اقتصاد۲۴- نخستینبار نیست که تکصداهایی که در نقد عملکرد شهرداری تهران از شورا شنیده میشود، با موج پاسخ از سوی اعضای همراه شهردار، رسانهها و کاربران بینامونشان در توییتر پاسخ داده میشود. مدتی پیش پرویز سروری، نایبرئیس شورای شهر که این روزها حتی در جلسات داخلی شهرداری و شورای معاونان شهردار هم حضور دارد، منتقدان را به سیاهنمایی متهم کرد.
او به اعضای شورای شهر که به گزارش شهردار تهران نقد کرده و آن را لیست آرزوهای شهردار توصیف کرده بودند، گفت اینکه همیشه نقاط ضعف را بگوییم، هنر نیست؛ بلکه نمایش یک سیاهنمایی است؛ برخوردی که در جلسات هماندیشی شهردار و اعضای شورای شهر هم تکرار شده بود؛ اما این بار روابطعمومی سازمان حراست شهرداری به مصاحبه یک عضو شورای شهر واکنش نشان داده و او را به بیاطلاعی متهم کرده بود. در این مصاحبه ناصر امانی گفته بود که هنوز اقدام عملی برای مبارزه با فساد در شهرداری مشاهده نکردهایم. در ابتدای این بیانیه از عضو دیگر شورای شهر که در حمایت شهرداری مصاحبه کرده، تشکر شده و سخنان عضو منتقد را هم ناشی از ناآگاهی و اطلاعات نادرست دانسته که منجر به ناامیدی افکار عمومی میشود.
روز گذشته ناصر امانی در واکنش به بیانیه حراست شهرداری تهران گفت که به جای بیانیه علیه عضو شورا ثابت کنید که در شهرداری فساد وجود ندارد! او ادامه داد: این اتفاق بیسابقه و عجیب از سوی مجموعهای است که خود را مسئول نظارت بر شهرداری میداند. این مجموعه باید از ما وقتی میخواهیم نظارت کنیم یا به شهرداری تذکر دهیم، حمایت کند. او با بیان اینکه عجیبتر از این اقدام، تلاش برای تفرقه بین اعضای شوراست، گفت: بیانیه با یک آیه شروع میشود.
ما دو نفر عضو شورا هستیم و از مردم نمایندگی میکنیم و ممکن است من یک نظر داشته باشم و ایشان هم یک نظر داشته باشد و هر دو آزاد هستیم تا نظرمان را بگوییم. اینکه به خاطر یک اظهارنظر یک نفر را برجسته کنید و سفید نشان دهید و بالا ببرید و به خاطر یک اظهارنظر یک نفر را سیاه نشان دهید و بکوبید و زیر سؤال ببرید، بدتر و زشتتر از اطلاعیه است که تلاش کنید اعضای شورا را در مقابل هم قرار دهید. امانی ادامه داد: جالبتر از این دو مسئله متن بیانیه است. در متن مقدمه بیانیه گفته شده در شهرداری فساد کاهش پیدا کرده و سلامت اداری ارتقا یافته؛ اما وقتی وارد مصداقها میشوید، همان گزارش عملکرد ۲۰۰روزه شهرداری را بهعنوان مبارزه با فساد میآورند. وظایف ذاتی شهرداری را که هرکس در شهرداری کار میکند، باید این وظایف را انجام دهد؛ بهعنوان مصادیق مبارزه با فساد ذکر میکنید؟
ادبا و حکمای ما فرمودهاند «مشک آن است که خود ببوید، نه آنکه عطار بگوید» از سعدی علیهالرحمه. این عضو شورا اضافه کرد: فساد مسئلهای نیست که با تبلیغ و حرفزدن گفته شود هست یا نیست و این یک احساس یا وجدان عمومی است، مثل امنیت؛ امنیت این نیست که باشد یا نباشد و مهم این است که مردم احساس امنیت کنند. بحث سلامت اداری و مبارزه با فساد هم یک احساس و وجدان عمومی است و مردم باید قلبا باورشان شود و ذهنشان باید بپذیرد که در یک سازمان فساد هست یا نیست. برای اینکه این احساس سنجیده شود، در همه دنیا یک راهکار علمی وجود دارد و قبلا هم در ایران تجربه شده و آن هم نظرسنجی است. جعفر تشکرىهاشمى هم در واکنش به این بیانیه با تأکید بر اینکه باید آستانه تحملمان را بالا ببریم، گفت: دراینصورت با مدل منطقی و پرهیز از هرگونه خشونت کلامی، مسائل و مشکلات شهر و شهرداری را به منظور ارتقای کیفیت زندگى شهروندان برطرف کنیم.
