تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۰۱ دی ۱۴۰۱

ربع سکه صدرنشین بازار‌ها شد

بررسی بازار‌های مالی در ۹ ماهه امسال نشان می‌دهد که بازدهی ربع سکه با ثبت رقم ۱۱۳ درصد بیشترین بازدهی را در میان بازار‌ها داشته است.

قیمت سکه در بازار

اقتصاد۲۴- با توجه به گذشت ۹ ماه از ابتدای سال ۱۴۰۱، بررسی‌ها نشان می‌دهد که بازدهی «ربع سکه» با ثبت رقم ۱۱۳ درصد بیشترین میزان در قیاس با سایر بازار‌های دارایی بوده است. قیمت ربع سکه، به‌دلیل تقاضای بیشتر نسبت به سکه تمام افزایش قابل توجهی داشته است؛ به‌نحوی‌که در ۹ماه، سکه تمام به میزان ۵۲درصد رشد کرده است.

در میان بازارها، دلار آزاد نسبت به سکه و ربع سکه در جایگاه پایین‌تری قرار دارد و بازدهی آن کمتر از ۵۰درصد گزارش شده است. دلیل سبقت قیمت سکه از دلار این بوده که در ماه‌های اخیر، طلای جهانی نیز روند افزایشی داشته؛ به‌نحوی‌که روز گذشته طلای جهانی، در قله ۵ماه اخیر قرار گرفت. نکته قابل توجه اینکه در ۹ماه نخست سال جاری، شاخص بازار سهام کمتر از ۱۰درصد افزایش یافته است تا رقابت بازاری را به دلار و سکه ببازد.

بررسی ها نشان می‌دهد نوسانات کوتاه مدت بازار‌ها تا حد زیادی تحت تاثیر یک ریسک غیراقتصادی - موضوع برجام- قرار دارد.

بر اساس بررسی‌های به‌عمل آمده از روند نرخ بازار‌ها در ۹ ماه نخست سال ۱۴۰۱، مشاهده می‌شود که دارندگان ربع سکه طلا بیشترین سود ممکن را از بازار‌های ارز و طلا به خود اختصاص داده‌اند. در همین راستا هر قطعه ربع سکه که در معاملات روز ۲۷ اسفند سال گذشته در رقم ۴ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان معامله می‌شد، در ۹ ماه اخیر با ثبت حدود ۵/ ۱۱۳ درصد شاخص بازدهی، در روز ۳۰ آذر ماه به رقم ۸ میلیون و ۹۲۵ هزار تومان رسید. در ادامه سکه طلا طرح جدید و دلار بازار آزاد نیز هر یک به ترتیب با ۴/ ۵۲ و ۷/ ۴۹ درصد رشد، در جایگاه دوم و سوم رالی ۹ ماهه بازار‌ها قرار گرفتند.

حباب، موتور محرکه ربع سکه

در ۹ ماه نخست سال جاری، معامله‌گران بازار تهران نوسانات افزایشی چشمگیری را در نرخ طلا، سکه و ارز مشاهده کردند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشترین نرخ رشد در میان شاخص‌های دلار آزاد، سکه طرح جدید، ربع سکه و گرم طلای ۱۸ عیار متعلق به ربع سکه طلا با رقمی معادل ۵۱/ ۱۱۳ درصد بوده است. این در حالی است که دلار بازار آزاد و نرخ سکه طلا ضرب امامی نیز هریک با حدود ۵۰ درصد بازدهی از ابتدای سال تاکنون رقم قابل توجهی را از خود به جای گذاشتند. به عقیده تحلیلگران بازار تهران نیرو محرکه اصلی ربع سکه نرخ حباب این کالای گرانبها بوده است. نرخ حباب هر قطعه ربع سکه طلا که اختلاف میان ارزش ذاتی و بهای معامله شده آن در بازار را نشان می‌دهد، در معاملات دیروز چهارشنبه ۳۰ آذر در کانال قیمتی ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی محاسبه شد. گفتنی است که روز گذشته هر قطعه ربع سکه در رقم ۸ میلیون و ۹۲۵ هزار تومان معامله شد که رقم حباب مذکور حدود نیمی از قیمت این کالا (۵۲ درصد) را تشکیل می‌دهد.


بیشتر بخوانید: سیگنال برجام به قیمت طلا و سکه


حجم زیاد حباب ربع سکه مساله جدیدی در معاملات بازار تهران نیست. به عقیده کارشناسان اقتصادی انتظارات تورمی که در نتیجه آن شرایط مازاد تقاضا رخ می‌دهد اصلی‌ترین عامل افزایش نرخ حباب یک کالا است. ربع سکه طلا نیز از گذشته به دلیل قیمت کمتر از جمله بهترین کالا‌های سرمایه‌ای برای فعالان بازار بوده است که همین امر سبب افزایش تقاضا برای این قطع سکه طلا می‌شود.

در ماه‌های اخیر نیز با از میان رفتن انتظارات مثبت نسبت به آینده نشست‌های هسته‌ای وین، سطح انتظارات تورمی در بازار افزایش چشمگیری داشته که این مساله مزید بر علت شده و عامل افزایش چشمگیر و بی‌سابقه حباب ربع سکه شده است. در ماه اخیر نیز شاخص‌های سرمایه‌گذاری بازار تهران افزایش‌های چشمگیری را تجربه کردند. بر اساس مشاهدات به‌عمل آمده نرخ هر قطعه سکه طلا ضرب امامی از معاملات انتهای آبان تا روز چهارشنبه ۳۰ آذر از رقم ۱۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان به رقم ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده و حدود ۰۸/ ۱۵ درصد رشد را تجربه کرده است. گفتنی است که در ماه گذشته بازار‌ساز جهت جلوگیری از افزایش شکاف میان ارقام رسمی و غیر‌رسمی بازار، نرخ دلار در معاملات بازار متشکل را افزایش داد و در همین راستا هر برگ از این اسکناس آمریکایی در آذر ماه حدود ۲۸/ ۸ درصد رشد کرد.

