تاریخ انتشار: ۱۱:۲۷ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۱

مدعیان نجات چه بر سر فوتبال آوردند؟

۲۸ بهمن ۱۴۰۰ و درست چند روز بعد از صعود زودهنگام ایران به جام جهانی، اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال در اقدامی عجیب که هنوز به‌طور کامل رمزگشایی نشده است با ادعای نجات فوتبال، حکم عزل موقت شهاب‌الدین عزیزی‌خادم که در اسفند ۱۳۹۹ به ریاست فدراسیون فوتبال رسیده بود را امضا کردند.

مدعیان نجات چه بر سر فوتبال آوردند؟

اقتصاد۲۴- در سالگرد این اتفاق که برای نخستین‌بار در ورزش ایران رخ داد، به بازخوانی آن پرونده و همچنین عملکرد اعضای هیات رییسه که رای به عزل موقت رییس فدراسیون دادند و در ادامه اجازه ندادند او در مجمع فدراسیون حاضر شود و از خودش دفاع کند، می‌پردازیم. کسانی که تا چند روز قبل از ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ در انواع و اقسام مصاحبه‌ها از رییس فدراسیون و عملکرد کل مجموعه با قدرت دفاع می‌کردند و در فاصله چند روز رفتاری کاملا عکس در پیش گرفتند.

چه شد؟

روز ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ نامه‌ای با امضای چهار نفر از اعضای هیات رییسه وقت یعنی احسان اصولی، میرشاد ماجدی، بهرام رضاییان و مهرداد سراجی خطاب به شهاب‌الدین عزیزی‌خادم منتشر شد. در این نامه کوتاه آمده بود: به استناد بند ماده ۳۴ اساسنامه فدراسیون فوتبال، از جنابعالی درخواست می‌شود تا با رعایت مهلت قانونی مذکور در این ماده و سایر شرایط اساسنامه نسبت به تشکیل جلسه هیات رییسه فدراسیون اقدام فرمایید. دستور جلسه: ۱- عزل رییس فدراسیون، ۲- انتصاب سر‍پرست فدراسیون.

در فاصله چند روز بعد برخی اعضای هیات رییسه در رسانه‌های رسمی حاضر شدند و گفتند مدارک و مستنداتی از اقدامات خلاف رییس فدراسیون جمع‌آوری شده و بر اساس این‌ها که مجموعه ۴۳ مورد می‌شود، قرار است عزل موقت صورت بگیرد. از جمله اصلی‌ترین محور‌های تخلفات ادعایی رییس فدراسیون: پرداخت پاداش‌های بی‌حساب و کتاب، دور زدن مجلس در تصویب اساسنامه فدراسیون، ارتباط با جادوگر (!)، حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا و همکاری با یک شرکت اسراییلی در آوردن VAR بود.

در روز ۲۷ بهمن شهاب الدین عزیزی‌خادم در نامه‌ای به حسن کامرانی‌فر دبیرکل وقت فدراسیون فوتبال نوشت جلسه‌ای که قرار است برگزار شود بدون مستندات است و برگزاری‌اش بلامحل. در واقع رییس فدراسیون اعلام کرد قرار نیست این جلسه را برگزار کند. با این حال طبق شنیده‌های خبرنگار روزنامه اعتماد کامرانی‌فر در آن مقطع به عزیزی‌خادم اطمینان می‌دهد که این جلسه فرمالیته است و «دوستان می‌خواهند صرفا دور هم جمع شوند و گپ بزنند».


بیشتر بخوانید: پشت پرده جدایی سرمربی ایتالیایی از تیم ملی


در نهایت روز ۲۸ بهمن جلسه مذکور برگزار و در فاصله چند دقیقه خروجی آن منتشر شد: تمام اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال رای به عزل موقت شهاب‌الدین عزیزی‌خادم دادند. شهره موسوی، احمدرضا براتی، احسان اصولی، بهرام رضاییان، میرشاد ماجدی، طهمورث حیدری، مهرداد سراجی و خداداد افشاریان آن نامه را امضا کردند.

