تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۲۷ دی ۱۴۰۱
معاون سابق اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح کرد:

مناطق آزاد در بزنگاه بودجه ۱۴۰۲/ معافیت‌های مالیاتی مناطق آزاد به آن‌ها بازگردد

معاون سابق اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به فرصت طلایی برای بازگرداندن معافیت مالیاتی برای مناطق آزاد در بودجه ۱۴۰۲، گفت: حذف یا کاهش معافیت‌های مالیاتی مناطق آزاد به انحای مختلف موجب فرار سرمایه‌گذاران شده است که پیگیری برگرداندن کلیه معافیت‌های مالیاتی باید در اولویت دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد قرار گیرد.

مناطق آزاد ایران

اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: ابراهیم جلیلی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ با بیان اینکه فلسفه وجودی مناطق آزاد این است که با مشوق‌هایی مانند معافیت گمرکی و مالیاتی و عدم نیاز به ثبت سفارش کالا و صدور ویزا برای گردشگران و بازرگانان خارجی تجارت را تسهیل کند و سرمایه‌گذاری بیشتر اتفاق بیفتد، گفت: ولی از چند سال پیش روالی شروع شده است که متاسفانه جذابیت‌ها و مشوق‌ها کمتر می‌شوند.

تیر سازمان امور مالیاتی به پیکره مناطق آزاد

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه هم اکنون معافیت مالیات بر ارزش افزوده که برای ۲۰ سال به مناطق آزاد داده شد را لغو کرده اند، به اقتصاد ۲۴ گفت: کاهش سرمایه گذاری و رغبت به سرمایه گذاری در مناطق پیامد این تصمیم‌های غلط است.

جلیلی ادامه داد: اگر دبیر شورای عالی مناطق آزاد به سازمان‌های هر منطقه، اختیار تام مدیریتی بدهد و پیگیر باشد تا اختیارات و مشوق‌های جدیدی به مناطق افزوده شود و همچنین امتیازات قبلی را به مناطق آزاد برگردانند، در آن صورت مناطق می‌توانند سکوی تولید، صادرات و رشد اقتصادی بوده و در ارتقای شاخص‌های اقتصادی کشور سهیم باشند؛ در غیر این صورت آرام آرام از صحنه اقتصادی کشور حذف خواهند شد.

ابراهیم جلیلی

کلید توسعه مناطق آزاد در دست کیست؟

معاون سابق اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه حذف یا کاهش معافیت‌های مالیاتی مناطق آزاد به انحای مختلف موجب فرار سرمایه‌گذاران از این مناطق شده است، گفت: تنها مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد می‌توانند در جهت ایفای حق سرمایه گذاران پیگیر برگرداندن کلیه معافیت‌های مالیاتی به این مناطق باشند.

به گفته جلیلی، برای رفع این مشکلات بهتر است دبیر شورای عالی مناطق آزاد کمیته‌ای با محوریت دبیرخانه این شورا و با حضور اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، فراکسیون مناطق آزاد و معاون اقتصادی رئیس جمهوری در راستای اجرای قوانین و تقویت قدرت عمل در مناطق آزاد تجاری تشکیل داده و سریعا کوتاهی‌های صورت گرفته را التیام بخشند.

مصوبات شبانه برای به حاشیه راندن مناطق آزاد

معاون سابق اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو اظهار کرد: در حال حاضر با نسخه‌هایی که برای مناطق آزاد از طرف وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مختلف پیچیده می‌شود، این بیمار نیمه جان را شفایی نخواهد بود؛ بنابراین دبیر شورای عالی مناطق آزاد باید پیگیر باشد تا جایگاه دبیرخانه به معاونت ریاست جمهوری ارتقاء یابد و دبیر آن، عضو هیات دولت باشد تا بتواند با همه دستگاه‌ها کار کند.

جلیلی با بیان اینکه باید نگرش منفی اذهان تصمیم‌گیران نظام در مجلس و دولت را نسبت به مناطق آزاد تغییر دهیم، ادامه داد: مناطق آزاد در حوزه‌های مختلف اقتصادی، گردشگری، صنعتی، تولیدی و فرهنگی می‌تواند نقش موثری در سطح کشور ایفا کند.


بیشتر بخوانید: بلاتکلیفی فعالان اقتصادی در مناطق آزاد/ توسعه مناطق آزاد از مسیر اجرای ماده ۶۵ قانون احکام دائمی کشور می‌گذرد


وی ادامه داد: همچنین وجود، تکمیل و تأمین زیرساخت‌ها در مناطق آزاد نیز یکی از ابتدایی‌ترین ضرورت‌ها و ابزار‌های توسعه و نیاز سرمایه گذاران این مناطق است و لازم است در برنامه‌های دبیر شورای عالی مناطق آزاد همراه با مدیران عامل مناطق آزاد به روش مناسبی تدبیر شود.

مشوق‌های سرمایه گذاری در مناطق آزاد بیشتر شود

معاون سابق اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو تاکید کرد: باید بپذیریم در شرایط کنونی مناطق آزاد می‌تواند راه‌حل خوبی برای توسعه اقتصادی کشور باشند، اما مشروط به آنکه مشوق‌ها را برای سرمایه‌گذاری بیشتر کنیم، نه آنکه به بهانه‌های واهی و غیر واقعی مثل قاچاق و واردات، کل مجموعه مناطق را با چالش‌ها و اصطکاک‌های مختلف مواجه کنیم.

جلیلی ادامه داد: مناطق آزاد امروز شرایط خوبی ندارند و با آماجی از حملات مواجه هستند که اصلا منصفانه نیست. مناطق آزاد اساسا تشکیل شده بودند که از قوانین سرزمین اصلی آزاد و جدا باشند، اما امروز نه تنها آزاد نیستند بلکه از بسیاری از مزایا و مشوق‌ها و معافیت‌های قانونی و حتی تسهیلات بانکی که در سرزمین اصلی وجود دارد، هم بی نصیب هستند. بر همین اساس دبیر شورای عالی مناطق آزاد باید مناطق را حمایت و پشتیبانی کند تا با تلاش همه، این فرصت بالقوه تبدیل به فعل شود هم در عرصه تولید و هم صادرات، که طبیعتا نتیجه آن ایجاد اشتغال، تولید، صادرات و مهم‌تر از همه تحقق شعار سال است.

نقش متمایز هر یک از مناطق آزاد در اقتصاد ملی

معاون سابق اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو در پایان به مهم‌ترین و ضروری‌ترین مباحث در حوزه مناطق آزاد اشاره کرد و «تعیین تکلیف قانون مناطق آزاد و اجرای آن با اصلاح، برگرداندن ماده‌های لغو شده و دادن تضمین اجرا»، «ارائه دستورالعمل اجرایی برای ماده ۶۵ قانون احکام دائمی و ضمانت اجرای بدون قید و شرط آن»، «تعریف جذابیت‌های جدید برای سرمایه گذاران و برگرداندن معافیت‌های حذف شده و حتی افزایش معافیت‌های قبلی» و «عدم تسری محدودیت‌های سرزمین اصلی به مناطق و آزادی واقعی اقتصاد و تجارت در این مناطق» را بخشی از این مباحث برشمرد.

وی همچنین «تدبیر برای ایجاد، تامین و تکمیل زیرساخت‌های مناطق آزاد»، «امکان عضویت مناطق در کمیسیون‌های مشترک اقتصادی با کشور‌های هدف و ایجاد دفتر پیگیری مصوبات و رفع مشکلات فعالین اقتصادی فیمابین در این دفتر»، «ماموریت محور کردن هر منطقه آزاد و تعیین نقش برای هر کدام و ارزیابی آن با توجه به نقش آن منطقه در اقتصاد ملی» و «حضور مستمر در بین فعالین اقتصادی و اخذ نظرات صاحب نظران بخش دولتی و خصوصی در حوزه مناطق آزاد» را از دیگر مهمترین و ضروری‌ترین مباحث فعلی مناطق آزاد کشور عنوان کرد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