بیشتر بخوانید: ورود کمیسیون اصل نود به بازار رمزارزها
او با تأکید بر اینکه نباید با اندک مسئلهای خشممان شعلهور شود؛ بلکه باید حرفهای همدیگر را خوب بشنویم، ادامه داد: با تشکیل جلسات مشترک بین شورا و شهرداری، میتوانیم بخش درخورتوجهی از مسائل را برطرف کنیم و این مدل منطقی، یکی از بهترین راهحلهای رفع مشکلات از طریق تقویت فضای تعامل فیمابین شورا و شهرداری به بهترین حالت ممکن است. لطفالله فروزنده، معاون برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران، معتقد بود که جریان رسانهای که علاقه ندارد موفقیت این دوره از مدیریت شهری را ببیند، از سخنان منتقدان استقبال میکند. او یادآوری کرد این جریان دوست ندارد که سر به تن هر دو گروه باشد.
او خطاب به اعضای منتقد بیانیه حراست شهرداری گفت: موضوعی که آقای امانی مطرح کردند، به گونهای بوده که بارها از دوستان خواهش کردهایم مسائل را ابتدا با بنده مطرح کنند تا ما با مسئولان مختلف در شهرداری موضوع را در میان بگذاریم و نتیجه را به اعضا اعلام کنیم. به گفته فروزنده جریانی که نه دوست دارد سر به تن مسئولان شهرداری باشد و نه سر به تن اعضا، از هر موضوعی سوءاستفاده میکند و از هر بهانهای برای هجمهواردکردن به مدیریت شهری بهره میگیرد. او افزود: بیتردید من نمیخواهم در اینجا از کار حراست دفاع کنم یا بگویم کار حراست درست بوده؛ اما در این بیانیه کارهایی که انجام شده، ذکر شده است. وقتی موضوعی در رسانهها مطرح میشود، پاسخ آن نیز باید برای افکار عمومی منتشر شود. او تأکید کرد: جریانی وجود دارد که نمیخواهد کلیت مدیریت شهری محقق شود؛ بنابراین همه باید طوری عمل کنیم که بهانه دست این جریان ندهیم.
در ادامه حبیب کاشانی خطاب به فروزنده گفت: فارسی سخنان شما را اگر بخواهیم بگوییم استنباط من این است که میشود: جواب «های»، «هوی» است. همچنین شما در اظهاراتتان میفرمایید که اعضای شورا قبل از هر اظهارنظری موضوع را در جلسه دوجانبه مطرح و حل کنند. این خواسته همه اعضای شوراست؛ اما ظاهرا شما خودتان به روش دیگری عمل کردهاید.
او ادامه داد: روز گذشته یکی از مسئولان شما پیغام گلایه داد. با ایشان تماس گرفتم و گلایه ایشان این بوده که علیه سازمانی سخنی گفته بودم؛ بنابراین پاسخ دادم که نه واتساپ دارم و نه در شبکههای اجتماعی دیگری هستم و اگر سخنی بگویم در صحن شوراست، چرا باید چنین کاری بکنم؟ ایشان نیز بابت اشتباه خود پوزش خواست. ما انسانها معصوم نیستیم و همه اشتباه میکنیم. کاشانی تأکید کرد: این موضوع مدنظر شما با ۱۰ دقیقه بحث در اتاق دکتر امانی حلشدنی بود و نیاز نبود وقت مردم را بگیریم و تنشآفرینی کنیم. چمران نیز در ادامه افزود: قطعا اگر انتقادی شده، از سر خیرخواهی بود؛ اما اینکه عضو شورا سخنی بگوید و سرمقاله همشهری نیز حمله کند، درست نیست.
البته همشهری مطبوعات است و آزاد است که مطالبی منتشر کند؛ اما حراست چنین اجازهای نداشته و ندارد. دنبالکردن این امر صحیح نیست. هم شهرداری و هم ما آمادهایم که با صحبت منطقی، موضوعات را برطرف کنیم. هنوز انتظار صددرصدی ما برطرف نشده؛ اما ایرادات رفعشدنی است و نیازی به کشمکش در این زمینه نیست.
منبع: شرق