اقتصاد۲۴- یک فعال بازار سرمایه و دکتری حسابداری گفت: دو عامل مهم بر ثبت تاریخی افزایش شاخص کل در روزهای اخیر میتواند تأثیرگذار باشد. محمدحسین پوراحمدی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: روز چهاردهم آبانماه بدون شک روزی دور از انتظار برای فعالان بازار سهام بود؛ زیرا با افزایش پرشتاب قیمتها شاهد رشد ۳.۴۹ درصدی شاخص کل و عبور از مقاومت یک میلیون و ۳۰۰ واحدی بودیم که ثبت چنین جهشی از تاریخ ۲۵ بهمنماه ۱۳۹۹ بیسابقه بود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه علل این افزایش چه بوده است، تصریح کرد: نخست آنکه رشد قیمت دلار در روزهای اخیر به دلیل مسکوت ماندن مذاکرات برجامی که انتظارات تورمی را به بازار داراییها و مردم انتقال داده است و دومین دلیل هم افت بیش از حد قیمتها در بسیاری از نمادها که منجر به جذاب شدن آن برای سرمایهگذاران شده است.
بیشتر بخوانید: اصلی ترین دلایل رونق این روزهای بورس
این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: نسبت قیمت به سود بازار به عدد ۸.۷۵ رسیده است و با فروش قیمتهای جدید شرکتها این عدد کاهش خواهد یافت. پوراحمدی افزود: از سوی دیگر علاوه بر معافیت مالیاتی شرکتهای بورسی در قانون مالیاتهای مستقیم، معافیت مالیاتی پیشبینیشده در قانون بودجه ۱۴۰۱ و قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان میتواند سیگنال مثبت به فعالان بازار در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه در ارزیابی سرمایهگذاریها همچنان ریسک سیستماتیک اقتصاد کشور بالا ارزیابی میشود، بیان کرد: تداوم رکود در بازارهای جهانی و سیاستهای جهانی و ریسکهای ژئوپلیتیک بر قیمت کامودیتیها و کل بازارهای جهانی تأثیرگذار است.
به گفته پوراحمدی، در ششماهه اول امسال بورس گریزی مردم از نکات برجسته بازار سهام بود؛ اما انتظار میرود در ششماهه دوم سال و ششماهه اول سال ۱۴۰۲ بازدهی بالاتر از بازارهای رقیب داشته باشیم.