تاریخ انتشار: ۱۷:۴۲ - ۲۴ آبان ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

چرا رسم تعیین مهریه براساس تاریخ تولد عروس برچیده شد؟

سکه طرح جدید امروز سه‌شنبه ۲۴ آبان ۱۶ میلیون و ۴۴۸ هزار فروخته شد؛ ۳۰ درصد بیشتر از ابتدای سال. اوایل دهه ۷۰ که سکه ارزش کمتری داشت، عروس‌های ۲۰ ساله متولد دهه ۵۰ محسوب می‌شدند و پرداخت مهریه آن‌ها براساس سال تولد حدود ۱۷ میلیون تومان تمام می‌شد.

اقتصاد۲۴-قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید روز سه‌شنبه ۲۴ آبان، به ۱۶ میلیون و ۴۴۸ هزار تومان رسید. احتمالا اگر بفهمید اوایل دهه ۷۰ یعنی ۳۰ سال قبل، قیمت سکه ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بوده، سرتان سوت می‌کشد.

در همان سال‌ها رسمی شکل گرفت که مهریه عروس را بر اساس تاریخ تولدش تعیین می‌کردند. یعنی اگر سال ۱۳۷۲ به خواستگاری عروس متولد ۱۳۵۲ می‌رفتند، ممکن بود همین تعداد سکه را به‌عنوان مهریه درنظر بگیرند. ارزش همه این سکه‌ها روی هم به ۱۷ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان می‌رسید.

این عدد در دوره خودش بزرگ به‌حساب می‌آید. مثلا تبدیل آن به دلار ما را به عدد ۱۲۰ هزار دلار می‌رساند. با این پول می‌توانستید در تهران صاحب ۴۴۶ مترمربع مسکن شوید و قیمت هر دستگاه پیکان حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. هرچقدر زمان گذشت، قیمت سکه هم بالا رفت. ۳۰ سال گذشته و قیمت سکه الان ۱۶ میلیون و ۴۴۸ هزار تومان است. اگر عروس خانم متولد ۱۳۸۰ و خانواده‌اش هنوز به رسم آن سال‌ها اعتقاد داشته باشند، ارزش مهریه به حدود ۲۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان می‌رسد!

روند قیمت سکه در دهه ۷۰

سکه تمام بهار آزادی اوایل دهه ۷۰ با قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته می‌شد. آن سال دلار در بازار غیررسمی ۱۴۲ تومان معامله می‌شد، پیکان صفر کیلومتر را حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌فروختند و طبق عکس‌هایی که از روزنامه‌های آن دوران وجود دارد، قیمت بنز ۲۳۰ مدل سال ۹۱ میلادی کمتر از ۱۰ میلیون تومان بود.

سال ۷۱ قیمت سکه تفاوت زیادی نداشت، اما در سال ۷۲ تقریبا به ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. یک سال بعد قیمت سکه تمام بهار آزادی حدود دو برابر افزایش پیدا کرد و آن را ۳۰ هزار تومان می‌فروختند.

سال ۷۴ روند افزایش قیمت سکه ادامه داشت و ارزش آن به ۴۴ هزار تومان ارتقا پیدا کرد، اما با توقف این روند در سال‌های ۷۵ و ۷۶ سکه تمام بهار آزادی را به ترتیب ۴۱ و ۳۸ هزار تومان می‌فروختند.

سال ۷۷ سکه دوباره روی دور صعودی افتاد و قیمت آن به ۴۵ هزار تومان افزایش پیدا کرد. در سال ۷۸ قیمت سکه تمام بهار آزادی به ۵۸ هزار تومان رسید. نهایتا در سال ۷۹ قیمت سکه با عبور از مرز ۶۰ هزار تومان به ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

همان سال پرداخت مهریه براساس سال تولد برای عروسی که ۲۰ سالش بوده، کمی بیش از ۸۰ میلیون تومان هزینه داشت. آن سال قیمت دلار در بازار آزاد به حدود ۸۰۰ تومان رسید و ارزش دلاری این مهریه معادل ۱۰۰ هزار دلار برآورد می‌شد.

در اوایل دهه ۷۰ که سکه ارزش کمتری داشت، عروس‌های ۲۰ ساله متولد دهه ۵۰ محسوب می‌شدند و پرداخت مهریه آن‌ها براساس سال تولد حدود ۱۷ میلیون تومان تمام می‌شد. دلار آن سال در بازار آزاد تقریبا ۱۴۰ تومان معامله می‌شد و ارزش دلاری این مهریه معادل کمی بیش از ۱۲۰ هزار دلار بود.
قیمت سکه در سال ۱۴۰۱

قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز سه‌شنبه ۲۴ آبان در نیمه نخست معاملات بازار روی پله ۱۶ میلیون و ۴۴۸ هزار تومان ایستاد. عصر دیروز خرید سکه تمام بهار آزادی ۱۶ میلیون و ۱۹۸ هزار تومان تمام می‌شد و شاهد رشد ۲۵۰ هزار تومانی ارزش این سکه هستیم.

حالا قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با اوج تاریخی خود یعنی رقم ۱۶ میلیون و ۴۴۹ هزار تومان (۱۶ آبان امسال)، فقط تومان فاصله دارد و از ابتدای سال چهار میلیون و ۷۴ هزار تومان، معادل ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

در اولین روز معاملاتی سال سکه تمام بهار آزادی طرح جدید را ۱۲ میلیون و ۳۷۴ هزار تومان می‌فروختند. پرداخت مهریه طبق سال تولد برای عروسی که الان ۲۰ سال سن دارد، با احتساب نرخ سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم معادل ۲۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تمام می‌شود.

منبع: فرارو
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
1
0
سه‌شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۱
سلام، لطفأ قوانین بد مهریه را اصلاح نمایید تاباعث دور شدن جوانان از ازدواج نشود، جوانان امروز از ترس مهریه و عواقب وحشتناک بعد از آن تن به ازدواج نمی‌دهند، متاسفانه در چندین سال اخیر اکثر بانوان به امر ازدواج به چشم تجارت و کسب درآمد می‌نگرند، خانمی چندین بار ازدواج میکند و از چند نفر تا آخر عمر اقساط مهریه اخاذی می‌کند که نتيجه آن مشکلات روحی و روانی و اجتماعی و اقتصادی و دادگاه، زندان، اعتیاد، خود کشی، فساد و فحشا و.... می‌شود، لطفأ به داد قربانیان مهریه برسید و دست کاسبان مهریه را کوتاه کنید.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استقبال غیرمنتظره از از آرون افشار در لس‌آنجلس

عکس/ تیپ متفاوت قدرت‌السلطنه دختر ناصرالدین‌شاه ۹۶ سال پیش با دستکش توری

عکس/ نیمی از میانکاله خشکید

عکس/ چهره خاص فوزیه در پیری ۲۴ سال پیش و در کنار پسرش

عکس/ چهره بامزه بهرام افشاری و هوتن شکیبا در جوانی با سبیل بناگوش دررفته

عکس/ چهره متفاوت الناز حبیبی و نازنین بیاتی در یک مراسم با تیپ تینیجری

عکس/ گشت و گذار محمدرضا پهلوی و دختر بزرگ اش ۶۲ سال پیش در همدان

عکس/ حیوان خانگی عجیب پانته‌آ پناهی‌ها با گوش های بزرگ

عکس/ تجمع مخالفان مذاکرات ۱۴۰۴ مقابل وزارت خارجه

عکس/ حرص رامین رضاییان درآمد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

هسته این میوه از خودش مفیدتر است

نشانه‌های رایج کم‌خونی فقر آهن چیست؟

هر عرق گیاهی را مصرف نکنید

آیا سرمایه گذاری در طلا مقرون به صرفه است؟

با افزودن این مواد خوراکی به شامپو موهایتان را پرپشت کنید

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۳ فروردین ۱۴۰۴/ بازار دلار در تله مذاکرات

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۳ فروردین ۱۴۰۴/ بازار طلا و سکه چشم‌انتظار مذاکرات ایران و آمریکا

تنها یک روز پیش از آغاز مذاکره ایران و آمریکا؛ ویتکاف در روسیه، مخالفان داخلی برابر وزات خارجه/ چالش‌ها و راهبرد‌های مذاکره کدامند؟

مسجد جامع شوشتر ثبت جهانی می‌شود

ویتکاف: موضع ما برچیدن برنامه هسته‌ای ایران است

فیلم/ افشین پیروانی: آقای قلعه‌نویی ما حب و بغض نداریم؛ انقدر از تیم ملی حماسه‌سازی نکنید

عکس/ ۶ بخیه روی سر ستاره پرسپولیس

حمایت خداداد از بیرانوند و تراکتوری‌ها

میزان رشد قیمت مسکن مشخص شد

فیلم/ بیرانوند: نگرانی من خواهر، مادر و همسرم است

میلوشویچ: فقط من مقصر باخت به پرسپولیس هستم

پرسپولیس رکورد تاریخی استقلال را گرفت

کارتال: فوتبال ایران قوانینی دارد که انسان تعجب می‌کند

فیلم/ زیباکلام: در وعده صادق ۱ و ۲، موشک‌ها به نقاط حساسی برخورد نکردند

نظر کارشناس داوری در مورد اتفاقات نساجی و پرسپولیس

اکبر اعتماد؛ پدر هسته ای ایران درگذشت

فرستاده ترامپ با پوتین دیدار کرد

زن ایرانی که واقعا به مریخ می‌رود

فیلم/ واکنش اعضای نیمکت نساجی به خراب کردن پنالتی یامگا

جدول لیگ برتر در پایان هفته بیست‌وششم

فیلم/ خلاصه بازی نساجی ۰ - ۱ پرسپولیس

کارتال فاتح نبرد در قائم‌شهر

فیلم/ حمله به پپسی در پاکستان

فیلم/ واکنش بیرانوند به شعار و دلارپاشی در یزد

قاسم‌خانی خبر همکاری با مهران مدیری در تلویزیون را رد کرد

فیلم/ شعار بیرانوند حیا کن تیم ملی رو رها کن در یزد

فیلم/ سردار قاآنی در مراسم بزرگداشت شهید سید مهدی جلادتی

سخنگوی وزارت خارجه: ادعاهای حقوق بشری آلمان علیه ایران مزدورانه است

امام جمعه شیراز: تحریم‌ها برای ایران ضرری ندارد

مهاجری: علم‌الهدی اسیر بولتن سازان دولت سیزدهم شده است

حباب سکه عجیب شد

عکس/ نخستین نمایش یکی از کمیاب‌ترین الماس‌های آبی دنیا

فیلم/ حرف‌های خبرساز محمدجواد ظریف دو روز پس از استعفا: چرا باید با مردم خود بجنگیم؟

فیلم/ اعتراف فرزاد حسنی روی آنتن

افشاگری یک پرسپولیسی از علت حضورنداشتن اسکوچیچ در پرسپولیس

شیوه مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا مشخص شد

دلال‌ها همه‌کاره استقلال شده‌اند

فیلم/ کثیفی سکوهای ورزشگاه آزادی بعد از بازی استقلال - فولاد

بلاتکلیفی دانش آموزان پایه یازدهم برای امتحانات نهایی

تکرار ادعاهای واهی وزیر انرژی آمریکا علیه ایران