تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۱۲ آذر ۱۴۰۱

پیش‌بینی نرخ تورم پایان سال ۱۴۰۱

دولت یکی از برنامه‌های اصلی خود را مهار تورم و حرکت به سمت کاهش آن گذاشته و در این مسیر هم تلاش کرده تا طی ماه‌های گذشته، سرعت‌گیر‌هایی را برای کاهش تورم در اقتصاد ایران فراهم کند.

پیش‌بینی نرخ تورم پایان سال ۱۴۰۱

اقتصاد۲۴- دولت یکی از برنامه‌های اصلی خود را مهار تورم و حرکت به سمت کاهش آن گذاشته و در این مسیر هم تلاش کرده تا طی ماه‌های گذشته، سرعت‌گیر‌هایی را برای کاهش تورم در اقتصاد ایران فراهم کند؛ حالا، اما فعالان اقتصادی می‌گویند که روند افزایش تورم که از ماه‌های گذشته آغاز شده شرایط را به گونه‌ای پیش می‌برد که طی ۵ ماهه آبان تا اسفندماه سال جاری، تورم به ۵۰ درصد هم برسد.

مناقشات روسیه و اوکراین همزمان با شعله ور کردن آتش جنگ میان دو کشور، به اوج گرفتن تورم جهانی هم کمک کرده و در کنار مهار همه‌گیری کرونا، خروج از رکود و افزایش تقاضا برای کالاها، افزایش مصرف و عدم افزایش عرضه متناسب با آن و در نهایت، افزایش بهای مواد غذایی و حامل‌های انرژی، افزایش تورم را رقم در دنیا رقم زده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که افزایش تورم، منجر به افزایش نرخ بهره سیاستی شده و در نتیجه، تمایل برای سرمایه‌گذاری در حوزه دلار را افزایش داده است، ضمن اینکه انتظارات تورمی هم به تبع آن کاهش یافته و افزایش پس انداز و هزینه تامین مالی بنگاه‌ها را به ارمغان آورده است.

در واقع، افزایش تمایل برای سرمایه‌گذاری در دلار در دنیا سبب تقویت دلار شده که تضعیف سایر ارز‌ها و افزایش هزینه کالا‌های وارداتی را رقم زده است، ضمن اینکه افزایش تمایل به پس انداز و از سوی دیگر، بالا رفتن هزینه تامین مالی بنگاه‌ها، کاهش تقاضا برای کالا‌ها را هم رقم زده است؛ هر چند این عامل می‌تواند در کنار افت تقاضا برای افزایش دستمزد و ثبات قیمت کسب و کار‌ها که از ثمرات کاهش انتظارات تورمی است، کاهش تورم را هم رقم بزند؛ اما فعلا دنیا بر مدار افزایش تورم و بالا رفتن قیمت‌ها قرار گرفته است.

آنگونه که بررسی‌های معاونت اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نشان می‌دهد، استمرار روند افزایشی شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی خانوار‌های کشور در مهرماه ۱۴۰۱ و افزایش حدود ۳ درصدی در مقایسه با شهریورماه همین سال کاملا مشهود بوده است؛ ضمن اینکه متوسط تورم ماهانه طی هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۱ حدود ۴.۴ درصد بوده که طی فصل اول همین سال این رقم ۶.۴ درصد را به ثبت رسانده و در عین حال، در فصل دوم سال نیز، حدود ۲.۹ درصد را ثبت کرده است.


بیشتر بخوانید: روایت مرکز آمار از افزایش تورم تولید


با فرض اعمال سناریوی استمرار تورم ماهانه ۱، ۲ و ۳ درصد طی ۵ ماهه پایانی سال جاری، تورم کل در پایان سال جاری برای هر یک از سناریو‌های مذکور، به ترتیب ۴۵.۸ درصد، ۴۷.۹ درصد و ۵۰ درصد برآورد می‌شود که از ۴۰ درصد پیش‌بینی شده از سوی صندوق بین‌المللی پول در گزارش چشم‌انداز اکتبر ۲۰۲۲ به مراتب بالاتر است.

در این میان، بررسی عوامل اصلی تشکیل‌دهنده تامین مالی طی هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۱ نیز نشان می‌دهد که افزایش سرمایه با سهم حدود ۴۷ درصد و انتشار اوراق با سهم حدود ۵۳ درصد بیشترین سهم را در این عوامل ایفا کرده‌اند، این در حالی است که حدود ۲.۶ هزار میلیارد تومان با سهم حدود ۱.۲ درصد از کل تامین مالی بازار سرمایه نیز عرضه اولیه شده است.

در عین حال، افزایش سرمایه حدود ۱۰۲ هزار میلیارد تومان طی هفت ماهه نخست سال جاری با ترکیب ۹۹ هزار میلیارد تومان از محل افزایش سرمایه شرکت‌های سهامی عام و ۲.۵ هزار میلیارد تومان از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها تامین مالی شده است.

در عین حال ۲.۲ هزار میلیارد تومان شرکت سهامی عام فقط در مهرماه تاسیس شده و از سوی دیگر، حدود ۶۹.۵ هزار میلیارد تومان اوراق دولتی با سهم ۵۸.۲ درصد از کل اوراق بدهی منتشر شده، ۳.۲ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت توسط شهرداری‌ها با سهم ۲.۷ درصد و ۴۶.۷ هزار میلیارد تومان اوراق غیردولتی / شرکتی با سهم ۳۹.۱ درصد منتشر شده است.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد