نیروگاههای بنیاد مستضعفان روز گذشته سه هزار و ۴۰۰ مگاوات به شبکه تزریق کردند، گفت: این میزان تولید برق در نیروگاههای بنیاد در حالی است که کل مصرف صنایع ما در بنیاد مستضعفان به ۷۰۰ مگاوات نمیرسد و این منطقی نیست بنیاد که سرمایهگذاری سنگینی در تولید برق داشته، متحمل خاموشی صنایع شود.
وی با اشاره به آلودگی محیط زیستی سوزاندن گازوئیل به نسبت گاز، گفت: تقاضا دارم مسئولان استان سیستان و بلوچستان مقدمات رسیدن هرچه سریعتر گاز به این منطقه را که باعث افزایش راندمان و کاهش آلایندگیهای محیط زیستی است را فراهم کنند.
رئیس بنیاد مستضعفان با تاکید بر اینکه توسعه پایدار وابسته به مردم است افزود: امنیت اصلی در کشور جز با رسیدگی به مردم و همراهی آنها، ممکن نخواهد شد و باید بدانیم که کشور ما آنقدر «ندار» نیست که نتوانیم به مردم رسیدگی کنیم و این وظیفه ما و همه دستگاههای کشور است. بر همین اساس ما در بنیاد مستضعفان اعلام کرده ایم هریک از مجموعههای بنیاد در کشور، موظف هستند سهمی از سود خود را برای کمک به ساکنان مناطق حاشیهای خود تخصیص دهند و این حق مردم است.
وی با تاکید بر اینکه مردم در شرایط سختی قرار دارند و نباید هیچ مسئولی در این شرایط آسوده بخوابد ادامه داد: امیرالمومنین (ع) هیچ شبی را آسوده نخوابید و ما نیز که خود را شیعه ایشان میدانیم نمیتوانیم رفتاری جز این داشته باشیم و اگر چنین باشیم نصرت خداوند، شامل حالمان خواهد شد.
فتاح با بیان اینکه پیش از این بنیاد مستضعفان ۳۰۰ دستگاه ترانس را برای برقدار شدن مناطق حاشیهای و محروم چابهار خریداری کرده و در اختیار مسئولان منطقه قرار داده، گفت: ما در سفر قبلی خود تصمیماتی را برای برقرسانی و حل برخی مشکلات دیگر اهالی مناطق محروم این شهرستان اتخاذ کردیم و باید بدانیم که ما و همه مدیران برای رسیدگی به این مردم مسئولیت داریم.
سرمایهگذاری ۴ هزار میلیارد تومان برای توسعه نیروگاه چابهار
مدیرعامل هلدینگ نیروگاهی بنیاد مستضعفان در مراسم افتتاح واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار با اشاره به راهاندازی این واحد در اوج شرایط تحریمی اظهار داشت: امروز خوشحالیم در شرایطی که کشور به واسطه تحریمهای ظالمانه تحت شدیدترین فشارهای بینالمللی قرار دارد، موفق شدیم همزمان با شروع فصل گرم و اوجگیری مصرف برق، این واحد بخار را در نیروگاه چابهار به بهرهبرداری برسانیم.
محسن امیری اضافه کرد: این نیروگاه امروز در حالی به بهرهبرداری رسید و ۱۶۰ مگاوات به ظرفیت تولید کشور اضافه کرد، که تمامی مراحل فنی احداث این واحد گازی به دست توانمند مهندسان ایرانی و در کمترین زمان ممکن، طراحی و اجرا شد.
وی ادامه داد: بهرهبرداری از این واحد بخار که با سرمایهگذاری بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان انجام شده، ظرفیت تولید برق در نیروگاه چابهار را که در منطقه استراتژیک و البته محروم جنوب شرق کشور واقع شده به ۵۷۵ مگاوات رسانده و با راهاندازی این واحد، ظرفیت خوبی برای اشتغال مهندسان و نیروهای بومی این منطقه ایجاد شد. در ماههای آینده طرح توسعه نیروگاه خرم آباد نیز به همت بنیاد مستضعفان به بهرهبرداری میرسد.