با ذکر این نکته که تصمیم نهایی را باید مجمع فدراسیون فوتبال بگیرد. گرچه در اردیبهشت سال بعد با یک اتفاق عجیب دیگر همین اعضای هیات رییسه پرونده عزیزی‌خادم را به کمیته اخلاق بردند و با محرومیت دو ساله او عملا شانس حضور در مجمع را نیز از رییس عزل شده گرفتند که این خودش داستانی مجزاست.

بعد از عزل موقت عزیزی‌خادم ابتدا اعلام شد مهرداد سراجی به عنوان سرپرست موقت فدراسیون منصوب شده، اما ساعتی بعد رسما اعلام شد میرشاد ماجدی این سمت را برعهده گرفته است. ماجدی تا شهریور ۱۴۰۱ که در انتخابات به مهدی تاج باخت در این سمت باقی ماند.

در تمام طول این پروسه آنچه تعجب‌برانگیز به نظر رسید، سکوت وزارت ورزش بود که هیچ موضعی اتخاذ نکرد. حمید سجادی در آن مقطع با این تز که وزارت در امورات فدراسیون دخالت نمی‌کند پای خود را کنار کشید. هر چند هم قبل از آن اتفاق و هم بعد از آن مشخص شد که وزارت چندان هم بی‌میل به تاثیرگذاری در مناسبات فوتبال نبوده و صرفا در همان یک مورد روی استقلال فدراسیون مصر بوده!

عزل تصمیم چه کسی بود؟

در تمام روز‌های پس از آن و تا پایان سال بحث داغ فوتبال ایران دلایل برکناری رییس فدراسیون فوتبال بود. اعضای هیات رییسه مدام در رسانه‌ها اعلام می‌کردند این اقدام بر اساس مستندات صورت گرفته و به زودی این مستندات منتشر می‌شود. اتفاقی که در یک‌سال گذشته رخ نداده است.

تنها موارد مشخص شده از آن زمان این بود که حذف سرخابی‌ها به دلیل اهمال مدیران دو باشگاه و با رای مستقیم کنفدراسیون فوتبال آسیا صورت گرفته بود، تمام پرداختی‌ها تصویب هیات رییسه را داشته، ارتباط با جادوگر یک شایعه بود و در بحث اساسنامه، فیفا واقعا مستندات فدراسیون در مورد تصویب را پذیرفته بود و ضمنا قرار هم نبود مجلس دور زده شود. ضمنا در پرونده VAR نیز طبق رای دادگاه رییس وقت فدراسیون تبرئه شد.

در این میان بحث ورود نهاد‌های بیرونی در این تصمیم پررنگ و پررنگ‌تر شد تا جایی که داریوش مصطفوی، رییس اسبق فدراسیون در تلویزیون یکی از نهاد‌های خارج از فوتبال را عامل این تصمیم دانست.

ایشان در گفت‌وگویی که اوایل امسال با روزنامه اعتماد داشت گفت هیچ کدام از نهادها، چه داخل فوتبال و چه خارج از فوتبال در ملاقات با او هیچ مستنداتی ارایه نداده‌اند. همین مسائل باعث شده است عزل عزیزی‌خادم از ریاست فدراسیون فوتبال همچنان به عنوان یک معما در نزد افکار عمومی باقی بماند.

عزیزی‌خادم در این رابطه در مصاحبه‌ای که دی ماه امسال با خبرآنلاین انجام داد در مورد شب قبل از آن جلسه برای عزل موقت گفت: «یکی از آن‌ها که معرفتش از بقیه بیشتر بود، آمد و گفت تحت فشار است. شب آمد و من را دید. از ترسش دوتا ماشین عوض کرده بود.

به من گفت جلسه فردا را نیا. من گفتم اتفاقا اولین نفر می‌آیم. برای چه من نباید بیایم؟ من فوتبال ایران را از یک ویرانه به سطح اول آسیا رساندم. جرم من چیست؟ گفت ما تحت فشار هستیم و می‌لرزید. ۳-۲ تا ماشین عوض کرده بود و صورتش را هم پوشانده بود.» رییس سابق فدراسیون فوتبال بعدا در یک برنامه تلویزیونی به این نکته اشاره کرد که دو کارشناس خارج از فوتبال در عزل او نقش داشتند و از مقامات خواست با این دو نفر برخورد کنند!

عملکرد اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال در یک‌سال گذشته

مهرداد سراجی

مهرداد سراجی یکی از چهره‌های اصلی در پروژه عزل رییس فدراسیون فوتبال و یکی از چهار نفری که نامه اولیه را امضا کردند، بود. او در آن مقطع مدیرعامل باشگاه سایپا بود که سودای ریاست فدراسیون فوتبال را در سر می‌پروراند. او بعد از عزل عزیزی‌خادم به مدت نیم ساعت، دست‌کم در رسانه‌ها سرپرست فدراسیون بود تا وقتی که خبر آمد این سمت به میرشاد ماجدی رسیده. شنیده‌ها می‌گویند همان نهاد‌های خارج از فوتبال دستور این جابه‌جایی را دادند.

مهرداد سراجی بعد از آن ماجرا به عنوان مدیرعامل باشگاه سایپا، تیمی که سابقه قهرمانی در لیگ برتر را داشت و حضور در آسیا را هم تجربه کرده بود، عملکردی فاجعه‌آفرین داشت و در زمان مدیریت او سایپا به دسته پایین‌تر سقوط کرد! این تیم در دسته دو هم وضعیت مطلوبی نداشت تا اینکه سراجی از سمت خود در باشگاه سایپا برکنار شد. اعضای مجمع فدراسیون فوتبال در شهریور ۱۴۰۱ صلاحیت او را برای حضور در هیات رییسه بار دیگر مورد بازبینی قرار دادند و او با رای قاطع به دلیل سوء عملکرد از فدراسیون هم رفتنی شد.

میرشاد ماجدی

میرشاد ماجدی در زمان ریاست شهاب‌الدین عزیزی‌خادم رییس کمیته جوانان بود و در ای‌اف‌سی هم با معرفی فدراسیون سمت داشت. میرشاد ماجدی بعد از عزل به عنوان سرپرست فدراسیون معرفی شد و تقریبا کمی بیشتر از ۶ ماه این سمت را در اختیار داشت. آنچه از دوران ۶ ماهه حضور ماجدی در راس فوتبال ایران به جا مانده یکی ماجرای اتفاقات بازی ایران و لبنان در مشهد است.

اتفاقی که آبروی فوتبال ایران را در جهان برد و بازتاب بسیار بدی در رسانه‌های خارجی پیدا کرد. آن بازی با اصرار یکی از اعضای هیات رییسه و با موافقت سرپرست فدراسیون به مشهد منتقل شد و آن افتضاح به بار آمد. پرونده دیگر بحث بازی دوستانه ایران و کانادا بود. تیم ملی ایران قرار بود در راستای آماده‌سازی خود یک بازی دوستانه با کانادا در آن کشور انجام دهد که در واپسین لحظات از سمت طرف کانادایی لغو شد.

فدراسیون فوتبال با وجود ادعا در مورد گرفتن غرامت از طرف کانادایی هیچ اقدامی صورت نداد و در نهایت تیم ملی را در گرم‌ترین روز‌های سال به کمپ قطر برد! در آن مقطع رسانه‌های کانادایی به لیست عجیب درخواست ویزا که از طرف فدراسیون داده شده بود، اشاره کردند و گفتند تعداد زیادی از افراد بدون ارتباط به فوتبال در این فهرست دیده می‌شوند.