روند کاهشی بازار‌ها شکست خورد؟

در روز‌های میانی هفته پایانی آذر ماه اخباری مبنی بر احتمال بازگشت طرفین قرارداد برجام بر سر میز مذاکره مطرح شد که این خبر در همان ساعات ابتدایی سبب ریزش چشمگیر نرخ ارز در بازار تهران شد. در ساعات پایانی روز دوشنبه حسین امیر‌عبداللهیان، وزیر امور خارجه کشور، در حاشیه نشست بغداد در شهر امان پایتخت اردن با جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا دیدار کرد که سیگنال‌های مثبتی از این گفتگو در رسانه‌ها منتشر شد.

با افزایش سطح انتظارات مثبت در میان فعالان بازار دلار بازار متشکل حدود یک هزار و ۲۰۰ تومان کاهش یافت و دلار بازار آزاد نیز با نوسانات کاهشی خود از کانال ۳۹ خارج شده و در کانال ۳۸ هزار تومانی معامله شد. اما در ساعات پایانی روز سه‌شنبه اخبار نسبتا منفی از جانب طرف آمریکایی منتشر شد که سبب تغییر فاز مجدد و افزایشی شدن بازار‌ها شد. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار بازار متشکل در ساعات پایانی دیروز چهارشنبه ۳۰ آذر ماه با حدود یک هزار و ۲۷۹ تومان افزایش نسبت به نرخ روز سه‌شنبه به رقم ۳۶ هزار و ۲۳۳ تومان رسید.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس / عاشقانه یک دختر و پسر در دهه ۲۴ سال پیش

با چه بودجه‌ای می‌توان در پردیس خانه خرید؟ +جدول

عکس/کارت عروسی متفاوت یک زوج ایرانی خبرساز شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۵ خرداد ۱۴۰۴/ فضای احتیاطی در بازار طلا

سناریو‌های حمله نظامی علیه ایران چیست؟/ ایران امروز از هر زمان دیگری قوی‌تر است

حسن کامشاد با شادی و رضایت از انجام رسالتش از این دنیا رفت

پیش بینی قیمت دلار امروز ۵ خرداد ۱۴۰۴/ آرامش قبل از طوفان در بازار دلار

دستگیری داماد قاتل پس از قتل پدر زن در کرمانشاه

کشف حجاب استاندار حلبچه در تهران! + عکس

عکس/واکنش تند علی جنتی به ادعای وزیر ارشاد رئیسی

مادر سنگدل آدم‌کش استخدام کرد

عکس/امین حیایی در کنسرت اشوان

خبر تازه و مهم عراقچی درباره مذاکرات

ادارات و مدارس این استان فردا تعطیل شد

عکس/مادر ۳۵ ساله ایرانی دهمین فرزندش را به دنیا آورد!

پیغام خبرساز مشاور رهبر انقلاب درباره واشنگتن

عکس/دورهمی بازیگران پایتخت در یک مهمانی خصوصی

دعوای مرگبار داماد و برادرزن بر سر ۲۰ میلیون تومان

این جمله قالیباف آذری‌جهرمی را عصبانی کرد

هواشناسی استان تهران اطلاعیه داد

خروج ۲۷۰ هزار نفر اتباع از تهران

سخنگوی هواپیمایی: پول سفر خانم وزیر از حقوقش کسر می‌شود

پزشکیان سه‌شنبه به عمان می‌رود

جولان هوای بسیار ناسالم در این مناطق ایران

عکس/تیپ جذاب خانم بازیگر سریال گردن‌زنی در شیراز

کاردار فرانسه به وزارت امور خارجه احضار شد

این قاتل روزانه جان ۱۷۵ ایرانی را می‌گیرد

۱۰ انتصاب جدید با حکم مسعود پزشکیان

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

آب این مناطق تهران ۱۴ ساعت قطع می‌شود

عکس/پیام معنادار پسر اسطوره سینما برای بازیگر اوشین

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴

پوتین از حمله پهپادی اوکراین جان سالم به در برد

اطلاعیه دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در خصوص واگذاری دو خودروساز

۱۳۰۰ زائر به هزینه پادشاه سعودی حاجی می‌شوند

هشدار درباره مصرف قرص‌های شب امتحانی!

کرمان موتور؛ ترجمان اهلیت در صنعت خودرو/ کار را به اهل آن بسپارید

اینفوگرافی/ افتخارات فیلم‌های ایرانی در جشنواره کن

فیلم/ طعنه المیرا شریفی مقدم به پزشک نما‌های فضای مجازی

گوجه سبز برای این افراد ضرر دارد

فوت ۷ دانشجوی علوم پزشکی بر اثر خودکشی در سال گذشته

قیمت سکه از مرز سرنوشت ساز عبور کرد

عکس آتلیه‌ای عروس ایرانی ۱۲۰ سال پیش در دوران قاجار با تور و گردنبند اعیانی

اینفوگرافی/ سهم هر ایرانی از درآمد‌های نفتی و مالیاتی چقدر است؟

عکس/ خداحافظی مسعود جوما از هواداران استقلال

عکس/ حسین فهمیده ۶۴ سال پیش در کودکی و کنار برادرش داوود

خشک شدن مهمترین منبع آب شرب مشهد توسط طالبان

عکس/ تشکر مجتبی جباری از هواداران استقلال

پدیده جذاب استقلال را بشناسید