تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۰۹ آذر ۱۴۰۱
نمایندگان مجلس و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری می‌خواهند قانون‌های مربوط زنان را تغییر دهند

نقشه‌های تازه دولت و مجلس برای قوانین حوزه زنان

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: بازخوانی، تنقیح، اصلاح و تکمیل نظام حقوقی ایران با هدف تدوین قانون جامع زن و خانواده، روان‌سازی و بسترسازی استیفای حقوق زنان و تقویت نهاد خانواده رویکرد مهم و اساسی ما است

زنان در جامعه

اقتصاد۲۴ – در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه، معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده قصد دارد قوانین حوزه زنان را بازنگری کند. مرکز پژوهش‌های مجلس اخیرا در گزارشی با بررسی شش برنامه توسعه در حوزه زنان، اعلام کرده مشکلات این حوزه به دلیل نبود اجماع گفتمانی کافی بر اهداف و راهبردها، حل نشده باقی مانده است. اکنون معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده در نشست فصلی مشترک معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی با اشاره به خلا‌های قانونی حوزه زنان، به ضرورت برآورده کردن حقوق زنان در برنامه‌ای مدون و قانونی جامع اشاره کرده است. اما پرسش این است که با توجه به رویکرد پرانتقاد دولت سیزدهم به مسائل زنان این اقدام تا چه میزان حقوق آنان را تحقق می‌بخشد.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به خلاء‌های قانونی حوزه زنان، گفت: «بازخوانی، تنقیح، اصلاح و تکمیل نظام حقوقی ایران با هدف تدوین قانون جامع زن و خانواده، روان‌سازی و بسترسازی استیفای حقوق زنان و تقویت نهاد خانواده را به عنوان رویکرد مهم و اساسی دیده‌ایم.» به گزارش ایسنا، لاله فرهنگ‌متین در نشست فصلی مشترک معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی در راستای اصلاح و تنقیح قوانین حوزه زنان و خانواده، گفت: «با تلاش معاونت بیش از ۱۵ جلسه خبرگانی و داخلی شکل گرفت و ضرورت‌ها بر مبنای چالش‌ها تحت عنوان احکامی تدوین شد و با همکاری سازمان برنامه و بودجه یک کمیسیون مشترک فرهنگ شکل گرفت و ۹ کارگروه داریم که یک کارگروه با عنوان زنان و خانواده فعالیت مستمر دارد.
همچنین ۴ جلسه هم در سطح کلان برای جمع‌بندی و نهایی‌سازی در حال برگزاری است.»
معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه این فعالیت‌ها در سه سطح در حال انجام است، ادامه داد: «در سطح اول به ۷ حکم رسیدیم و هفته آینده تمام احکام دستگاه‌ها بررسی خواهد شد که مشخص شود چه میزان رویکرد خانواده‌محور، نوجوانان، سبک زندگی و… در اسناد بالادستی به‌ویژه سیاست‌های مقام معظم رهبری در احکام آن‌ها دیده شده است.» متین با بیان اینکه در راستای اجرا نشدن برخی احکام برنامه ششم با در نظر گرفتن حوزه اجرا و تامین نشدن اعتبارات لازم اهمیت دارد، اظهار کرد: «عدم شفافیت، پراکندگی احکام، عدم توجه به چند بعدی بودن مسائل زن و خانواده، فقدان رویکرد سیاستی، عدم شکل‌گیری چشم‌انداز دقیق و استفاده از واژگانی، چون تحکیم خانواده بدون اشاره به احکام، اهداف و اقدام مشخص و تعریف شاخص‌های غیر واقع‌گرایانه و آرمانی بدون شاخص‌های تاثیرگذار و ... از عوامل اجرا نشدن احکام عنوان شده است.» معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: «با بررسی‌های معاونت امور زنان و خانواده احکامی تعریف شده و برای هر حکمی برنامه مرتبط آن احصا و موارد احتمالی عدم تحقق بررسی شده و سیاست‌های مرتبط، چالش متناظر، زمان تحقق‌پذیری، سیاست‌ها، دستگاه‌های همکار، پیامد‌های عملیاتی شدن در نظر گرفته شده است.»