از دیگر نکات کارنامه ماجدی می‌توان به رفتار زشت با دراگان اسکوچیچ که هر روز خبر اخراجش در رسانه‌ها منتشر می‌شد، وضعیت بد آماده‌سازی تیم ملی و دودستگی شدیدی که در تیم به وجود آمد، اشاره کرد. ماجرای ضبط صحبت‌های اینفانتنیو در جلسه با رییس فیفا نیز دسته گل دیگری بود که در آن مقطع به آب داد. ماجدی در نهایت در انتخابات شهریور ۱۴۰۱ به راحتی قافیه را به تاج باخت.

احسان اصولی

یکی از مناقشه‌برانگیزترین چهره‌های مدیریتی در فوتبال ایران که تقریبا در تمامی حاشیه‌های بزرگ رد پایش دیده می‌شود. او بعد از اقدام موثر در برکناری عزیزی‌خادم سخنگوی فدراسیون فوتبال شد. در کارنامه اصولی فهرست بلندی از اشتباهات و اقدامات سوال‌برانگیز وجود دارد.

او به عنوان رییس هیات فوتبال استان خراسان رضوی یکی از متهمان اصلی نابودی تیم‌های مشهدی در لیگ از جمله شهرخودرو به حساب می‌آید. از زمان حضور او در راس فوتبال مشهد تیم‌های فوتسال شهر نیز که سابقه بسیار خوبی داشتند در معرض سقوط قرار گرفته‌اند.

بخش مهمی از فاجعه مشهد در فروردین ۱۴۰۱ به عملکرد احسان اصولی به عنوان عضو هیات رییسه و رییس هیات فوتبال استان خراسان برمی‌گردد. در یک ماه گذشته بحث پرونده فوتبال پایه مشهد نیز رسانه‌ای شد که در نهایت به دستور بازداشت یک مربی متخلف انجامید. در آن پرونده از دو جهت هیات فوتبال دخیل بود.

یکی اینکه گفته شد تیم بدون مجوز در مسابقات حضور داشته و دیگری اینکه خانواده‌های شاکی در نخستین قدم هیات فوتبال را در جریان قرار دادند ولی اصولی و همکارانش بعد‌ها مدعی شدند از طریق رسانه‌ها متوجه ماجرا شدند.

صلاحیت احسان اصولی در خرداد ۱۴۰۱ از طرف مجمع به چالش کشیده شد، اما او با وجود ۴۸ مخالف در مجمع و تنها ۳۱ موافق به شکل ناپلئونی در هیات رییسه ابقا شد. (در پروسه رای‌گیری برای عزل اعضای هیات رییسه در مجمع باید دوسوم آرا ثبت شود). در واقع اگر تنها دو نفر دیگر به عزل او رای داده بودند، اصولی امروز دیگر جایی در فوتبال ملی نداشت.

بهرام رضاییان

حضور بهرام رضاییان در هیات رییسه فدراسیون فوتبال هنوز سوال‌برانگیز است، چراکه او به عنوان نماینده مدیران باشگاه‌ها در این سمت حضور دارد در حالی که اصلا مدیرعامل هیچ باشگاهی نیست. رضاییان پیش از این مدیرعامل باشگاه پارس جنوبی جم بود. او دو فصل قبل در ابتدای لیگ تیم پارس جنوبی جم را ترک یا به قول رسانه‌های محلی به حال خود رها کرد و در انتهای فصل این تیم سقوط کرد.

احمدرضا براتی
عضو حقوقی هیات رییسه است که طبق شنیده‌ها مغز متفکر پروژه برکناری عزیزی‌خادم از منظر مسائل قانونی بود. براتی نیز در خرداد ۱۴۰۱ توسط مجمع به چالش کشیده شد و همانند اصولی با رای ناپلئونی در هیات رییسه باقی ماند.

۴۷ نفر از اعضای مجمع موافق برکناری او بودند و تنها ۳۳ نفر موافق ادامه حضور او. براتی با سه رای دیگر از هیات رییسه کنار می‌رفت. اما یکی از عجیب‌ترین اقدامات در کارنامه براتی اصلا مربوط به فوتبال نمی‌شود! در شهریور ۱۴۰۱ خبرگزاری‌های داخل ایران نامه تعلیق ۴ ساله فدراسیون جودوی کشور را منتشر کردند که در آن امضای احمدرضا براتی عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال به عنوان یکی از داوران دادگاه حکمیت ورزش وجود داشت!

خبرگزاری مهر نوشت: «احمدرضا براتی داور ایرانی دادگاه حکمیت ورزش که هم‌اکنون عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال است، یکی از سه داوری است که محرومیت چهار ساله جودو ایران را تایید کرده است. نکته جالب و تعجب‌برانگیز آن است که چرا یک ایرانی باید در میان داوران این پرونده باشد و جای سوال دارد که چرا همان ایرانی حکم محرومیت ایران را تایید و امضا می‌کند؟»

شهره موسوی، طهمورث حیدری و خداداد افشاریان

شهره موسوی، نایب‌رییس زنان فدراسیون فوتبال در زمان حضور شهاب‌الدین عزیزی‌خادم بود. در دوران او و ریاست عزیزی‌خادم بود که تیم ملی فوتبال زنان ایران بعد از یک دوره خروج از رنکینگ فیفا توانستند برای نخستین‌بار جواز حضور در جام ملت‌های آسیا را به دست آورند.

با این حال موسوی که از امضاکنندگان عزل موقت عزیزی‌خادم بود، مدتی بعد به واسطه ارتباط با یک پرونده ارز دیجیتال با تعداد شاکیان بسیار زیاد راهی زندان شد و در نهایت مدتی قبل از فدراسیون فوتبال کنار گذاشته شد. طهمورث حیدری دیگر فردی است که به خاطر نقش‌آفرینی در برکناری موقت عزیزی‌خادم به مجمع کشانده شد.

تقریبا نصف اعضای مجمع مخالف ادامه حضور او در هیات رییسه بودند، اما او توانست در این سمت باقی بماند. او سه دوره رییس هیات فوتبال استان چهارمحال و بختیاری بوده و در این مدت فوتبال این منطقه هیچ پیشرفتی نداشته است. او دربهمن ۱۴۰۰ برای سومین دوره پیاپی در سمت خود ابقا شد.

نفر آخر یعنی خداداد افشاریان به عنوان رییس کمیته داوران فدراسیون فوتبال دیگر فردی است که رای به برکناری رییس سابق فدراسیون داد. در مورد عملکرد او در حیطه تخصصی‌اش چیز زیادی نمی‌توان گفت جز اینکه کافی است دعوا‌های فوتبال ایران رصد شود. دعوا‌هایی که بالغ بر ۹۰ درصدش به مساله داوری برمی‌گردد.

چندی پیش نوید مظفری داور بازنشسته فوتبال ایران افشا کرد که یکی از دلایل ضعف داوری استفاده کمیته داوران از تعداد بسیار زیاد داور برای مسابقات لیگ برتر است و این کار نیز برای رای جمع کردن در انتخابات هیات‌های فوتبال صورت می‌گیرد. البته در ۱۲ بهمن سازمان بازرسی در نامه‌ای به خداداد افشاریان اعلام کرد به دلیل عدم سکونت در استان کهگیلویه و بویراحمد اجازه حضور در انتخابات هیات فوتبال استان را ندارد.

حسن کامرانی‌فر

کامرانی‌فر به عنوان دبیرکل فدراسیون فوتبال هم در عزل موقت عزیزی‌خادم نقش تعیین‌کننده‌ای داشت هم در حواشی انتخابات فدراسیون در شهریور ۱۴۰۱. کامرانی‌فر در شب برگزاری انتخابات شهریور ۱۴۰۱ در نامه‌ای اظهار داشت که انتخابات لغو شده، اما صبح حرف خود را پس گرفت و انتخابات برگزار شد! او با آمدن مهدی تاج از سمت خود استعفا داد و از آن موقع روزه سکوت گرفته.

این در حالی است که کامرانی‌فر باید توضیحات زیادی در مورد پروسه عزل موقت عزیزی‌خادم، بی‌توجهی به نامه‌های رییس قبلی فدراسیون از جمله نامه‌ای که عزیزی‌خادم در خرداد ۱۴۰۱ و پیش از برگزاری مجمع مبنی بر غیرقانونی بودن ممنوعیت حضورش خطاب به او نوشته بود، پاسخ دهد. همین‌طور در مورد پروسه تایید صلاحیت تاج و انتخابات پرحاشیه تابستان امسال.

تاج آمد!

مهدی تاج در شهریور ۱۴۰۱ به ریاست فدراسیون فوتبال رسید. آن هم در شرایطی که هنوز افکار عمومی سوال می‌کرد: «تکلیف پرونده ویلموتس چه شد؟» با این حال او به شکل عجیبی از فیلتر تایید صلاحیت نامزد‌ها عبور کرد که خودش حاشیه‌های بسیاری داشت.

اخیرا قوه قضاییه اعلام کرده پرونده تاج و همکارانش در ماجرای قرارداد ویلموتس به اتهام تضییع وجوه بیت‌المال و تصرف غیرمجاز در منابع ملی در حال بررسی است و فعلا در تاریخ هفتم آذر سال جاری در ۱۰ بند نقص تحقیقات انجام گرفته و برای رفع نقص به دادستانی عمومی و انقلاب تهران اعاده شده است.

این یعنی هر لحظه ممکن است علیه رییس فدراسیون حکمی صادر شود که او دیگر نتواند به ریاست فدراسیون فوتبال ادامه دهد. ضمن اینکه این سوال هم پیش می‌آید که اگر پرونده تاج مفتوح و در حال بررسی بوده او چطور توانسته برای انتخابات فدراسیون فوتبال تایید صلاحیت شود؟ جدا از این‌ها همچنان پرداخت بدهی هنگفت به ویلموتس هم لاینحل مانده.

تاج در ابتدای ورود به فدراسیون گفت این پول از محل درآمد‌های ایران در فیفا پرداخت می‌شود که مخالفت جدی افکار عمومی را در پی داشت. همچنین شنیده شده نامه‌ای که تاج در این زمینه به فیفا زده تاییدیه هیات رییسه را نداشته است.

به عملکرد‌های مدیریتی مهدی تاج باید نتایج تیم ملی فوتبال در جام جهانی قطر را هم اضافه کرد. در فاصله یک ماه مانده به جام جهانی نیمکت تیم ملی ایران با تصمیم تاج به کارلوس کی‌روش سپرده شد. اقدامی که صورت گرفت تا مثلا ایران نتایج قابل دفاعی در قطر بگیرد. هزینه فسخ قرارداد با اسکوچیچ به اضافه حقوق ماهی ۵۰ هزار دلاری برای کی‌روش به گردن فوتبال ایران افتاد تا یوز‌ها بتوانند برای نخستین‌بار از گروه خود صعود کنند، اما نتیجه چه شد؟

ثبت بدترین شکست تاریخ ایران و آبروریزی بین‌المللی با ۶ تایی شدن مقابل انگلیس و باخت برابر امریکا که مهم‌ترین بازی قرن بیست‌ویکمی ایران بود. مهدی تاج از آذر ۱۴۰۱ که تیم از جام جهانی برگشته، تیم ملی را به امان خودش رها کرده و هنوز برای انتخاب سرمربی بعدی تیم ملی دست دست می‌کند. در حالی که مسابقات جام ملت‌های آسیا در پیش است و همه رقبای ایران در بالاترین سطح آمادگی قرار دارند.

در این اواخر مهدی تاج در مورد واکنش به تحریف نام خلیج فارس توسط مقامات کنفدراسیون فوتبال آسیا و رییس فیفا هم حسابی مورد انتقاد مردم و اهالی رسانه قرار گرفت. بعد از اینکه اینفانتینو و فیفا چندین بار از نام جعلی برای خلیج فارس در شبکه‌های اجتماعی استفاده کردند، رییس فیفا در یک جلسه که تاج هم حضور فیزیکی داشت رسما واژه جعلی برای خلیج فارس را به زبان آورد و در حالی که تصور می‌شد این‌بار دیگر رییس فدراسیون فوتبال ایران واکنش سریع و مقتضی ارایه می‌دهد، اما تاج ترجیح داد، سکوت کند. یکی از مجریان تلویزیون در مورد سکوت تاج روی آنتن زنده گفت: «حفظ صندلی برای بعضی‌ها مهم‌تر از منافع ملی است.»

فوتبال نجات داده شد؟

اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال به همراه برخی نفرات خارج از سیستم ورزش در کنار آن‌هایی که دنبال به دست آوردن منافع از دست رفته خود بودند، در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ با بهانه بهبود عملکرد فدراسیون دست به عزل موقت رییس سابق فدراسیون زدند. البته شهاب الدین عزیزی‌خادم خودش می‌گوید من رییس قانونی فدراسیون هستم. به هر حال تنها چیزی که در این یک‌سال محقق نشده، بهبود اوضاع فوتبال است.

چه زمانی که نهاد فدراسیون با سرپرست موقت اداره می‌شد چه حالا که تقریبا ۶ ماه از آمدن مهدی تاج گذشته. همین عملکرد باعث شده برخی نهاد‌های نظارتی در کشور نسبت به عملکرد فدراسیون فوتبال حساسیت بیشتری به خرج دهند.

در همین زمینه یک منبع آگاه به خبرنگار روزنامه اعتماد گفته است که احتمالا طی بازه زمانی نزدیک در آینده دوباره فدراسیون شاهد تغییرات گسترده‌ای خواهد بود. آن‌طور که مشخص شده گزارش‌های زیادی به دست مقامات نظارتی رسیده و احتمالا برخی چهره‌های شاخص دیگر نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

به عنوان مثال در همین زمینه روز چهارشنبه هفته گذشته خبرگزاری فارس اطلاع داد که گزارش تخلفات بازی ایران و لبنان در مشهد به دست رییس‌جمهور رسیده و با خاطیان برخورد صورت گرفته است. با این حال همان‌طور که در شماره روز پنجشنبه اشاره شد، این برخورد‌ها هنوز جنبه رسمی پیدا نکرده و در ادامه اتفاقات دیگری رخ خواهد داد.

در کنار همه این‌ها باید به این نکته اشاره کرد که هنوز شهاب‌الدین عزیزی‌خادم دست به اقدام قانونی برای آنچه طی یک‌سال گذشته بر او رفت، نزده است. او چندی پیش تاکید کرد که روند برکناری‌اش کاملا غیرقانونی بوده و او این حق قانونی را برای خودش محفوظ می‌داند که در مراجع قضایی بین‌المللی دست به شکایت بزند.

فوتبال ایران در روز‌های پیش رو و سال آینده آبستن اتفاقات تازه‌ای خواهد بود که نشانه‌هایش از همین حالا کاملا پیداست. با این حال تنها امیدواری اهالی فوتبال این است که مجموعه تغییرات فضا را به سمت مثبت شدن پیش ببرد نه اینکه مثل بار قبل عده‌ای دور هم جمع شوند و به یک‌باره تصمیمی شخصی بگیرند که نه به فوتبال کمک کند نه به منافع ملی.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران