تاریخ انتشار: ۱۶:۰۲ - ۱۱ آبان ۱۴۰۱

جنگ اوکراین برای ایران دردسرساز می‌شود؟

به نظر می‌رسد که صدور قطعنامه علیه ایران به بهانه ارائه پهپاد به روسیه در جنگ اوکراین محتمل نباشد، اما این همه ماجرا نیست.

جنگ اوکراین برای ایران دردسرساز می‌شود؟

اقتصاد۲۴ - اوضاع خیلی خوب نیست، به خصوص در حوزه سیاست خارجی که نه مذاکرات هسته‌ای پیش می‌رود و نه مذاکرات با سعودی و نه سایر مسائل چشم‌انداز روشنی دارد. خاصه آنکه غربی‌های پایشان را در یک کفش کرده و قضیه پهپاد و جنگ روسیه و اوکراین را بهانه کرده‌اند تا دردسر تازه‌ای برای ما رقم زنند.

رویکرد غربی‌ها نسبت به ایران تازگی ندارد و ناشناخته هم نیست، اما در دو ماه گذشته تحت تاثیر مسائل داخلی و فضاسازی رسانه‌های خارجی، بیش از قبل قابل توجه و تامل شده است. دلیلش نیز آن است که برخی رسانه‌های آن سوی آبی و برخی رسانه‌های خارجی افکار عمومی دنیا را تحت تاثیر قرار داده و نسبت به نظام جمهوری اسلامی در کشورمان بدبین کرده‌اند. همان وضعیتی که نورنیوز رسانه نزدیک به شورای امنیت آن را جنگ جهانی رسانه‌ای می‌خواند.

در پی این جنگ است که هم نگاه مردم دنیا به ما منفی شده و هم سیاستمداران غربی پیرو رویه همیشگی خود مواضع سرسختانه و بدبینانه علیه ما می‌گیرند. آن‌ها از یک طرف احیای برجام تا برگزاری انتخابات کنگره عقب انداخته و در ظاهر طوری جلوه می‌دهند که انگار به خاطر ناآرامی‌های داخل ایران چنین تصمیم گرفته‌اند.

از طرف دیگر دولت بایدن و دموکرات‌ها در آمریکا در عین حال که به خاطر جلب رای بیشتر و تقویت موقعیت خود در انتخابات دنبال نشان دادن فاصله با ایران هستند، به احیای برجام نیاز دارند. از همین رو است که یکی به نعل زده و یکی به میخ. بسیاری از کارشناسان معتقدند که تمرکز بر مسائلی مثل اینکه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین استفاده شده، برای افزایش فشار به ایران و به نتیجه رساندن هم سیاست یکی به نعل و یکی به میخ است.


بیشتر بخوانید: روس‌ها در برجام و ماجرای پهپادها به ما ضربه زدند


در این بین، اما این نگرانی برای برخی در داخل ایجاد شده که آیا واقعا در فقره ادعای ارائه پهپاد به روسیه برای استفاده علیه اوکراین، ایران محکوم شده و تحت فشار بیشتر قرار خواهد گرفت؟

به نظر می‌رسد که اینطور نباشد چراکه محکوم شدن ایران در قضیه اوکراین باید توسط شورای امنیت انجام شود. همانطور که تحلیلگران هم می‌گویند، در چنین شرایطی ایران از دوستی با روسیه بهره برده و با وتوی آن‌ها خطر صدور قطعنامه را از سر خواهد گذراند.

قبل از رسیدن به این مرحله، اما باید دبیرخانه سازمان ملل معلوم کند که پهپاد‌های ادعای اصلا ایرانی است یا خیر؛ به هرحال، روسیه کلا ایرانی بودن پهپاد‌ها را تکذیب و اعلام کرده که آن‌ها متعلق به خودش هستند.

در این شرایط لازم است که یک هیات حقیقت‌یاب به اوکراین برود. غربی‌ها اصرار دارند این هیات از سمت سازمان ملل و در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد و دستور اجرایی رییس شورای امنیت برای این قطعنامه باید به اوکراین برود. روس‌ها، اما معتقدند در صورت لزوم حضور هیات حقیقت‌یاب در هر مکانی، شورای امنیت باید موافقت کند؛ در حالی که غربی‌ها می‌گویند در گذشته هیات‌هایی از دبیرخانه سازمان ملل برای آگاهی از اینکه موشک‌ها ساخت چه کشوری هستند، به کشور‌هایی مثل عربستان و امارات می‌رفته‌اند؛ بنابراین همواره چنین رویه‌ای وجود دارد، ولی روس‌ها بر این باورند که این رویه اشتباه و غیرقانونی بوده است.

ناگفته نماند که دبیرخانه سازمان ملل با وجود مخالفت روسیه، می‌تواند هیاتی برای تحقیق به اوکراین بفرستد. در این حال روسیه تهدید کرده که در صورت اعزام هیات حقیقت‌یاب، همکاری خود را قطع خواهد کرد. به همین دلیل اکنون سازمان ملل و کشور‌های غربی باید شرایط را بسنجند و تصمیم بگیرند که آیا ریسک برخورد جدی‌تر با روسیه را پذیرفته‌اند و این کار را انجام می‌دهند یا خیر؟

برای اینکه معلوم شود این ماجرا برای ایران دردسرساز خواهد شد یا خیر باید بدبینانه‌ترین شرایط را در نظر بگیریم یعنی فرض کنیم که به رغم همه تکذیب‌ها در پی اتمام کار کمیته حقیقت‌یاب معلوم شود که پهپاد‌ها ایرانی هستند؛ در این شرایط باز هم در نهایت تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت، مستلزم عدم مخالفت روسیه است.

