تاریخ انتشار: ۱۲:۵۰ - ۳۰ مهر ۱۴۰۱

وضعیت عرضه ارز بسیار خوب است

امسال حجم عرضه ارز در بازار بسیار خوب است هم در حوزه حواله و هم اسکناس وضعیت بسیار خوبی داریم.

وضعیت عرضه ارز؛ بسیار خوب

اقتصاد۲۴- علی صالح‌آبادی، رئیس کل بانک مرکزی در نشستی به بررسی وضعیت عرضه ارز در کشور پرداخت. او در این‌باره گفت: «امسال حجم عرضه ارز در بازار بسیار خوب است هم در حوزه حواله و هم اسکناس وضعیت بسیار خوبی داریم.» او در این باره افزود: «بانک مرکزی هم از نظر منابع ارزی و هم در حوزه حواله‌ای و هم اسکناس وضعیت خوب و قابل قبولی دارد و با عرضه‌هایی که انجام می‌دهیم، آرامش حاکم بر بازار حفظ خواهد شد و تداوم خواهد داشت.» او تصریح کرد: «ورود ارز به کشور نیز نسبت به گذشته بسیار بهتر شده و بخش خصوصی ارز‌های خوبی وارد چرخه تجاری کشور می‌کند و میزان رفع تعهد ارزی صادر کنندگان به حدود ۸۵درصد رسیده که رقم خوبی است.»

بر اساس گفته‌های علی صالح‌آبادی، کنترل نقدینگی و تورم و جلوگیری قاطع از خلق پول از برنامه‌های جدی بانک مرکزی است و تجربه تلخ خلق پول نباید تکرار شود. این در حالی است که بر اساس آخرین آمار‌های منتشرشده پایه پولی و نقدینگی در مردادماه، پایه پولی با افزایش ۴واحد درصدی در این ماه به بالای ۳۰درصد رسید. نکته قابل توجه آن است که رشد پایه پولی از آذرماه سال گذشته در یک روند کاهشی قرار گرفته بود. «تنوع ابزار‌های مالی»، «ایجاد شفافیت و اعتبارسنجی در شبکه بانکی» از دیگر موضوعاتی بود که رئیس کل بانک مرکزی در نشست خود به آن پرداخت.

ارزیابی عرضه ارز

یکی از موضوعاتی که صالح‌آبادی در نشست استان فارس به آن پرداخت، وضعیت عرضه ارز از ابتدای سال تا کنون بوده است. او در این‌باره گفت: «امسال حجم عرضه ارز در بازار بسیار خوب است هم در حوزه حواله و هم اسکناس وضعیت بسیار خوبی داریم.» او در این‌باره افزود: «بانک مرکزی هم از نظر منابع ارزی و هم در حوزه حواله‌ای و هم اسکناس وضعیت خوب و قابل قبولی دارد و با عرضه‌هایی که انجام می‌دهیم آرامش حاکم بر بازار حفظ خواهد شد و تداوم خواهد داشت.» او تصریح کرد: «ورود ارز به کشور نیز نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است و بخش خصوصی ارز‌های خوبی وارد چرخه تجاری کشور می‌کند و میزان رفع تعهد ارزی صادر کنندگان به حدود ۸۵درصد رسیده که رقم خوبی است.»

تنوع بخشی به ابزار‌های تامین مالی

رئیس کل بانک مرکزی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس درباره متنوع شدن ابزار‌های تامین مالی بنگاه‌های تولیدی در کل کشور صحبت کرد. او در این‌باره گفت: «در تلاشیم انتشار اوراق گام را از ۲۶همت کنونی به‌عنوان یکی از ابزار تامین مالی در حمایت عملی و غیرتورمی از تولید به ۲۰۰هزار میلیارد تومان برسانیم.»

تلاش برای عدم تکرار تجربه تلخ

بر اساس گفته‌های صالح آبادی در نشست مذکور کنترل نقدینگی و تورم و جلوگیری قاطع از خلق پول از برنامه‌های جدی بانک مرکزی است. او در این‌باره تصریح کرد: «دیگر نباید تجربه تلخ تورم ناشی از خلق پول تکرار شود به همین دلیل، برنامه و سیاست اصلی ما هدایت نقدینگی به سمت تولید و فعالیت‌های مولد اقتصادی در کشور است.» این در حالی است که بر اساس آخرین آمار‌های منتشرشده پایه پولی و نقدینگی در مردادماه، پایه پولی با افزایش ۴واحد درصدی در این ماه به بالای ۳۰ درصد رسید. نکته قابل توجه آن است که رشد پایه پولی از آذرماه سال گذشته در یک روند کاهشی قرار گرفته بود. رئیس کل بانک مرکزی فروش اموال مازاد بانک‌ها به‌ویژه بانک‌های خصوصی را در جهت تامین نقدینگی آنان در راستای افزایش تسهیلات‌دهی ضروری دانست و در این‌باره گفت: «هم اکنون کارگروه این موضوع در بانک مرکزی تشکیل شده است تا مانع اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی شود. این موضوع قطعا در کنترل نقدینگی و تورم مهم و اثرگذار است.»

