تاریخ انتشار: ۱۹:۳۶ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۱

چراغ سبز آلمان برای ارسال تانک‌های پیشرفته به اوکراین

وزیر دفاع آلمان روز یک‌شنبه به تلویزیون «ای‌آر‌دی» گفت که انتظار دارد به زودی در مورد ارسال تانک‌ها به اوکراین تصمیم‌گیری شود.

آلمان و اوکراین

اقتصاد۲۴- آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان گفت که اگر لهستان بخواهد تانک‌های «لئوپارد ۲» خود را به اوکراین بفرستد، برلین مانع آن نخواهد شد.

مقام‌های اوکراینی ماه‌ها است که از متحدان غربی خود خواسته‌اند که تانک‌های «لئوپارد ۲» ساخت آلمان را در اختیار آن‌ها بگذارند، اما برلین تاکنون از ارسال آن‌ها یا اجازه دادن به سایر کشور‌های عضو ناتو برای انجام این کار خودداری کرده است.

خانم بائربوک روز یک‌شنبه در گفتگو با تلویزیون «ال‌سی‌آی» فرانسه در پاسخ به این سوال که اگر لهستان بدون موافقت آلمان اقدام به ارسال تانک‌های «لئوپارد ۲» خود کند، چه اتفاقی خواهد افتاد، گفت: «تاکنون چنین درخواستی مطرح نشده است، اما اگر این درخواست از ما شود، در مقابل آن مانعی ایجاد نخواهیم کرد.»

لاوروف: جنگ میان روسیه و غرب حالت واقعی به خود گرفته است

به نظر می‌رسد این موضع‌گیری وزیر خارجه آلمان فراتر از اظهارات اولاف شولتس، صدراعظم این کشور در نشستی در پاریس در اوایل روز یک‌شنبه است که گفته بود همه تصمیم‌گیری‌ها در مورد تحویل تسلیحات با هماهنگی همه متحدان از جمله آمریکا اتخاذ خواهند شد.

آلمان برای اجازه دادن به ارسال تانک‌های «لئوپارد ۲» به اوکراین تحت فشار زیادی قرار گرفته، اما حزب سوسیال دموکرات آلمان به طور سنتی نسبت به دخالت‌های نظامی بدبین است. این حزب همچنین نسبت به حرکت‌های بیشتر در برابر روسیه محتاط است.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان روز یک‌شنبه به تلویزیون «ای‌آر‌دی» گفت که انتظار دارد به زودی در مورد ارسال تانک‌ها به اوکراین تصمیم‌گیری شود.

البته آقای پیستوریوس گفت که آلمان تصمیم «عجولانه‌ای» نخواهد گرفت، زیرا «دولت باید عوامل زیادی مانند عواقب داخلی برای امنیت جمعیت آلمان را در نظر بگیرد.»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در دیدار روز یک‌شنبه خود با بوریس جانسون، نخست‌وزیر پیشین بریتانیا که به کی‌یف سفر کرده بود، درخواست دیرینه‌اش برای دریافت تانک‌های مدرن را بار دیگر تکرار کرد.

با این حال صدر اعظم آلمان پس از نشست پاریس گفت که همانطور که ارسال تسلیحات به اوکراین تاکنون با هماهنگی نزدیک با شرکای غربی انجام شده است در آینده هم همانگونه خواهد بود.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم پس از این نشست گفت که احتمال ارسال تانک‌های «لکلر» به اوکراین را رد نمی‌کند. او هم مانند آلمانی‌ها گفت که ارسال تانک‌ها به اوکراین نباید اوضاع را تشدید کند و نباید امنیت فرانسه را به خطر بیندازد.

برخی منابع آلمانی به رویترز گفتند که اجازه ارسال تانک‌های ساخت آلمان به اوکراین در صورتی صادر خواهد شد که آمریکا هم با ارسال تانک‌های خود به اوکراین موافقت کند. اما مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند که دولت جو بایدن برای ارسال تانک‌های خود به اوکراین آمادگی ندارد.

در همین زمینه، سخنگوی کرملین روز جمعه گفت که کشور‌های غربی که تانک به اوکراین می‌دهند، روند درگیری را تغییر نمی‌دهند و بر مشکلات مردم اوکراین می‌افزایند.

در همین حال، ماتئوش موراویتسکی، نخست وزیر لهستان نیز در توئیتر نوشت: تنها نظاره‌گر وضعیت اوکراین نخواهیم بود. اگر نتوانیم با آلمان در مورد تانک‌های لئوپارد به توافق برسیم، ائتلاف کوچکتری از کشور‌هایی تشکیل خواهیم داد که آماده هستند برخی از تانک‌های مدرن خود را به اوکراین اهدا کنند.

اظهارات بائربوک در مطبوعات آلمان، چراغ سبز این کشور به ارسال تانک‌های لئوپارد به اوکراین، تعبیر شد.

وزرای خارجه لیتوانی، لتونی و استونی نیز از آلمان خواسته بودند تا تانک‌های لئوپارد را به اوکراین بفرستد.

تانک‌های لئوپارد

تانک‌های لئوپارد تولید آلمان در کشور‌های اتحادیه اروپا و ناتو مانند دانمارک، فنلاند، یونان، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، سوئد، اسپانیا، چک، ترکیه و مجارستان موجود است.

تقریبا ۲ هزار و ۶۷۰ تانک لئوپارد در خدمت ارتش‌های مختلف در سراسر جهان است. تانک‌های لئوپارد با وزن تقریبی ۶۴ تن می‌توانند به سرعت ۷۰ کیلومتر در ساعت برسند و با توپ ۱۲۰ میلیمتری خود به اهدافی تا عمق ۵ هزار متری اصابت کنند.