وتو روسیه و عدم صدور قطعنامه، اما به معنی خوب بودن اوضاع نیست، چراکه اگر بتوانند هیاتی را از دبیرخانه سازمان ملل به اوکراین بفرستند و ایران محکوم شود، از لحاظ دیپلماتیک، سیاسی و تبلیغاتی نتیجه مثبتی برای ایران رقم نخواهد خورد.

منبع: فردا نیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

جدول لیگ برتر در پایان هفته بیستم

آخرین وضعیت تعطیلی مدارس و ادارات کشور در روز یکشنبه ۵ اسفند

درس های کلیدی که باعث شد چین به سرنوشت شوروی دچار نشود/ از عدم شرکت در جنگ‌های نیابتی تا تلاش برای ادغام در اقتصاد جهانی

جزئیات تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی از مراسم آزادی اسرای اسرائیلی توسط حماس

عکس/ تیپ گنگ حامد آهنگی به همراه همسر و پسرش در شیراز

عکس/ نمایی از شمس العماره بندر انزلی ۱۴۰ سال پیش دوره قاجار

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره علی قربان‌زاده در ۴۶ سالگی

عکس/ استایل عجیب عابران ۵۷ سال پیش در خیابان منوچهری تهران

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/پایان ماموریت محافظ شناخته شده سیدحسن نصرالله

تصویر فرزند شهید سید حسن نصرالله در مراسم وداع با پدر

تصاویر اسوشیتدپرس از حضور جنگنده‌های اسرائیلی در آسمان بیروت

استان تهران فردا دوشنبه تعطیل شد

ساختار جدید سامانه هوشمند سوخت در حال پیاده‌سازی است

البرغوثی: باید مواضع و اقدامات جدی برای مقابله با حملات اسرائیل در پیش گرفته شود

کوهنوردان مفقودی اشترانکوه پس از ۴۸ ساعت پیدا شدند

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

چه کسی بر پیکر «سید حسن نصرالله» نماز اقامه کرد؟

هشدار یک اصلاح طلب: دیگر جایی برای انباشت مشکلات نداریم

تاریخچه دربی بزرگ پرسپولیس و استقلال

فیلم/ تبریک احساسی مهدی یغمایی برای تولد همسرش

زود کبود شدن بدن نشانه چیست؟

عکس/ چهره جذاب پارسا پیروزفر ۲۳ سال پیش با مدل موی تینیجری

علائم ابتلا به سرطان کلیه کدامند؟

ماجرای سوء قصد به جان رئیس آموزش و پرورش سراوان چه بود؟

اینفوگرافی/ منابع درآمدی دولت برای سال ۱۴۰۴

فیلم/ واکنش جالب عموپورنگ به رقص حامد وکیلی در قهوه پدری

خطر بیخ گوش پرواز بندرعباس به رشت

عکس/ نمایی نزدیک از تابوت سیدحسن نصرالله و صفی الدین

عکس/ شور و حال مراسم تشییع سید حسن نصرالله و صفی الدین

فیلم/ محل تدفین شهدای مقاومت در ضاحیه جنوبی

با خواص بی‌نظیر میگو آشنا شوید

فیلم/ حضور جنگنده‌های اسرائیل بر فراز بیروت همزمان با تشییع سیدحسن نصرالله

عکس/ پوشش جالب و دیدنی مردم ۹۸ سال پیش در شهر کرند کرمانشاه

عکس/ کریستیانو رونالدو با لباس عربی کنار بن سلمان

عکس/ گریم متفاوت لیندا کیانی در یک نمایش با کلاه و کت اروپایی

فیلم/ لحظۀ ورود پیکر‌های سید حسن نصرالله و صفی‌الدین به محل تشییع

فیلم/ ورود نمایندگان رهبری به مراسم تشییع سید حسن نصرالله و صفی الدین

عکس/ حضور رسایی و امیرحسین ثابتی در مراسم تشییع سیدحسن نصرالله

سرمایه بانک توسعه تعاون کفایت لازم را برای حمایت از بخش تعاون ندارد

عکس/ تشییع نمادین سید حسن نصرالله در عراق

اینفوگرافی/ سید حسن نصرالله از تولد تا شهادت

عکس/ حمله به مشروب‌فروشی‌های تهران در انقلاب۵۷

قرائت پیام رهبر انقلاب در مراسم تشییع سیدحسن نصرالله

خط قرمز سیدحسن نصرالله چه بود؟

فیلم/ ورود سردار فدوی به محل برگزاری تشییع سید حسن نصرالله

فیلم/ ورود قالیباف و عراقچی به مراسم تشییع شهدای مقاومت

عکس/ محمدعلی فروغی و رضاخان ۹۰ سال پیش در مشهد

حمله فرزندان بن افلک و جنیفر گارنر به جنیفرلوپز

عکس/ استوری جنجالی بهنوش بختیاری درباره شغل جدیدش

عکس/ منظره دیدنی از کوچه باغ‌های محله اوین و درکه ۴۷ سال پیش

استقلال بدون محروم به دربی ۱۰۵ می‌رسد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳

عکس/ دیدار هیات دیپلماتیک ایران با رئیس جمهور لبنان

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ واردات خودرو چقدر آب می‌خورد؟

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

آغاز توزیع کالا‌های اساسی از ابتدای ماه رمضان

عکس/ تظاهرات دانشجویان ایرانی علیه محمدرضا شاه ۴۸ سال پیش در آمریکا