تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۱۰ آذر ۱۴۰۱

مذاکرات برجام به خاطر شروط مکرر ایران دچار وقفه شده است

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت که این مذاکرات به خاطر شروطی که تهران به طور مکرر در روند مذاکرات تعیین می‌کرد، طولانی و دچار وقفه شده است.

رابرت مالی

اقتصاد۲۴- آمریکا ابتدا پیشنهاد کرده بود با رسیدن به برجام یا بدون برجام تبادل زندانیان انجام شود، اما ۴۰ روز بعد گفتند تبادل زندانیان با برجام انجام شود. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت: مذاکرات به خاطر شروطی که تهران به طور مکرر در روند مذاکرات تعیین می‌کرد، طولانی و دچار وقفه شده است.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با حضور در گفتگو با سردبیر نشریه فارن پالیسی، در پاسخ به این سوال که برنامه هسته‌ای ایران تا چه اندازه با تولید یک سلاح اتمی فاصله دارد، گفت: جواب دادن به این سوال سخت است، چون این یعنی چقدر به مواد شکافت‌پذیر غنی‌‎‌شده در سطح تسلیحاتی نزدیک هستند؛ همان طور که قبلا گفته‌ایم، فقط چند هفته است.

با وجود این که مقامات ایران تاکید کرده‌اند تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد، مالی در ادامه گفت: آن‌ها بسیار به داشتن مواد شکافت‌پذیر کافی برای تولید یک بمب هسته‌ای نزدیک هستند.

او مدعی شد، این وضعیت برنامه هسته‌ای ایران نتیجه انتخاب خود ایران و تصمیم دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای است.

این دیپلمات ارشد آمریکا با اشاره به تصمیم دولت بایدن برای احیای توافق هسته‌ای و ورود آن به مذاکرات وین، گفت که این مذاکرات به خاطر شروطی که تهران به طور مکرر در روند مذاکرات تعیین می‌کرد، طولانی و دچار وقفه شده است.

مالی در ادامه با مطرح کردن اظهاراتی تهدیدآمیز علیه ایران، گفت: ما تحریم می‌کنیم، اعمال فشار می‌کنیم، دیپلماسی به کار می‌بندیم. اگر هیچ یک از این‌ها جواب ندهد، رییس جمهور گفته است که او به عنوان آخرین راه‌کار، با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد، چرا که اگر این تنها راه ممانعت از دست‌یابی ایران به یک سلاح هسته‌ای باشد، اتفاقی است که خواهد افتاد. اما هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم.

او گفت، دولت بایدن هنوز امیدوار است که ایران رویه فعلی‌اش را تغییر بدهد.

اظهارات مالی درباره مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در حالی مطرح می‌شود که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در نشست خبری اخیرش در این باره گفت: در مذاکرات برای رفع تحریم یکی از مسایلی که تاخیر ایجاد کرد حل مسایل اتهامی آژانس بوده است. پیشنهاد طرف آمریکایی این بود که برجام را ابتدا تایید کنیم و مسایل با آژانس را در فرصتی در آینده حل کنیم.


بیشتر بخوانید: اوج گیری تنش تهران –برلین؛ چشم در برابر چشم


یعنی پیچ و مهره و توان هسته‌ای جدیدمان که بر مبنای قانون راهبردی ایجاد شده است را باز کنیم و بعد درباره مسایل با آژانس صحبت کنیم که این از خطوط قرمز ما بود و نپذیرفتیم. ما با طرف‌های مختلف در این مورد صحبت و تاکید کردیم آژانس از مسیر فنی منحرف شده و وارد مسیر سیاسی شده است.

آن‌ها گفتند ما توصیه می‌کنیم به آژانس تا در مسیر فنی حرکت کند. اما در یک هفته گذشته در حالی که توافق شده بود هیات آژانس به ایران بیایند به یک باره در مجموعه جنگ ترکیبی علیه ایران قطعنامه جدید روی میز گذاشتند! صحبت ما با این کشور‌های این است که چطور به شما اعتماد کنیم؟ در حالی که قرار بود ضامن رفتار آژانس باشید خودتان در حال سوءاستفاده از آژانس هستید.

او ادامه داد: همچنین آمریکا ابتدا پیشنهاد کرده بود با رسیدن به برجام یا بدون برجام تبادل زندانیان انجام شود، اما ۴۰ روز بعد گفتند تبادل زندانیان با برجام انجام شود. ما گفتیم این افت و خیز‌های شما دیوار بی اعتمادی را قوی‌تر می‌کند. البته در یک ماه و نیم گذشته آن‌ها دوباره به طور جدی دنبال تبادل زندانیان هستند و ما به خاطر مسایل انسانی این مساله را دنبال می‌کنیم.

وزیر امور خارجه گفت: ما مبتنی بر تامین حداکثری منافع ملی با هدف بازگشت به برجام مذاکرات را ادامه می‌دهیم. از نظر ما برجام با همه ضعف و قوت‌ها روی میز است و معتقدیم موضوعی که در پایان دولت قبل و در یک سال گذشته مذاکره شده می‌تواند به نقطه نهایی و توافق برسد.

