تاریخ انتشار: ۱۹:۴۳ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۱

آمریکا در هراس جدی از حضور ایران در تنگه پاناما

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در هراس از گسترش نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان، بار دیگر در واکنش به برنامه ریزی تهران برای حضور در تنگه پاناما گفت که واشنگتن بر اعزام کشتی های ایران در تنگه پاناما نظارت می کند.

تنگه پاناما

اقتصاد۲۴- یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا گفت: "ما از این ادعا‌های نیروی دریایی ایران آگاه هستیم. ما به نظارت بر تلاش‌های ایران برای حضور نظامی در نیمکره غربی ادامه می‌دهیم. "

مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه نیز در گفتگو با فاکس نیوز مدعی شد: حضور رو به رشد ایران در نیمکره غربی نباید تعجب آور باشد، زیرا دولت جو بایدن سابقه مماشات و تعامل با حکومت‌های خودکامه را دارد.

این سناتور جمهوریخواه در هراس از گسترش نفوذ منطقه‌ای ایران مدعی شد: توانایی تهران برای گسترش حضور نظامی در نیمکره ما یک زنگ هشدار است، زیرا این کشور به دنبال حمایت از رژیم‌های مارکسیست چپگرا است که صلح و ثبات را در سراسر منطقه تضعیف خواهد کرد.

ماریا الویرا سالازار، نماینده ایالت فلوریدا نیز گفت: ایران به شدت در حال تقویت روابط خود با نیمکره غربی از طریق ارتباط با رژیم‌های سوسیالیستی همفکر در ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا است.

وی تصریح کرد: آن‌ها همچنین به دنبال فرصت گسترش نفوذ در مناطق دیگر هستند. تصادفی نیست که کشتی‌های ایرانی تنها یک ماه پس از به دست گرفتن قدرت توسط یک سوسیالیست در برزیل در این کشور پهلو می‌گیرند.

نماینده ایالت فلوریدا افزود: دولت بایدن باید به جای حمایت از رژیم‌های سوسیالیست و چپ‌گرای آمریکای لاتین که دوست ایران هستند، نیرو‌های سیاسی متعهد به حفظ نیمکره ما از ترور یهودی‌ستیزانه را تقویت کند.

شبکه فاکس نیوز ادعا کرد: مداخله نظامی ایران در گذرگاه حیاتی حمل و نقل کشتیرانی پاناما می‌تواند به تجارت آمریکا آسیب برساند و بازار اقتصاد جهانی را متزلزل کند. ۱۶ درصد از ناوگان کشتیرانی جهان از کانال پاناما عبور می‌کنند.

یک منبع امنیتی غربی به فاکس نیوز گفت: ایران حضور نظامی رو به رشدی در آمریکای مرکزی ندارد.

وی با ابراز نگرانی در مورد تمایل ایران به آنچه قدرت نمایی در قاره آمریکا خواند، مدعی شد: باید دولت‌های منطقه را از نقش بی ثبات کننده بین المللی ایران آگاه ساخت.

واشنگتن پست ۲۶دی ماه در مقاله‌ای مدعی شده است؛ پاناما در کمک به دور زدن تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا نقش دارد و کاخ سفید باید این کشور آمریکای لاتین را تحت فشار قرار دهد.

جب بوش برادر جورج دبلیو بوش رئیس جمهوری پیشین آمریکا نویسنده این مقاله از تحریم علیه ایران سخن گفت و افزود:برخی کشور‌ها با کمک برای دور زدن تحریم‌ها، ایران را تقویت کرده‌اند.

این اظهارات در شرایطی بیان می‌شود که جمهوری اسلامی ایران مقتدرانه اعلام کرد که بزودی توان نظامی دریایی خود را با عبور از کانال پاناما به آمریکا و جهانیان نشان می‌دهد و این امر بشدت دولت و مقامات واشنگتن را نگران و خشمگین کرده و درصدد تحت فشار قرار دادن پاناما هستند.

