اقتصاد۲۴- مرتضی رمضانی گالشی با بیان اینکه فقدان این اسناد راهبردی در مناطق آزاد مشهود است، ادامه داد: ایجاد اسناد راهبردی در مناطق آزاد و اجرای آن راهی برای ایجاد زمینههای لازم جهت پیوستن به بازار گردشگری جهانی است.
وی ادامه داد: وجود سند جامع ویژه هر منطقه به تطبیق رفتار ذینفعان با آن سند کمک میکند.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش در مورد اینکه فلسفه ایجاد مناطق آزاد، کمک به ارزآوری و افزایش تولید ناخالص داخلی است، گفت: ایجاد زمینههای لازم برای احداث تاسیسات گردشگری، تفریحی و…، در جهت ارائه خدمات گردشگری مطلوب و ویژه در مناطق آزاد که مشابه آن در سرزمین اصلی وجود نداشته باشد، در کنار جاذبههای طبیعی، فرهنگی کشور عزیزمان ایران به منظور ارائه خدمات کاملتر نسبت به کشورهای همسایه، میتواند به عدم خروج مسافران و گردشگران از کشور و عدم خروج ارز از کشور کمک نماید.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش افزود: بیشترین گردشگران در منطقه آزاد کیش، گردشگر داخلی است و تلاش بر این است که نسبت به افزایش انگیزه سفر و جذب سرمایهگذار در جزیره کیش بهمنظور جلوگیری از خروج ارز از کشور با ایجاد بستههای تور ویژه و ارزان، اقدام شود.
بیشتر بخوانید: حلقه گمشده برنامه ریزی فرهنگی در منطقه آزاد چابهار
رمضانی گفت: یکی از محورها در نقشه جامع گردشگری، گردشگری مذهبی است که در کل کشور فرصتی خواهد بود برای معرفی همزمان سنتهای آیینی و مذهبی. باتوجه به اینکه هر ساله ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی در کل کشور براساس سیاستهای تعریف شده در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فعالیت خود را آغاز مینماید، به طور قطع سیاستهای مربوطه ابلاغ و در مناطق اجرا خواهد شد.
وی افزود: از آنجایی که در جزیره کیش باتوجه به شرایط آب و هوایی و جغرافیایی، ساکنین و گردشگران تا پاسی از شب بیدار هستند و فعالیتهای اجتماعی در جریان میباشد، احیای شبهای جزیره راهی است برای مدیریت اقتصادی و مذهبی دو مقوله نوروز و رمضان. ماه مبارک رمضان در جزیره کیش با عنایت به توریستی بودن، همیشه شرایط اینچنینی داشته، که خوشبختانه با تدابیر از قبل اندیشیده شده تاکنون مشکلاتی در بر نداشته است.
وی ادامه داد: توسعه گردشگری در مناطق آزاد، نه تنها تحولات سوءفرهنگی و کماثر شدن فرهنگ اسلامی نخواهد داشت، بلکه کمک بزرگی در توانمندسازی جامعه محلی و بومی خواهد کرد. مناطق آزاد موجود در کشور عزیزمان ایران، هیچگونه تعارض فرهنگی و اسلامی با جامعه محلی آن مناطق نداشته و کاملا در راستای فرهنگ اسلامی و قوانین حاکم در کشور عمل مینمایند و این موضوع هیچگونه تعارضی ایجاد نخواهد کرد.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه در جزیره کیش، جامعه محلی جایگاه ویژهای دارد، ادامه داد: با برنامهریزی در بخش گردشگری، هدف، معرفی و ارتقاء فرهنگ و آداب و رسوم جامعه محلی و بومیان جزیره است.
وی گفت: تعاملات سیاسی، ارتقاء زیرساختها و استفاده از ظرفیتها و مشوقهای قانونی تاثیر بسزایی در جذب گردشگر خارجی دارد که با فعال نمودن محورهای مختلف گردشگری اعم از سلامت، خانواده، خرید، ورزشی، تاریخی و… میتوان آن را محقق نمود. در این راستا با شناسایی کشورهای هدف، رایزنیهای لازم با کشورهای موردنظر انجام گردیده و تفاهمنامههایی نیز منعقد گردیده که امید است بتوان نسبت به جذب گردشگر خارجی در جزیره کیش و کمک به ارزآوری بیشتر اقدام نمود.