تاریخ انتشار: ۰۰:۰۷ - ۲۹ دی ۱۴۰۱
عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

در بحث کاهش مصرف گاز، فقط دو جداره کردن پنجره‌ها را اجرایی کردیم!/ ناترازی انرژی در ایران جدی است

رمضانعلی سنگدوینی گفت: یکی از راه‌های بهینه سازی سوخت تولید، ذخیره سازی گاز در تابستان و استحصال، استخراج و وارد کردن آن به شبکه گاز کشور در زمستان است که الان ما دو منبع ذخیره سازی داریم، یکی در قم که روزانه هشت میلیون متر مکعب از آن استخراج می‌شود و دیگری در شورجه خراسان که روزانه حدود ۲۶ میلیون مترمکعب استخراج می‌شود، اما ایران در بحث ذخیره سازی از دنیا عقب است.

روش های کاهش مصرف گاز

اقتصاد۲۴- اکرم جدیدی‌ممتاز: بحران گاز چند روزی کشور را درگیر خود کرده بود و ترکش‌های عدم مدیریت مصرف و نیز عدم پیش بینی سرمای هوا همچنان نیز ادامه دارد.

اما در این میان اقداماتی که حسب قوانین و مقررات باید اجرایی می شد تا بتوان مصرف گاز را مدیریت کرد نیز همچنان عقیم مانده است. از سوی دیگر همچنان با فقر فرهنگی در حوزه مصرف خانگی مواجهیم و صنایع کشور نیز به ابزارها و روش های کنترل مصرف گاز مجهز نیستند.

در همین زمینه رمضانعلی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ در مورد افت فشار گاز و سرمای وارد شده در کشور که مردم را با مشکلات جدی مواجه کرده است، گفت: بر اساس آخرین آماری که من از آن مطلع هستم وزارت نفت و شرکت ملی گاز حدود ۹۹۰ میلیون متر مکعب گاز را تولید می‌کنند تا فراوری و شیرین سازی بشود و به خط بیاید که از این میزان حدود ۸۸۰ میلیون متر مکعب در مسیر خط انتقال برای مبادی، مصرف می‌شود. نکته حائز اهمیت این است که شرکت ملی گاز بیشتر از این تولید نداشته‌، اگرچه که باید سرمای گسترده و مستمر در سطح کشور را پیش بینی کرده و برای آن آماده می‌شدند.

وی افزود: بر اساس گزارشی که من دارم، با توجه به سرما و میزان مصرف گاز خانگی، صنایع پتروشیمی، نیروگاه‌ها و... حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب، کسری و ناترازی در تولید وجود دارد. از سوی دیگر شاید فکر نمی‌کردند که سرما آن‌قدر شدید باشد. هم اکنون استان‌های خراسان جنوبی، شمالی و… دچار مشکل هستند و حتی مردم بعضی از روستا‌های تهران هم با افت گاز شدید مواجه شدند، اما با تمهیداتی مانند تهیه نفت سفید به عنوان سوخت دوم و کپسول گاز از موج سرما عبور کردند.

سنگدوینی تصریح کرد: متاسفانه نکته اینجاست که ما ناترازی داریم که مسائل و مشکلات این ناترازی روی صنعت و تولید آوار شده و صنایع دچار مشکل می‌شوند. رفع مشکلات کشور در بخش تولید انجام می‌شود و فرقی هم نمی‌کند در چه زمینه‌ای باشد. از این‌رو، پیشنهاد من این است که بخش اعظمی از این ناترازی را می‌توان با صرفه جویی حل کرد نه با صرفه جویی که به مردم گفته شود کم مصرف کنید. اگر مردم بخواهند بهینه و کم مصرف کنند باید ابزار آن در اختیارشان قرار بگیرد. من بار‌ها این موضوع‌ها را در بحث مصرف و ذخیره سازی در مجلس تکرار کرده‌ام.

نماینده گرگان اظهار داشت: در بحث تولید ما باید به فکر باشیم چراکه طبق برنامه باید ۱.۲ میلیارد متر مکعب گاز تولید می‌کردیم، اما در حال حاضر تولید آن ۹۹۰ میلیون مترمکعب است و حدود ۸۶۰ تا ۸۸۰ میلیون مترمکعب گاز وارد شبکه می‌شود، اما نکته مهم، بهینه مصرف کردن و در اختیار قرار دادن ابزار به مردم است.