جب بوش تصریح کرد: پاناما از فواید میلیارد‌ها دلار تجارت سالانه با آمریکا سود می‌برد و بیشتر از هر کشور دیگری در آمریکای لاتین از سرمایه‌گذاری مستقیم واشنگتن بهره‌مند می‌شود. حالا این کشور می‌خواهد ریاست سازمان بین‌المللی دریانوردی را که وابسته به سازمان ملل است بر عهده بگیرد. این سازمان مسئول تامین امنیت کشتیرانی و فعالیت‌های قاچاق دریایی است. دولت پاناما شایستگی آن را ندارد که نماینده‌اش در این نهاد یعنی «ارسنیو دومینگوئز» ریاست این سازمان را بر عهده بگیرد:، زیرا پاناما سزاوار اعتماد جامعه بین‌المللی نیست.


بیشتر بخوانید: حراج کانتینر‌های مصادره‌ای


وی پیشنهاد داد: انتخابات تعیین رئیس سازمان بین‌المللی دریانوردی تا تابستان برگزار نمی‌شود. آمریکا باید در ماه‌های آینده پاناما را تحت فشار قرار دهد.

وی همچنین گفت: کنگره جدید آمریکا هم باید نقش پاناما در تسهیل دور زدن تحریم‌ها را بررسی کرده و دولت جو بایدن هر یک از کشتی‌های حامل پرچم پاناما که محموله‌های تحریمی را حمل کرده است، به همراه مالکان و اپراتور‌های آن‌ها به فهرست تحریم‌ها اضافه کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیشتر گفت: نیروی دریایی ارتش تا امروز در تمامی تنگه‌های راهبردی دنیا حضور داشته و تنها در ۲ تنگه حضور نداشته‌ایم که در یکی از این تنگه‌ها امسال حضور پیدا می‌کنیم و در حال برنامه‌ریزی برای حضور در تنگه پاناما هستیم.

امیر دریادار «شهرام ایرانی» در نخستین همایش ملی تمدن دریایی - مسیر پیشرفت که در کنارک برگزار شد، استفاده از ظرفیت‌های دریایی را نیازمند نگاه ویژه همه مسئولینن دریایی کشور دانست و اظهار کرد: امروز باید حضور دریایی خودمان را در آب‌های بین المللی قدرتمندتر کنیم و می‌توانیم بگوییم در حوزه علمی هیچ مشکلی برای رشد در این زمینه وجود ندارد.

ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه ۲۲ دی ماه در نخستین واکنش به تلاش ایران برای حضور در تنگه پاناما افزود: ما از این ادعای نیروی دریایی ایران آگاهی داریم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال گفت: همچنان بر تلاش‌ها و اظهارات ایران مبنی بر قصدش برای توسعه حضور نظامی در نیمکره غربی نظارت می‌کنیم.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

تعیین تکلیف تعطیلی ادارات، مدارس و بانک‌های تهران در روز دوشنبه ۱۳ اسفند

عکس/ توییت ایلان ماسک درباره خواندن کتاب سفر پارسی

عکس/ نوشته‌ای که رسایی در جیب ثابتی قرارداد

نمایش ۷۰ خودروی تاریخی برای اولین بار در تهران

عکس/ نمایی از ساختمان شرکت ایران پیما ۵۳ سال پیش در شیراز

عکس/ چهره بدون آرایش بهاره رهنما با مانتو گل درشت

عکس/ چهرۀ جذاب و نچرال سحر دولتشاهی در ۲۶ سالگی

عکس/ نصب بنر معنادار از دعوای ترامپ و زلنسکی در تهران

عکس/ استایل خیره کننده دونگ‌یی در ۳۸ سالگی در سالن مد میلان

عکس/ نمایی باورنکردنی از پارک لاله ۵۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دهمین پایتخت کتاب ایران در نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۴ معرفی می‌شود

علم ژنتیک چیست و چه کاربرد‌هایی دارد؟

این دمنوش گیاهی سبب ایجاد آرامش می‌شود

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۳ اسفند ۱۴۰۳/ فشار فروش در بازار طلا و سکه