پیشتر لهستان و فنلاند اعلام کرده بودند که آماده ارسال این تانک‌ها به اوکراین بوده و منتظر تایید برلین هستند.

اما از آنجایی که تانک‌های لئوپارد در آلمان تولید می‌شوند، تایید آلمان برای استفاده در کشور‌های دیگر مانند اوکراین ضروری است.

نیویورک‌تایمز: اطلاعات نظامی روسیه با کارزار بمب‌های پستی در اسپانیا مرتبط است

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز روز یکشنبه به نقل از مقامات آمریکایی و اروپایی گزارش داد که احتمالا آژانس اطلاعات نظامی روسیه در ماجرای ارسال بسته‌های پستی حاوی مواد منفجره در اسپانیا نقش داشته است.

بر این اساس، افسران اطلاعات نظامی روسیه به یک گروه شبه‌نظامی برتری‌طلب سفیدپوست در روسیه دستور دادند تا این کارزار را در اسپانیا به راه بیندازد. مهم‌ترین هدف این کارزار نخست‌وزیر، وزیر دفاع و دیپلمات‌های خارجی بودند.


بیشتر بخوانید: مدودف: پیروزی در اوکراین نیز از آنِ ما خواهد بود


در اواخر ماه نوامبر و اوایل دسامبر گذشته، تعداد شش بسته پستی مشکوک به آدرس اقامتگاه رسمی و دفتر کار نخست‌وزیر اسپانیا، سفارت آمریکا و اوکراین در مادرید، و وزارت دفاع اسپانیا ارسال می‌شود. برخی از این بسته‌ها حاوی مواد منفجره بوده و یک از آن‌ها موجب مجروح شدن یکی از کارمندان سفارت اوکراین می‌شود.

مقامات آمریکایی این اقدامات را تروریستی خوانده بودند، ولی در عین حال هیچ کس بر اثر انفجار این بسته‌های پستی جان خود را از دست نداد.

به گفته این مقامات، بازرسان در سراسر اروپا پس از هفته‌ها زیر نظر داشتن اعضای گروه افراطی موسوم به «جنبش امپراتوری روسیه» گمان می‌برند این گروه با سازمان اطلاعاتی روسیه موسوم به «گرو GRU» ارتباط داشته باشد.

جنبش امپراتوری روسیه از سوی وزارت امور خارجه آمریکا به عنوان یک سازمان تروریستی جهانی شناخته می‌شود. سردسته‌های این گروه در اسپانیا زندگی می‌کنند و پلیس رد ارتباط آن با سازمان‌های راست افراطی اسپانیایی را گرفته است.

منافع جنبی روسیه از این اقدام چه می‌تواند باشد؟

نیویورک‌تایمز می‌نویسد به نظر می‌رسد قصد افسران اطلاعاتی روسیه از این اقدام این باشد که عیار گروه‌های نیابتی تحت‌امر خود را به وقت اوج‌گیری تنش‌ها با اروپا بسنجد. همچنین به نقل از منابع مطلع آمده است که این پروژه یک هدف ظاهری نیز می‌تواند داشته باشد و آن چیزی نیست جز اینکه نشان دهد که روسیه و نیرو‌های نیابتی آن توانایی انجام حملات تروریستی در سراسر اروپا از جمله در پایتخت کشور‌های عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را دارند.

از آغاز تهاجم نظامی روسیه علیه اوکراین، کشور اسپانیا که خود عضوی از پیمان ناتو می‌باشد علاوه بر حمایت‌های دیپلماتیک از کی‌یف، از کمک‌های نظامی و بشردوستانه خود نیز دریغ نکرده بود.

یکی از بمب‌های پستی به شرکت «اینستالازا» ارسال شده بود. اینستالازا سازنده نارنجک‌انداز‌هایی است که اسپانیا به اوکراین می‌دهد. یک بسته پستی حاوی مواد منفجره نیز به یک پایگاه هوایی در خارج از مادرید فرستاده شده بود.

نیویورک تایمز این مطلب را هم در ادامه خاطرنشان می‌کند که «هیچ نشانه‌ای مبنی بر اراده مسکو برای ارتکاب حملات یا خرابکاری گسترده در اروپا وجود ندارد» چرا که می‌دانند با واکنش ناتو روبرو خواهند شد. بر این اساس میزان ارتباط مستقیم مقامات کرملین با طرح ارسال این بمب‌های پستی نامشخص است.

مقامات اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا با همکاری پلیس ملی اسپانیا و افسران ضد جاسوسی در این تحقیقات همکاری می‌کنند.

می‌توان گفت که گروه راست‌گرای «جنبش امپراتوری روسیه» آنچنان هم با دولت روسیه همسو نباشد. سرکردگان این جنبش از بی کفایتی رهبری روسیه در جنگ اوکراین انتقاد کرده و آقای پوتین را به فساد متهم کرده است. با این حال، به گفته مقامات آمریکایی، از آنجایی که این گروه در اهداف مسکو برای تضعیف دولت‌های غربی و ایجاد هرج و مرج در اروپا هم نظر است، اطلاعات روسیه توانسته است بر عملیات آن تأثیر بگذارد.

منبع: جماران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران

فیلم/ برف شمال تهران را سفیدپوش کرد

عکس/ مکان حمله تروریستی به ۲ قاضی دیوان عالی

برگزاری دومین نشست تخصصی کنفرانس بین المللی فناوری با مشارکت بیمه البرز

واکاوی ابعاد ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات با اظهارات تازه حسن روحانی؛ چه کسی سیدمحمد خاتمی را ممنوع‌التصویر کرد؟

ورود اتباع ایرانی و مسافران اسرائیلی به سوریه ممنوع شد