وی افزود: ۲۷ میلیون خانوار مصرف کننده در کشور داریم که ۲۰ میلیون آن بخاری و بقیه پکیج و تاسیساتی دارند که آن هم باز نیازمند اصلاح و بهینه سازی سوخت است. یکی از اهداف هدفمندی یارانه‌ها این بود که سوخت بهینه مصرف شود و از سال ۸۹ قرار بود موضوع مصرف انرژی و سیستم آب و برق و گاز با یارانه‌ها لینک شود و دولت پول صرفه جویی را به مردم بدهد.‌ می‌خواهیم بهینه مصرف کنیم، اما برای مردم چه کرده‌ایم؟ از همان سال ۸۹ چه ابزاری را در اختیار مردم گذاشته‌ایم؟


بیشتر بخوانید: بزرگترین میادین گازی جهان به درد مردم ایران نخورده است!/ توسعه صنعت گاز هنر مدیریت می‌خواهد که دولت آن را ندارد


عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: فقط در مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، پنجره‌ها را دوجداره کردند، اما آیا آمدیم به مردم بگوییم این بخاری گازی شما ۲۵ درصد بازدهی دارد و من می‌خواهم بخاری‌ای را به شما بدهم که ۷۰ درصد بازدهی دارد؟ با این رویکرد، حجم صرفه جویی بسیار بالا می‌رفت. ۲۰ میلیون خانوار ضربدر سه متر مکعب در شبانه روز، ۶۰  میلیون متر مکعب می‌شود، یعنی معادل سه فاز پارس جنوبی. راه نجات کشور در بحث انرژی، بهینه سازی است که متاسفانه در حال حاضر متولی ندارد.

وی یادآور شد: وزارت نفت و شرکت ملی گاز در حال تولید داخل شبکه هستند یا وزارت نیرو اگر همین لامپ‌های کم مصرف نبود در کشور قطعاً در حوزه برق دچار مشکل می‌شدیم. یکی از راه‌های بهینه سازی سوخت، تولید، ذخیره سازی گاز در تابستان و استحصال، استخراج و وارد کردن آن به شبکه گاز کشور در زمستان است؛ الان ما دو منبع ذخیره سازی داریم، یکی در قم که روزانه هشت میلیون متر مکعب از آن استخراج می‌شود و دیگری در شورجه خراسان که روزانه حدود ۲۶ میلیون مترمکعب استخراج می‌شود، اما ایران در بحث ذخیره سازی از دنیا عقب است.

سنگدوینی افزود: ما در چند محور باید کار کنیم. اول، باید سراغ تولید برویم و این نیاز به سرمایه گذاری دارد. دوم، باید سراغ ذخیره سازی به خصوص در شمال کشور برویم و سوم، بهینه مصرف کنیم که باید تمهیدات و ابزار لازم را در اختیار مردم قرار دهیم. مورد چهارم نیز آن است که مردم را در منفعت دخیل کنیم. منظور منفعت آن است که اگر مردم بدانند از این انرژی که به سمت‌شان می‌رود بهینه مصرف کنند مبلغی به حساب‌شان واریز می‌شود و در این هدف، مشارکت بیشتری خواهند کرد. ما باید برای مصرف بهینه انرژی برای سال آینده فکر و راهکار‌های بهتر و بیشتری ارائه دهیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در حال حاضر کشور ما بالای ۹۵ درصد گاز مصرف می‌کند. ما به کسانی که در صنعت و تولیدکننده هستند، سوخت نفت گاز می‌دهیم یا همان گازوییل که قیمت آن بسیار بالاست و این بسیار حائز اهمیت است، بنابراین این افراد صدمه خواهند دید و کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها باید سوخت دوم بگیرند. پالایش و انتقال این‌ها هزینه دارد. باید مثلاً نفت گاز را تولید، پالایش و برای آن‌ها بفرستیم که حتی در ناوگان حمل و نقل بسیار هزینه دارد. این هزینه‌ها را باید امسال جمع کنیم و به عنوان مثال به مردم بگوییم ما امسال برای زمستان به شما بخاری یا سیستم پکیج و یا شوفاژ‌ی می‌دهیم که در مصرف سوخت کشور یک پنجم صرفه جویی می‌شود، به این ترتیب به راحتی می‌توانیم این تراز انرژی را متعادل کنیم.

نماینده گرگان تصریح کرد: اطلاع رسانی به موقع در وضعیت و تغییرات آب و هوایی باید به موقع انجام شود نه هنگام مواجه با بحران. این فقط به وزارت نفت و شرکت ملی گاز مربوط نمی‌شود، این رویکرد، مربوط به همه دستگاه‌های اجرایی است به خصوص وزارت کشور، چون ستاد بحران زیر نظر وزارت کشور است. اگر وجود جبهه هوای سرد قطعی بود باید خیلی زودتر به مردم اطلاع رسانی می‌کردیم که آماده باشند تا پیش بینی‌های لازم را اجرا کنند؛ در منزل کپسول داشته باشند و به فکر جایگزینی سوخت دوم باشند. نمی‌دانم ستاد‌های بحران در استان‌ها چقدر آمادگی داشتند، اما حداقل در استان گلستان شاهد بودم که هلال احمر و مجموع دستگاه‌های خدمتی این آمادگی را داشتند، اما مردم تا زمانی که گازشان قطع نشود، سراغ این مسائل نمی‌روند، اما اگر ما هنگام بحران‌ها اطلاع رسانی خوب داشته باشیم و مردم را آماده کنیم، راحت‌تر از بحران عبور می‌کنیم.

سنگدوینی ادامه داد: اگر برای سال آینده برای بهینه سازی سوخت اقدامات تاثیرگذار انجام دهیم، سال آینده مشکلی در این خصوص نخواهیم داشت، حتی اگر تولید نکنیم، ولی اگر کار نکنیم سال‌های آینده دچار مشکل می‌شویم، چون ۹۵ درصد کشور در حال مصرف گاز است ضمن این که تعهدات خارجی هم به کشور‌هایی نظیر عراق و ترکیه در این زمینه داریم و یک بخش‌هایی از کشور هم که تولیدکنندگان و صنایع هستند که باید مستمر فعالیت داشته باشند، زیرا برای تامین غذا و دارو و... نیازمند چرخه تولید هستیم و اگر این کار را نکنیم باید چندین برابر به واردکننده بدهیم تا این‌ها را از کشور‌های خارجی وارد کنیم.

وی افزود: ما الان ۵.۵ برابر کشور‌های دنیا گاز مصرف می‌کنیم، چه خبر است؟ چرا به سازمان نظام مهندسی در بحث ساخت ساختمان‌ها و مبحث ۱۹ و ۲۰ مقررات ملی ساختمان اهمیت نمی‌دهیم؟ چرا نظام مهندسی را وسط میدان نمی‌آوریم؟ این‌ها بچه‌های دلسوز ما هستند که می‌توانند هم استحکام و هم انرژی را در ساختمان‌های جدید و قدیمی بهینه کنند و مصرف بهینه را در ساختمان اجرایی کنند. ما باید نظارت‌ها (شهرداری و نظام مهندسی) را در ساخت ساختمان‌ها بیشتر کنیم و سخت بگیریم و از ظرفیت و پتانسیل بالای دانش بنیان‌ها استفاده کنیم. این نهاد‌ها مسئولیت اجتماعی دارند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: اگر نارضایتی در مردم ایجاد شود چیزی قابل قیمت گذاری نخواهد بود از همین الان دولت، مجلس، وزارت نفت، وزارت نیرو و… باید به اولویت بهینه سازی مصرف سوخت توجه کنند و ابزار‌ها و نیاز‌ها را در اختیار مردم قرار دهند. از بودجه‌ای که امسال مجلس به ما داد با کمیته امداد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی برنامه بودجه استان توافق کردیم که پنل خورشیدی برای خانه‌هایی که تحت پوشش کمیته امداد هستند، بگذارند. به حدود ۲۰۰ نفر این پیشنهاد داده شد و اجرایی شد که اگر به بهره برداری برسد علاوه بر اینکه پول برق رایگان می‌شود هر ماه ۲ و نیم تا ۳ میلیون تومان برق به وزارت نیرو می‌فروشند، حال چرا این کار را در سطح کشور اجرا نکنیم؟ باید با واگذاری وام‌های کم بهره مردم را تشویق به استفاده از پنل‌های خورشیدی کنیم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ دنیای نتانیاهو کوچک شد!

تاریخ برگزاری کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد

آمار نگران کننده وزیر علوم از مهاجرت اساتید دانشگاه

شرایط کارت به کارت تغییر کرد + جزییات

قیمت گوسفند و گوساله در بازار + جدول

گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار + جدول

سود جدید سهام عدالت در راه است؟

ضعف یادگیری دانش‌آموزان در مدرسه؛ محتوای کتاب‌های درسی مورد علاقه دانش‌آموزان نیست/ تاثیر آموزش ناکارآمد دوران کرونا بر فقر یادگیری دانش‌آموزان

ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا

خیز تروئیکای اروپا برای بازگشت فشار حداکثری به ایران/ توافق تهران با ترامپ ممکن است؟

مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲ آذر ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خودرو یک شبه ۳۰ درصد گران شد/ درخواست خودروسازان تمامی ندارد؛ موج گرانی بعدی شاید تا قبل از پایان سال!

عکس/ استوری مهدی طارمی برای تولد قلعه‌نویی

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد

واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم

سخنان تکان‌دهنده همتی درباره وضعیت معروف‌ترین منطقه آزاد ایران

سفر کشتی گیران با دبیر به مسکو

عکس/استوری جدید گلزار

پرفروش‌ترین آیفون کدام است؟

عکس/ حضور ستاره استقلال در امارات

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم ۹۲ ساله بازداشت شد

عکس/استوری جدید نیما شعبان‌نژاد

هم خیابانی اشتباه می‌کند، هم بازیکنان تیم ملی!

عکس/دلیل کاهش وزن شدید سحر دولتشاهی فاش شد

عکس/توئیت جدید ایلان ماسک ایرانی‌ها را غافلگیر کرد

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خبرگزاری فرانسه: سه کشور اروپایی و آمریکا قطعنامه خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس کردند

سازمان بهشت زهرا (س) اطلاعیه داد

عکس/گریم متفاوت مجری سابق تلویزیون

این شغل ممنوعه رسما در ایران مجاز شد

قتل یک زن توسط همسر سابق در فارس

گلزنی علیپور و ثبت یک رکورد ویژه

حکم بازداشت نتانیاهو در لاهه صادر شد

پایان کار محققی که دنیای فیزیک را سرکار گذاشت