اقتصاد۲۴- آقای سید محمد آقامیری گفت: پس از گذشت ۴ سال، ستاد ملی آنفلوانزا از ۴ ماه گذشته تشکیل دادیم و همواره این بیماری تحت رصد و پایش است.
به گفته او، علی رغم آنکه تمامی کشورهای همسایه و حتی برخی کشورهای اروپایی از جمله انگلیس درگیر بیماری شدند، اما خوشبختانه تاکنون هیچ کانونی از آنفلوانزا حاد پرندگان نداشتیم.
آقامیری میگوید: با وجود آنکه صادرات سالها به کویت انجامنمی شد، اما وقتی کشورها نگاه میکنند که ایران عاری از بیماری است. خواستار صادرات مرغ، تخم مرغ نطفه دار و جوجه شدند.
بیشتر بخوانید: کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی مصرف مرغ پس از گرانی مجدد
او میگوید: در شرایط کنونی به دلیل مازاد تولید کمبودی در عرضه تخم مرغ نطفه دار، جوجه یکروزه و مرغ نداریم که صادرات آن منجر به افزایش قیمت در بازاز داخل شود.
او گفت: با بیش از ۷۴ کشور موافقت نامه امضا کرده است و همواره سازمان دامپزشکی تمام تلاش خود را به طور جدی انجام میدهد که بازار صادرات برای تمامیمحصولات پروتئینی در تمام دنیا بازکند. سازمان دامپزشکی بستر بهداشتی برای صادرات محصولات پروتئینی باز کرده است، اما مدیریت صادرات و بازار بر عهده معاونت امور دام است.
بنابر اعلام سازمان دامپزشکی، خطر شیوع بیماری آنفلوانزا حاد پرندگان از شهریور تا اردیبهشت بدلیل مهاجرت پرندگان وجود دارد. چنانچه کانونی ایجاد شود، تحت هیچ شرایطی اجازه حرکت و اپیدمی همانند دیگر کشورها انجام نمیدهیم.