شفافیت در شبکه بانکی

افشای نام ابربدهکاران بانکی یکی از اقدامات بانک مرکزی در ماه‌های اخیر بوده است. صالح آبادی نیز در این نشست به انتشار فهرست شفاف بدهکاران بانکی در تارنمای بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: «هم‌اکنون پرداخت تسهیلات خرد و بازگشت آن به شبکه بانکی مشکلی وجود ندارد؛ اما یک‌بار برای همیشه باید با آن عده از تسهیلات‌گیرندگان کلان که قدرت بازپرداخت دارند، اما از این کار امتناع می‌ورزند با همکاری بانک مرکزی، قوه قضائیه و سایر دستگاه‌های مسوول تعیین تکلیف شود.»


بیشتر بخوانید: سیگنال‌های ضد و نقیض برجام برای دلار


تلاش برای عدم تکرار تجربه تلخ

بر اساس گفته‌های صالح آبادی در نشست مذکور کنترل نقدینگی و تورم و جلوگیری قاطع از خلق پول از برنامه‌های جدی بانک مرکزی است. او در این‌باره تصریح کرد: «دیگر نباید تجربه تلخ تورم ناشی از خلق پول تکرار شود به همین دلیل، برنامه و سیاست اصلی ما هدایت نقدینگی به سمت تولید و فعالیت‌های مولد اقتصادی در کشور است.» این در حالی است که بر اساس آخرین آمار‌های منتشرشده پایه پولی و نقدینگی در مردادماه، پایه پولی با افزایش ۴واحد درصدی در این ماه به بالای ۳۰ درصد رسید. نکته قابل توجه آن است که رشد پایه پولی از آذرماه سال گذشته در یک روند کاهشی قرار گرفته بود. رئیس کل بانک مرکزی فروش اموال مازاد بانک‌ها به‌ویژه بانک‌های خصوصی را در جهت تامین نقدینگی آنان در راستای افزایش تسهیلات‌دهی ضروری دانست و در این‌باره گفت: «هم اکنون کارگروه این موضوع در بانک مرکزی تشکیل شده است تا مانع اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی شود. این موضوع قطعا در کنترل نقدینگی و تورم مهم و اثرگذار است.»

اعتبارسنجی مشتریان بانکی

شرایط سخت دریافت تسهیلات خرد یکی از چالش‌های مهم مشتریان بانکی در زمینه دریافت تسهیلات است. برای مثال در هفته گذشته وثایق پولی برای دریافت تسهیلات خرد ممنوع اعلام شد. رئیس کل بانک مرکزی پرداخت تسهیلات خرد با وثایق سهل‌تر را برنامه اصلی بانک مرکزی برشمرد و گفت: «انتظار از شبکه بانکی همین است و باید با جراحی قانون، در جهت کاهش کرایه‌های متقاضیان گام برداریم.» یکی از مشکلات عمده در زمینه اعطای اعتبار تسهیلات در شبکه بانکی ایران، نبود سیستم اطلاعات یکپارچه برای اعتبارسنجی مشتریان است. همین مساله موجب شده است که در بسیاری از موارد تسهیلات به افراد بدحساب اعطا شود؛ درحالی‌که افراد خوش حساب برای دریافت تسهیلات چالش‌های مختلفی مانند وثیقه‌گذاری پولی مواجهند.

صالح‌آبادی در نشست مذکور به این موضوع پرداخت و گفت: «سامانه اعتبارسنجی کنونی براساس سوابق قبلی مشتری وضعیت مشتری را ارزیابی و رتبه مشتری را تعیین می‌کند.» او افزود: «این رتبه سنجی بر این اساس است که آیا فردی چک برگشتی یا تسهیلات معوقه دارد یا خیر و براساس آن رتبه اعتباری به مشتری ارائه می‌شد.» رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: «به دنبال آن هستیم که از سایر دستگاه‌ها هم اطلاعاتی را دریافت کنیم و آن دستگاه‌ها نیز اطلاعات خود را در اختیار ما قرار دهند تا اعطای رتبه اعتباری به مشتری فقط بر اساس اطلاعات بانکی نباشد و سایر اطلاعات فرد هم در اعتبارسنجی موثر باشد.»

جبران کمبود نقدینگی بانک‌ها

رئیس کل بانک مرکزی درباره انتشار اوراق سپرده عام گفت: «تمام بانک‌ها می‌توانند بر اساس مجوز اعطاشده به آنان و برای تجهیز منابع، به اندازه ۲۳۰۰میلیارد تومان اوراق سپرده عام منتشر کنند. او تصریح کرد: «اوراق سپرده عام، امکان مناسبی برای تجهیز منابع و جبران کمبود نقدینگی در اختیار بانک‌ها می‌گذارد و در بازار سرمایه قابل انتشار و معامله خواهد بود.» رئیس کل بانک مرکزی همچنین با تاکید بر تقویت بیش از پیش فرآیند تولید مواد و تخصیص هدفمند اعتبارات بانکی به بنگاه‌های تولیدی در راستای اشتغال آفرینی کارآمد گفت: «بانک‌ها حتما باید بنگاه‌های تولیدی تملک شده قبلی را با نگاه سهل‌تر به بخش خصوصی واگذار کنند تا چرخه تولید متوقف نشود.

صالح‌آبادی کفایت سرمایه بانک‌ها را یک ضرورت عنوان کرد و در این‌باره گفت: «ا فزایش سرمایه شبکه بانکی با توجه به شرایط کنونی، یک ضرورت است و باید با همکاری همه دستگاه‌ها و قانون‌گذاران محترم، در دستور کار قرار گیرد.» او تصریح کرد: «طبق مصوبه شورای پول و اعتبار، بانک‌ها می‌توانند از محل فروش اموال مازاد، نسبت به افزایش سرمایه خود اقدام کنند.»

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران