اقتصاد۲۴- آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که نرخ بهره بین بانکی افزایش پیدا کرده است. این افزایش میتواند تاثیری روی بورس داشته باشد؟
با اعلام بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان چهارمین هفته تیر ۱۴۰۱ به ۲۱.۳۱ درصد رسید و به روند رکوردشکنی خود در دو ساله اخیر ادامه داد. مطابق اعلام بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در ۳۰ تیر ۱۴۰۱ با ثبت رقم ۲۱.۳۱ درصد، رشدی ۰.۱۷ واحد درصدی را نسبت به هفته گذشته ثبت کرد. نرخ بهره بین بانکی یکی از ابزارهای مهم برای کنترل تورم است و افزایش آن میتواند اثر مثبتی در کاهش نرخ تورم داشته باشد.
محمد ابراهیم سماوی، تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز گفت:آمارهای جدید بانک مرکزی نشان میدهد که نرخ بهره بین بانکی به ۲۱٫۳ و آمار تورم نقطهای به ۵۴ درصد رسید.
رابطه نرخ بهره و بورس چیست؟
وی ادامه داد: نرخ بهره بین بانکی مستقیم بر بازار سرمایه اثرگذار نیست. نرخ بهره بین بانکی، یک نرخ شبانهای است که بانکها به یکدیگر قرض میدهد و به نوعی نرخ استقراض بین بانکی است که تسویه میشود.
این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: نرخ بهره و سود سپردههایی که ما میشناسیم و تاثیر مستقیم بر بازار سرمایه دارد با این نرخ فرق دارد. اما این نرخ بیمعنی نیست و افزایش این نرخ نشان میدهد بانکها در جذب نقدینگی موفق نبودهاند و در بازار سرمایه حجم معاملات نشان میدهد که این نقدینگی جذب بازار نشده است.
بیشتر بخوانید: منتظر صعود بورس نباشید
سماوی در ادامه گفت: با وجود این مسائل میتوانیم انتظار رشد در بازارهای موازی داشته باشیم. افزایش حجم معاملات نیز این موضوع را نشان میدهد. حتی ممکن است به سهامداران این سیگنال داه شود که افزایش نرخ بهر بین بانکی و بی توجهی دولتمردان و مسوول بانک مرکزی نشان دهنده سیاستهای انقباظی در آینده خواهد بود.
وی در نهایت تاکید کرد: به طور کلی افزایش نرخ بهره بین بانکی بیشتر تاثیر روانی روی بازار سرمایه دارد.