مالی در بخش دیگری از این گفتگو با پیروی از رویکرد مداخله‌جویانه مقامات این کشور درباره اتفاقات اخیر ایران، اظهاراتی در حمایت از ناآرامی‌ها در ایران مطرح کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در یکی از نشست‌های خبری اخیرش درباره اظهارات مقامات خارجی درباره امور داخلی ایران گفته بود: متاسفانه در طول تحولات داخلی ایران شاهد اظهارات مداخله جویانه و اقدامات غیر سازنده و غیر مسئولانه برخی از کشور‌ها بودیم که عملا درخواست‌های مسالمت جویانه برخی از اقشار جامعه ایران را با اقدامات نسنجیده و تحریک آمیز خود به اغتشاش و آشوب کشاندند و شرایط نامناسبی را ایجاد کردند که حتی زمینه را برای شنیدن صدای افرادی که دارای دیدگاه‌های انتقادی مسالمت آمیز بودند تغییر دادند و زمینه را برای نقش آفرینی خشونت طلبان فراهم کردند و آن‌ها مبنای این مداخلات را حمایت از حقوق زنان و حقوق اقلیت‌ها قرار دادند؛ در حالی که در ایران اقلیت‌ها موضوعیت ندارند بلکه اقوام ایرانی حضور دارند که همه بخشی از جامعه بزرگ ایران تاریخی و تمدنی هستند و اجزای اصلی جامعه بزرگ ایرانی به شمار می‌روند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این زمینه ادامه داد: آن‌هایی که از حقوق زنان در ایران صحبت می‌کنند چرا در ارتباط با تحریم‌های یکجانبه دولت آمریکا و همراهی اطاعت پذیر اروپا از این تحریم‌ها صحبت نکردند و به این موضوع توجه نداشتند که زنان و کودکان ایرانی نیز در معرض همین تحریم‌ها و اثرات آن هستند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ سلفی جدید محمدرضا گلزار با حیوان خانگی بامزه‌اش

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۸ مرداد ۱۴۰۴/ قیمت طلا روی مرز حساس

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ مرداد ۱۴۰۴/ شرط مهم برای کاهش قیمت دلار

مرگ دلخراش سه کودک براثر انفجار در مرند+ عکس

فیلم/ تغییر چهره شوکه کننده بهاره رهنما در یک جشنواره

تهران شهر بی‌خانمان‌های متحرک؛ رانندگانی که در پرایدشان زندگی می‌کنند

فیلم/ جزئیاتی دقیق از لحظه انفجار خانه و ترور شهید طهرانچی

عکس دیده نشده و کمیاب از شهیدان حاج قاسم سلیمانی و فواد شکر در بیروت

اظهارات سفیر ایران در تونس درباره وعده صادق ۴

دستور دادستانی به سایپا

فیلم/ مکالمه بامزه ایرج طهماسب با پسر بهرام رادان

دولت فردا احتمالاً تعطیلی یک‌هفته‌ای اعلام می‌کند

عکس/ ژست صمیمی بهنام بانی با آل پاچینو با استایل گنگ

فیلم/ لحظات تکان دهنده از شادی یک خانواده در غزه برای یک کیسه آرد

فردا در این استان صدای انفجار شنیده می‌شود

فیلم/ عراقچی: هنوز چیز خاصی در مورد مذاکرات تنظیم نشده

محکومیت عبدالرضا داوری به ۶ ماه حبس و شلاق

عکس/ کیلیان امباپه شماره ۱۰ جدید رئال مادرید

عکس/ المیرا شریفی مقدم و شهربانو منصوریان در دیدار با رهبری

وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان واریز شد!

عکس/ زینب و نرجس سلیمانی در دیدار با رهبری

تونل توحید امشب هم مسدود می‌شود

عکس/ بنز متفاوت شهرداری در تهران جلب توجه کرد

هزینه خاموشی‌های مکرر بر دوش دکل‌های ارتباطی؛ ارتباطات در سایت ناترازی‌ها

ساعات کاری ادارات این استان کاهش یافت

عکس/ محسن افشانی و جواد قارایی در دیدار امروز با رهبری

تیم والیبال نوجوانان ایران، مغلوب ایتالیا شد

اینفوگرافی/ گزیده بیانات رهبری در مراسم بزرگداشت شهدای جنگ ۱۲ روزه

عکس/ حضور آزیتا ترکاشوند و بهمن دان در دیدار امروز با رهبری

عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود

افزایش صادرات برنج پاکستان به ایران

قیمت گوشت خورشتی به کیلویی ۱.۵ میلیون رسید

فیلم/ پادشاه عربستان پس از مدت‌ها غیبت آفتابی شد

واکنش تند وزیر ورزش به تصمیم پرسپولیس و استقلال

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

بازداشت عوامل حمله به سرنشینان خودرو در ساری

نامگذاری ۹ معبر تهران به نام شهدای جنگ ۱۲ روزه

خبر مهم درباره استرداد لایحه جنجالی فضای مجازی

شرط پرداخت کالابرگ الکترونیک مرداد ۱۴۰۴ اعلام شد

فیلم/ جزییات انهدام باند مخوف مامور قلابی در تهران

عکس/ استایل شیک همسر علیرام نورایی در کافه‌ای لوکس با اکسسوری‌های خاص

این غذاها شما را لاغر می‌کند

فیلم/ حمایت تمام قد بازیگر زخم کاری از مردم غزه

بزرگداشت شهدای جنگ ۱۲ روزه با حضور رهبری

فیلم/ لوکیشن منزل رحمان در سریال خاطره‌انگیز سه در چهار

مواد غذایی مضر برای مبتلایان به فشارخون بالا

ساخت ۱۲۱ مدرسه در نقاط محروم کشور توسط میهن

عکس/ سخنرانی قالیباف در نشست پایبندی به حقوق بین‌الملل در ژنو

عکس/ علی صادقی و اجل معلق در یک قاب قرار گرفتند!