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۳ اسفند ۱۴۰۳/ ریزش قیمت دلار ادامه دارد؟

واکنش بورس و بازار دلار به استیضاح همتی منفی خواهد بود/ روند رو به افول بورس در سال آینده هم ادامه دارد

توصیه‌های پلیس آگاهی به شهروندان برای جلوگیری از سرقت در مراکز خرید

قتل هولناک زن با ضربات گوشتکوب در کرج

هر واحد الکل چندسال مغز را پیر می‌کند؟

طالبان آب هیرمند را منحرف کرد

پزشکیان روزهای سخت‌تری در پیش خواهد داشت

عکس/پوستر جذاب النصر و تکرار شاهکار کیارستمی

درگذشت ناگهانی قهرمان ۳ دوره کشتی المپیک!

صلِّ علی سِتِرکه، یه وقت پوتین نَتِرکه

دادستان زاهدان: ۹ مأمور خاطی در پرونده جان باختن کودک پنج ساله ایرانشهری بازداشت شدند

خبر خوش برای دانش آموزان

واکنش زیدآبادی به برکناری همتی

تذکر مهم رهبر انقلاب به قاریان قرآن درباره نوع پوشش لباس

ادعای جدید رژیم صهیونیستی؛ بازداشت یک اسرائیلی به ظن ارتباط با ایران

چشمی: امیدوارم با حمایت تماشاگران یک جشن خوب بگیریم

حقوق کارگران تعیین تکلیف شد

دستگیری شروری که فیلم ضرب و جرح شهروندان را در فضای مجازی منتشر کرد

عکس/ بهترین خبر برای پرسپولیس بعد از بردن دربی

رحمت‌الله اکرمی کیست؟| همه سوابق سرپرست جدید وزارت امور اقتصادی و دارایی

عکسی از میز امیرحسین ثابتی در روز استیضاح همتی

قالیباف پیام صادر کرد +جزئیات

ستاره استقلال مقابل النصر به ترکیب برمی‌گردد

نامزد‌های بهترین فیلم اسکار ۲۰۲۵؛ از «آنورا» تا «ویکد»

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۳

تخلیه اضطراری بیمارستان حضرت زینب شیراز

دستمزد بوژوویچ در استقلال مشخص شد

زلزله‌خیزترین منطقه کشور در هفته گذشته کجا بود؟

هواشناسی: کاهش ۴۲ درصدی بارش در کشور

پیش بینی تغییر مهم در تیم اقتصادی دولت

جامعه روحانیت مبارز خطاب به دولت بیانیه داد

فیلم/ ‏وضیعت تکان دهنده سد کرج

اینفوگرافی/ تغییرات مرحله دوم یارانه کالابرگ

معرفی گنبد‌های نمکی جاشک در استان بوشهر

نباید بانک‌های تخصصی مثل توسعه تعاون را درگیر تسهیلات تکلیفی کرد

عکس/ صفحه اینستاگرام عمارت رو‌به‌رو توقیف و از دسترس خارج شد

فیلم/ پیام دبیرکل سازمان ملل به مناسبت ماه رمضان

بهترین مکان‌های گردشگری ایران برای عید نوروز ۱۴۰۴

عکس/ کشتار بی‌رحمانه فلامینگو‌ها در فارس

توصیه‌های مهم برای نگهداری مواد غذایی در ماه رمضان

کاسپین به جان آمده از مصوبات بی پشتوانه/ اقتصاد دریا محور شمال در گرو نجات خلیج گرگان

عکس/ استوری زیبای مدافع سپاهان برای استقلال

فیلم/ آغاز مراسم انس با قرآن در حضور رهبری

عکس/ پرواز محمدرضاشاه ۷۵ سال پیش با هواپیمای شخصی در بابلسر

کری همزمان برای استقلال و سپاهان

کارتال: پرسپولیس به دنبال قهرمانی است