عکس/ غندی‌پور با یک استوری به پرسپولیس نزدیک شد

عکس/ توییت جنجالی فلاحت پیشه درباره آزادی زندانیان سیاسی

عکس/ بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از مواکب اربعین

عکس/ پذیرایی از زائران اربعین به سبک علی لاریجانی

عکس/ تیتر‌های جنجالی روزنامه‌های چاپ شده در ۲۱ مرداد ۱۳۳۲

عکس/ چهره خاص دیبا هامون در پشت صحنه سریال طوبی با نگاه عجیب

عکس/ نوشته عاشقانه روی این اتوبوس شهری جلب توجه کرد

عکس/ چهره خندان بروسلی در کنار ون ویلیامز ۶۰ سال پیش در یک مراسم

رقص نارنجی ابرماه خاویاری بر فراز زمین

عکس/ چهره دیده نشده جمشید مشایخی ۶۴ سال پیش در دومین فیلمش

عکس/ ژست معصومانه دنیز دانش با تیپ تینیجری

عکس/ چهره عنایت الله شفیعی ۴۴ سال پیش در چهارمین فیلمش

عکس/ استوری جالب بهنوش بختیاری درباره سریال سووشون

عکس/ میدان ولیصر با دورنمایی از شمایل فرشچیان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ پاییز زودرس در راه گیلان؟

فیلم/ اظهارات علی لاریجانی در بدو ورود به بیروت

فیلم/ لحظات هولناک جاری شدن سیلاب در بشاگرد

رانندگی بدون گواهینامه چه پیامدهایی دارد؟

حضور علی لاریجانی در بیروت

وزیر صمت پای کاهش تعرفه واردات خودرو ایستاده است؟

مرحله چهارم کالابرگ چه زمانی واریز می‌شود؟

بورس تهران در برزخ بی اعتمادی سرمایه‌گذاری

سهم صندوق‌های اهرمی در بازار سهام ایران چقدر است؟

چرا ارزش دلار در حال تزلزل است؟

دستور جدید بانک مرکزی برای بازگشایی تالار دوم ارز

یک‌ سالگی وزارت آموزش‌ و پرورش دولت پزشکیان؛ مدرسه‌ای که کوچک‌تر می‌شود/ هشدار درباره آینده سرمایه انسانی ایران

رد پای ترامپ در بازار جهانی طلا

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۴

سیگنال مثبت به اقتصاد ایران رسید

محاسبه تعرفه برق مشترکان پرمصرف چگونه است؟

افشای قبض پرمصرف‌ترین مشترک برق ایران + عکس

اعلام زمان حذف چهار صفر از پول ملی

تکذیب خبر کمبود برنج در بازار

سبزیجات و حبوبات رکورددار گرانی شدند!

قیمت پراید ترمز برید+ جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

عکس/ چهره دیده نشده حاج قاسم سلیمانی در ۲۶ سالگی و عملیات آزادسازی خرمشهر

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

عکس/ بازیگر حمزه در فیلم محمد رسول الله ۸۰ سال پیش در کنار سوفیا لورن

عکس/ چهره جذاب بازیگر نقش کودکی دونگ یی در ۲۱ سالگی

عکس/ طناز طباطبایی و فاطمه گودرزی ۱۲ سال پیش در مراسم ختم عسل بدیعی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۴/ تب خرید طلا فروکش کرد

عکس/ چهره غمگین شیرین سریال نون خ با تیپ عجیب

عرضه خودرو در بورس؛ راه‌حلی که بازار را متشنج می‌کند/ دولت به جای ابداع روش‌های جدید، خودرو‌ها در گمرک را ترخیص کند

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۴/ دلار به کریدور هشتم بازمی‌گردد؟

عکس/ زائده سریال مختارنامه با استایل متفاوت و خاص

فیلم/ نوازندگی غمگینانه حمید هیراد روی تخت بیمارستان

فیلم/ لحظه زیر گرفتن مردم در یک رستوران در کرج

تهدید جدید نتانیاهو علیه ایران

دولت مبلغ یارانه این افراد را کم می‌کند

سپاهان از صعود به لیگ نخبگان آسیا بازماند

فیلم/ ترامپ و پوتین جمعه در انکوریج دیدار می‌کنند

فیلم/ پیغام عجیب نتانیاهو به مردم ایران

فیلم/ اشتباه مرگبار حاج‌صفی آرزو‌های سپاهان را بر باد داد

عکس/ کنایه سنگین و جنجالی رضا رشیدپور به تندرو‌ها