تاریخ انتشار: ۱۲:۲۱ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
ادعای تازه رویترز درباره مراکز هسته‌ای ایران؛

آغاز غنی سازی زیرزمینی در نطنز توسط ایران همزمان با مذاکرات احیای برجام

در این گزارش محرمانه آژانس که نسخه‌ای از آن برای کشور‌های عضو ارسال شده است آمده ایران با بهره‌گیری از آبشار ۱۷۴ تایی برای غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالای ۵ درصد استفاده می‌کند.

آغاز غنی سازی زیرزمینی در نطنز توسط ایران همزمان با مذاکرات احیای برجام

اقتصاد۲۴- طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران غنی‌سازی اورانیوم با یکی از سه آبشار سانتریفیوژ‌های پیشرفته «آی‌آر۶» را در بخش زیرزمینی تاسیسات نطنز آغاز کرده است. ایران اخیرا ۳ آبشار سانتریفیوژ‌های پیشرفته را در مجتمع زیرزمینی نطنز کار گذاشته شده بود.

نسخه‌ای از این گزارش آژانس که در اختیار کشور‌های عضو قرار گرفته روز دوشنبه، ۲۹ اوت (۷ شهریور ۱۴۰۱) به رویت رویترز رسیده است. این خبرگزاری در گزارشی اختصاصی می‌نویسد در حالیکه آمریکا و کشور‌های غربی منتظر پاسخ تهران به جواب‌های واشنگتن هستند، تهران یکی از ۳ آبشار سانتریفیوژ‌های پیشرفته آی‌آر۶ را با هدف غنی‌سازی اورانیوم فعال کرده است.
در این گزارش محرمانه آژانس که نسخه‌ای از آن برای کشور‌های عضو ارسال شده است آمده ایران با بهره‌گیری از آبشار ۱۷۴ تایی برای غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالای ۵ درصد استفاده می‌کند.

منابع دیپلماتیک می‌گویند سانتریفیوژ‌های آی‌آر۶ مدل بسیار پیشرفته‌ای نسبت به نسل اول آی‌آر۱ هستند و این درحالیست که طبق برجام ایران تنها مجاز به استفاده از آی‌آر۱ برای غنی‌سازی اورانیوم با غلظت محدود بوده است. ایران بیش از یکسال پیش از غنی‌سازی اورانیوم ۶۰ درصدی در تاسیسات نطنز با استفاده از سانتریفیوژ‌های آی‌آر۶ خبر داده بود و اخیرا نیز از آن‌ها در تاسیسات فردو برای غنی‌سازی ۲۰ درصد نیز استفاده کرده است.


بیشتر بخوانید: گام‌های برنامه ریزی شده اتحادیه اروپا برای احیای برجام


در حالی که مواضع طرفین برای احیای برجام بیش از هر زمان دیگری به یکدیگر نزدیک شده است و منابع مختلف سیاسی و رسانه‌ای از احتمال امضای توافق نهایی در آینده نزدیک خبر داده‌اند نصب سانتریفیوژ‌های مدل پیشرفته در تاسیسات زیرزمینی نطنز و فردو، می‌تواند در بردارنده این پیام باشد که در صورت عدم توافق، هیچ کشور و قدرتی نمی‌تواند تاسیسات هسته‌ای ایران را نابود کند؛ هر چند مشخص نیست حمله هوایی و موشکی به این تاسیسات زیرزمینی کارآمد باشد یا خیر.
طبق گزارش آژانس ۲ آبشار دیگر نیز در حال آماده شدن برای غنی‌سازی اورانیوم هستند.

منبع: یورونیوز

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۰۸ شهريور ۱۴۰۱
غنی سازی اورانیوم در دقیقه نود احیای توافق هسته ای چه معنا دارد؟می خواهید بهانه به دست اسرائیل وجهان بدهید تا توافق هسته ای فرو پاشد. دست بردارید از فتنه گری . خداوند وملت نظاره گر اعمال شما هستند از نفرین وخشم وعذاب خداوند بترسید وفتنه گری نکنید وبگذارید توافق حاصل شود تا تحریمهای ظالمانه بر علیه ملت وکشور رفع شود.عامل عدم احیای توافق هسته ای ورفع تحریمها خود شما هستید . ملت از هرچی اورانیوم وبمب اتم است وکوفت وزهر مار است متنفر است ومتنفر از فتنه گران وکاسبان تحریم که خوراکشان خون ملت است نیروگاههای هسته ای که احمدی نژاد انرا تاسیس کرده به جز شر ومصیبت وتحریم وتهدید برای ایران وملت ایران چیزی نداشته است . چرا کشور وملت را قربانی نیروگاه هسته ای واورانیوم می کنید. ایا رهبروالگوی شما رهبر ملحد کره شمالیست یا امام خمینی ره
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار