تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۰۲ آذر ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد

نرخ تورم علیه سفره‌های مردم/ فصل جدید گرانی مواد خوراکی آغاز می‌شود؟

مدتی است که براساس آمار‌های رسمی و اظهارنظر مسئولان نظام اقتصادی کشور، مردم از خورد و خوراکشان هم می‌زنند و کمتر توان خوردن غذای مفید را دارند. این درد متعلق به دهک‌های ضعیف جامعه نیست بلکه طبقه متوسط هم در زمینه تغذیه کم و کاستی‌های زیادی دارند و هر روز به سمت دهک‌های پایین در حرکتند.

گرانی

اقتصاد۲۴- مریم بهنام راد- تورم نقطه‌ای خوراکی‌ها در پایان آبان 1401 به 67.7 واحد درصد رسید این درحالی است که تورم دربازار مصرف به حدی افزایش داشته که به گفته کارشناسان، مصرف روزانه مواد خوراکی دراین ماه بیش از 10درصد نسبت به مهرماه سال جاری کاهش داشته است.این شاخص در روند سالانه و ماهانه به ترتیب ارقام 61.3 و 1.3 واحد درصد را نشان می‌دهد.

هيچ گاه با گراني مواد غذايي تقاضاي خريد اين نوع کالاها در بازار کم نمي‌شود چراکه مردم می توانند از لباس و کفش خود بزنند اما نمی توانند خوراک را از سبد معیشت به طور کامل حذف کنند. شايد مصرف برخي از محصولات و کالاهاي خوراکي کاهشي شود اما حذف آن زمان بر است.

از اين رو بازهم تقاضا در بازار مواد غذايي وجود دارد براي همين جزئي ترين افزايش قيمت در بازار مصرفي مواد غذايي به طور مستقيم در زندگي و معيشت اقشار مختلف جامعه تاثير مي‌گذارد.

تورم بيش از انتظار در بازار مواد غذايي وضعيت سبد معيشت و تأمين مواد داخل آن را براي اکثر مردم بسيار سخت کرده است.

از ابتدای سال با حذف ارز ترجيحي با وجود قول دولت بر کنترل افزايش قيمت اقلام اساسي و حمايت از اقشار آسيب‌پذير، دايره گراني مواد غذايي بر دهک‌هاي پايين جامعه بيشتر شده است.

اصلاح نظام يارانه‌اي با کالاهايي آغاز شد که به گفته بسياري از کارشناسان اقتصادي قوت روزانه به شمار مي‌رود، يعني اين کالاها نقش بسزايي در تامين حداقلي نيازهايي دارند که بخشي از سلامت جسماني مردم وابسته به آن است.


بیشتربخوانید:مصوبه جدید گرانی نان اعلام شد؟ /نان سلیقه‌ای قیمت گذاری می‌شود


در حالی به گفته کارشناسان فعلا راهکاري براي خارج نگه‌داشتن اقلام غذايي اساسي از زنجيره افسارگسيخته گراني‌ها ارائه نشده که باوجود آنکه منکر چالش‌هاي مواد غذايي در عرصه بين‌المللي نمی توان شد؛ اما افزايش قيمت و مشکلات داخلی در حوزه مواد غذايي باعث شده تا سفره معيشت مردم کوچک‌تر از روز قبل شود.

خلاصه اینکه این افزایش پی در پی قیمت‌ها دست مردم را از مواد غذایی اصلی و مفید کوتاه کرده و مردم بیش از گذشته مجبور به کاهش خرید مواد غذایی شده اند همین موضوع نگرانی را برای دور تر شدن مردم از خرید مواد غذایی بیشتر کرده است.

افزايش قيمت براي چند قلم کالاهاي اساسي شايد تأثير گذار باشد اما تغيير روزانه و استمرار آن در طي سال با گراني سالانه خيلي تفاوت دارد وافزايش قيمت آن‌ها در تامين معيشت مردم وساير سطوح زندگي آن‌ها بسيار تاثير گذار است.

امرالله امینیان کارشناس اقتصادی در گفتگو با اقتصاد۲۴ می گوید: شاید هنوز سفره بیشترخانوارهای دهک های متوسط و ضعیف جامعه پهن باشد اما این به منظور سیر شدن افراد خانواده این طبقات از جامعه نیست بلکه نشان می دهد دولت هنوز فرصت دارد تا وضعیت معیشت مردم را تا قبل از وقوع حادثه های تلخ بهبود ببخشد.

این کارشناس اقتصادی گفت: امروز مشکل تورم ايجاد شده در بيشتر بازارها به ويژه مواد غذايي وضعيت معيشت مردم را هدف گرفته که به موجب آن ساير بازارهاي موازي را نيز تحت تأثير قرار داده است.

وی ادامه داد: درحال حاضر در کشور و در بيشتر بازارها گراني و با توجه به تورمي که در سال قبل تجربه شده؛ تورم عمومي بیش از 50درصد تمام کالاها و بازارها را دربرگرفته و مردم با گراني مواجه‌ شده اند که تأثیر مستقیم بر مواد خوراکی و کالای اساسی مردم گذاشته است.

تورم مواد غذایی

به گفته امینیان؛ مگر چقدر به حقوق‌ها و دستمزدها اضافه شده و مردم چقدر قدرت خریدشان افزایش داشته که باید با چنین تورمی به ویژه در بخش مواد غذایی مواجه شوند؟!

این کارشناس اقتصادی تأکید داشت: با افزايش قيمت کالاهاي اساسي، قيمت ساير کالاها گران شد و وقتي کالاهاي اساسي دچار افزايش قيمت مي‌شوند، همه کالاها به ويژه مواد غذايي هم افزایش قیمت خواهند داشت ؛موضوعی که امروز هزینه های زندگی مردم را به گونه ای تحت تأثیر قرار داده که مردم مدعی هستند تورم به بالای 80 درصد رسیده است.

وی تأکیدداشت: در ادامه سیاست عدم کنترل بازارها به ویژه بازار ارزو تکان های اقتصادی از یک سو و تشدید تحریم ها از سوی دیگر، احتمال آغاز فصل جدید گرانی مواد خوراکی خیلی زیاد است.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کرایه نشین
0
0
پنجشنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۱
فقط تصاویر زیبای اجناس رو می بینم ولی افسوس توان خریدش رو ندارم خدا لعنت کنه مسببش رو.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ خوشگذرانی اشرف پهلوی و دخترش آزاده ۷۲ سال پیش در سوئیس

عکس/ ظاهر متفاوت همسر دوم رضاخان ۷۳ سال پیش با پالتو پوست در پاریس

عکس/ پرتره دیده نشده از ظل‌السلطان پسر بزرگ ناصرالدین شاه با عصا و مدال

عکس/ استایل متفاوت شهید بابایی ۵۵ سال پیش در کنار همکلاسی‌هایش در آمریکا

عکس/ گشت و گذار محمدرضا پهلوی و ثریا ۷۳ سال پیش در ایتالیا

عکس/ ژست بنی صدر ۴۶ سال پیش در کنار رجایی و رفسنجانی

عکس/ تیپ گنگ سحر دولتشاهی و نازنین بیاتی با لباس بهاری و شیک

عکس/ چهره دیده نشده از امام موسی صدر ۹۴ سال پیش در دوران دبستان

اینفوگرافی/ متقاضیان سهام سایپا چه کسانی هستند؟

عکس/ استایل کت و شلواری فاطیما بهارمست با شال حریر

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴/ سایه سنگین ابهامات سیاسی بر سر بازار دلار

عکسی کمتر دیده شده از محسن قرائتی و شهید مطهری کنار رودخانۀ کارون در دوران قبل از انقلاب

وضعیت تعطیلی بانک‌ها در پنجشنبه مشخص شد

عکس/وضعیت عجیب دانش‌آموزان بعد از تغییر ساعت مدارس!

نماینده مجلس: میرسلیم مشاعرش را از دست داده است!

ترامپ تحریم‌های سوریه را لغو کرد!

مهاجم سابق آژاکس گزینه سیدورف برای استقلال!

عکس/ذوق‌زدگی رونالدو برای اولین بازی ملی پسرش

سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد

فرمانده کل سپاه: ۵۰ درصد هواپیما‌های آمریکا نمی‌توانند پرواز کنند

آکسیوس: انتظار می‌رود که فراد ترامپ و الجولانی دیدار کنند

غیبت دو بازیکن کلیدی استقلال مقابل سپاهان

ترامپ: مسیر رسیدن به آینده‌ای روشن‌تر را به ایران پیشنهاد خواهم داد

دیدار؛ نرم‌افزار CRM موفق در ایران

عکس/پست اینستاگرام سردار آزمون علیه حواشی اخیر

مذاکرات مثبت استقلال با سه ستاره

ماجرای بازداشت چند پرستار بعد از فرار یک زندانی

شرکت سلنا گومز در آستانه سقوط قرار گرفت

اوکراین به دنبال مذاکره مستقیم با پوتین

فرار یک زندانی از بیمارستان شهید مدنی کرج

آمریکا شبکه فروش نفت ایران را هدف گرفت

مراقب پیامک قطع شدن یارانه باشید

میوه تابستانه محبوب کیلویی یک میلیون تومان شد!

رکورد دمای تهران در ۵۰ سال اخیر شکست

ماجرای کمبود تخت ICU در این شهر خبرساز شد

از رقابت تا نوآوری؛ اگریگیتورها چه تغییری در بیمه رقم می‌زنند؟

فیلم/ازدواج تتلو در زندان

تصاویر خاص و دیدنی از بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب

عکس/ چهره دیده نشده از شهید چمران ۶۴ سال پیش در آمریکا و دوران تحصیل

عکس/ چهره متفاوت فاطمه پهلوی ۶۹ سال پیش در روز زایمان

فیلم/ ادعای عموی امیر تتلو درباره ازدواج این خواننده در زندان

محل برگزاری فینال جام حذفی مشخص شد

عکس/ تیپ تینیجر‌ای سحر دولتشاهی در خیابان‌های تهران با کتانی برند

خودرو امام جمعه بوکان دچار حادثه شد

فیلم/ پشت صحنه دیدنی سکانس خواستگاری رحمت از فهیمه

عکس/ زیبایی خاص آیشواریا رای در ۳۰ سالگی

عکس/ استایل خاص و اروپایی محمدرضا پهلوی و ثریا ۶۸ سال پیش در سوئیس

عکس/ تیپ و چهره خاص بروسلی ۵۱ سال پیش با عینک عجیب

فیلم/ تهران در باتلاق پلاستیک

فیلم/ گفتگوی سه نفره ترامپ و محمد بن سلمان با ثروتمندان جهان

عکسی تکان دهنده از راهروی نمایشگاه کتاب تهران

نمایشگاه کتاب در مصلی چگونه گذشت؟

فروش خودروی دست دوم در کمتر از ۳ روز

فیلم/ احوال پرسی ترامپ با مقامات عربستان سعودی

رونمایی از کتاب «رنجانه‌های غزه» تا نشست فرهنگی اعضای بریکس در هفتمین روز نمایشگاه کتاب تهران

فیلم/ استقبال بن‌سلمان از ترامپ در قصر الیمامه

کنگره حزب اتحاد در سالن اجلاس سران

عکس/ حکم پرونده تتلو نقض شد

موضع تازه آمریکا درباره مذاکره با ایران

جزئیات آتش‌سوزی گسترده در آمریکا؛ رفت و آمد مختل شد