وعده برقراری عدالت جنسیتی با نظام‌واره جامع اشتغال

فرهنگ متین عنوان کرد: «مسئله مهم دیگر که معاونت اقدامات بسیاری در راستای آن انجام داده و به دنبال ایجاد احکام آن در برنامه‌های کلان کشور است، تدوین یک نظام‌واره جامع اشتغال در جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر حمایت از شاغلان زن با رویکرد خانواده‌محوری و عدالت جنسیتی است.» معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به چالش‌های موجود در برنامه ششم توسعه تصریح کرد: «در حوزه نظام مشاوره خانواده، دستگاه‌های متولی طبق قانون حضور دارند، اما یک خلا نظارتی وجود دارد و باید یک آیین‌نامه یکپارچه‌سازی نوشته شود که معاونت ریاست‌جمهوری در امور زنان و خانواده به پشتوانه تمام احکام برنامه‌ریزی لازم را انجام و تدوین کرده است. نکته مهم دیگر ارتقای ساختار ماموریت‌های معاونت ریاست‌جمهوری در امور زنان است که برای حل مسائل زنان اهمیت بسیاری دارد.»

اطلس آماری رصد و دیده‌بانی زنان

فرهنگ متین با بیان اینکه به الگو اجتماعی فراغت و نوجوانان و جوانان نیز در این احکام تاکید شده است، گفت: «دکتر خزعلی بسیار به نظام رصد و دیده‌بانی و اطلس تحلیلی با برش زنان و خانواده تاکید داشتند، زیرا برخی شاخص‌های زنان در نظام آماری کشور مغفول مانده است و زمانی که دستگاه‌ها آمار می‌دهند با رصد و پایش دقیقی نیست و ظرافت لازم را ندارد.»

حاکمیت در حوزه زنان تسهیل‌گری کند

فاطمه قاسم‌پور نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «برنامه توسعه فرصتی برای برنامه عملی است و باید از این فرصت در حوزه اجرا استفاده شود. فرایند تدوین و تصویب قوانین در حوزه زنان کار صعب‌العبوری است و برای هر کدام از لایحه‌ها مثل لایحه منع خشونت زمان ۱۰ساله گذاشته شده است. ما باید در ساختار حوزه زنان بازآرایی کنیم و هنوز در برخی دغدغه‌ها نظام روانشناسی و حاکمیت به اجماع نظر نرسیده است و نیاز به ماهیت اجرایی دارد.» این نماینده مجلس گفت: «نیاز است حوزه زنان در فضای بین‌المللی با رویکرد مقام معظم رهبری فعالیت بیشتری داشته باشد، زیرا این موضوع خلاء جدی حوزه زنان است و حاکمیت باید در این راستا تسهیل‌گری انجام دهد و جمعیت امور بین‌الملل دستگاه‌ها نیز همکاری لازم را داشته باشند که آثار آن دیپلماسی فعال و جریان‌سازی در حوزه زنان شود.»

تا شرایط بحرانی شد، زنان را دیدیم

همچنین زهره سادات لاجوردی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: «در حال حاضر مجلس و دولت هماهنگی‌های لازم را با یکدیگر دارند و امیدواریم نتایج لازم را بگیریم.» او ادامه داد: «با توجه به شرایط فعلی زمانی که از دهه ۹۰ مرور می‌کنیم و مقام معظم رهبری اعلام می‌کنند که مسئله زن و خانواده از مسائل مهم کشور است، متاسفانه به این مسئله بها نداده‌ایم و زمانی که با جنگ نرم مواجه می‌شویم به آن توجه می‌کنیم. در برنامه ششم برنامه جنگ نرم در حوزه خانواده آمده، اما به آن توجه نشده و شرایط فعلی به همین دلیل است.»

منبع: روزنامه پیام ما
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/امیرحسین آرمان با یک شمایل متفاوت

مال مردم خوری با توبه و گریه و استغفار بخشیده نمی‌شود

اینفوگرافی/مهمترین کشور‌های واردکننده به ایران در ۱۴۰۴

بازار طلا منتظر نتایج مذاکرات؛ فعلاً خبری از حباب نیست/ اثر مذاکرات بر بازار طلا بیشتر از قطعنامه شورای حکام است

مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

عکس/بنر نصب شده روی دیوار یک نانوایی جلب توجه کرد

جزئیات پیش‌فروش ارز اعلام شد

فیلم/روایت آزیتا حاجیان از نحوه آشنایی با محمدرضا شریفی‌نیا

ایران خودرو و سایپا چقدر محصولات خود را گران می‌کنند؟ +جدول

بازار آنلاین طلا ساماندهی شد

شاید صداوسیما باعث حذف تیم ملی شود!

پایان خوش تیم ملی در مقدماتی جام جهانی

تحرکات مشکوک در اسرائیل در آستانه دور ششم مذاکرات

چه کسی جای بن‌سلمان را می‌گیرد؟

عکس/نصب مجسمه ۱۵ متری آرش کمانگیر در میدان ونک

فرمانده سنتکام: حمله یکجانبه اسرائیل به ایران، نیرو‌های آمریکایی را در معرض خطر قرار می‌دهد

پیش‌بینی جالب درباره جمعیت ایران در سال ۱۴۱۲

عکس/پردیس احمدیه روز به روز زیباتر می‌شود

بازداشت یک پسر ۱۳ساله به اتهام جاسوسی برای ایران

سردار آزمون با شرایطی نگران‌کننده به آزادی رسید

تیراندازی خونین در مدرسه، ۹ نفر کشته داد!

هوای تهران ۶ درجه گرم‌تر می‌شود

این خط مترو تهران به مدت ۳ روز تعطیل می‌شود

طالبان با این حرکت باز هم ایران را سر کار گذاشت

قرارداد عالیشاه ۲ ساله تمدید شد

پرسپولیس و بیرانوند آشتی می‌کنند

کلثوم اکبری دوباره حاشیه‌ساز شد!

سگ‌گردانی در یک استان دیگر هم ممنوع شد

مهریه‌تان را با این روش به نرخ روز محاسبه کنید

صرفه‌جویی ۱۰۰ میلیون یورویی با بازسازی قطعات نیروگاهی / بازسازی و تدوین دانش فنی توربین فرانسوی توسط متخصصان داخلی

عکس/مهسا حجازی و بابک حمیدیان در پشت صحنه تاسیان

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴

ازدواج خبرساز دختر رضا پهلوی با یک تاجر بزرگ

لیست سیاه در انتظار اتباع غیرمجاز ساکن در ایران

خودروی جدید کرمان موتور، KMC SR۳ در راه بازار + عکس

خبر مهم سازمان انرژی اتمی درباره ذخایر اورانیوم

عکس/ تیپ هنری بازیگر لیسانسه‌ها با یک تغییر شوکه کننده

کمبود این ویتامین باعث یبوست می‌شود

فیلم/ استایل هالیوودی بازیگر سریال شهرزاد در یک کشتی تفریحی

روزانه چقدر باید آب بخوریم؟

عکس/ شیرین سریال نون خ در شهر زیرزمینی ۵هزار ساله

اینفوگرافی/ سبک‌های معروف فرش ایرانی را بشناسید

بررسی صنعت طلا و جواهرسازی در هند

فیلم/ سوپرایز شگفت‌انگیزی که اشک لیلا بلوکات را درآورد

ایست موقت قیمت دلار در کانال ۸۲ هزار

عکس/ ژست جالب شهید همت ۴۴ سال پیش در حال صرف ناهار

پزشکیان: اقدامات آمریکا راه به جایی نمی‌برد

فیلم/ سرقت ضبط خودرو در اطراف دریاچه چیتگر تهران فقط در ۱۵ ثانیه

واکنش پرسپولیس به قرارداد و جدایی تیوی بیفوما

زیبایی شگفت انگیز شهرستان گرمی نگین سبز اردبیل