تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۱۶ آبان ۱۴۰۱

ردپای ترامپ در ماجرای متان تهران

چندی پیش ناسا با انتشار گزارشی اعلام کرد که یک توده پنج کیلومتری گاز متان در جنوب شهر تهران وجود دارد، هر چند مدیران شهرداری آن را تأیید نکردند؛ اما رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر پنجم پایتخت معتقد است که بجای انکار این پدیده و مطالعات می‌توان از آن برای منشأیابی درست گاز متان در تهران استفاده کرد.

ماجرای متان تهران

اقتصاد۲۴- آرش میلانی در واکنش به گزارش ناسا درباره توده ۵ کیلومتری گاز متان در جنوب شهر تهران، گفت: بطور کلی یکی از پیامد‌های مراکز دفن زباله انتشار گاز متان ناشی از دفن زباله‌هاست و در آرادکوه نیز چندین سال است که زباله‌ها به صورت چند لایه روی هم دفن شده‌اند و به صورت بی‌هوازی گاز متان را از خود متصاعد کردند.

وی با بیان اینکه در مراکز دفن زباله گاز متان استحصال می‌شود، گفت: گاز متان ناشی از زباله استحصال شده و به نیروی برق تبدیل می‌شود و بطورکلی گاز متان قابلیت کنترل و مدیریت را دارد و حالا گزارشی منتشر شده که نشان می‌دهد در محدوده آرادکوه که یک مرکز دفن زباله قدیمی است ابری از متان تشکیل شده است و برای حل این مشکل حدود ۱۰ سال است که شهرداری و سازمان پسماند به دنبال جذب سرمایه گذار و استفاده از تکنولوژی‌های جدید هستند تا بتوانند گاز متان را استحصال کنند و آن را به نیروی برق تبدیل کنند، اما هنوز موفق نشده‌اند.

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر پنجم با بیان اینکه در دوره پنجم مدیریت شهری پیگیری‌های زیادی برای جذب سرمایه گذار انجام شد و حتی یک شرکت متعلق به کره جنوبی اعلام آمادگی کرد که در این زمینه سرمایه گذاری کند، اظهار کرد: به دلیل تحریم‌هایی که در دوره ترامپ علیه ایران وضع شد سرمایه گذار کره‌ای دچار مشکل شد و نتوانست نسبت به مدیریت گاز متان در تهران به ما کمک کند. گاز متان یکی از گاز‌های آلاینده است که در بحث تغییر اقلیم بسیار مورد توجه قرار گرفته، چرا که چند برابر دی اکسید کربن اثر منفی در گرمایش زمین دارد و در سطح بین‌المللی نیز بطور کلی از پروژه‌هایی است که موجب کاهش گاز متان می‌شود.


بیشتر بخوانید:  سایه متان بر سر تهران؟


وی با بیان اینکه در مورد سنجش تغییر اقلیم سنجنده‌های مختلفی را برای سنجش گاز‌ها پرتاب می‌کنند که یکی از آن‌ها سنجنده ناسا بوده که امسال به فضا پرتاب شده است و گزارش‌هایی را در این خصوص منتشر کرده، گفت: ناسا گزارشی را در مورد انتشار گاز متان در تهران منتشر کرده که در محدوده آرادکوه است. منتهی داده‌های اصلی و سورس آن را منتشر نکرده است و این داده‌ها منتشر می‌شود تا کارشناسان و اساتید که مایل به بررسی بیشتر هستند اقداماتی انجام دهند، اما در این مورد سورس (منبع) تصاویر منتشر نشده است، ولی این یک فرصت بین‌المللی است تا با استفاده از این داده‌ها منشاءیابی گاز متان را بهتر انجام دهیم و فعالیت‌های محیط زیستی در راستای کاهش این گاز متمرکز شود و می‌توانیم از این فرصت بین‌المللی استفاده کنیم تا برنامه‌ها و تصمیم گیری‌هایی در این زمینه داشته باشیم.

میلانی با بیان اینکه در طرح جامع پسماند در مورد منشاء گاز متان در آرادکوه برنامه‌ای تدوین شده است، ادامه داد: در برنامه پنج ساله طرح جامع پسماند آمده است که در سال چهارم باید فرآیند استحصال گاز متان آغاز شود و شهرداری نیز باید در زمینه بودجه ریزی تزریق امکانات و ... تدابیری داشته باشد.

وی در مورد دروغ خواندن گزارش ناسا، گفت: این گزارش قابلیت صحت سنجی دارد و بجای انکار آن می‌توانیم از ظرفیت‌های بین‌المللی برای حل این بحران زیست محیطی استفاده کنیم.

این عضو شورای شهر پنجم تهران در واکنش به این ادعا که برخی انتشار این گاز را به گاوداری‌های اطراف آرادکوه نسبت می‌دهند، گفت: می‌تواند این فرضیه نیز مورد بررسی قرار گیرد، اما حتما باید منشاءیابی گاز متان صورت گیرد تا بتوان برنامه ریزی دقیق‌تری برای حل این موضوع داشت و استفاده از این اطلاعات و تصاویر ماهواره‌ای بجای انکار آن، می‌تواند کار را برای ما تسهیل کند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد