اقتصاد۲۴- نرخ سود بینبانکی در هفته منتهی به ۲۶ بهمن ماه با افزایش محسوس نسبت به هفته قبل، به ۲۲.۵۴ درصد رسیده است، هفته قبل نرخ سود بینبانکی ۲۱.۷۸ درصد بود.
از هفته منتهی به ۳۰ آذرماه، نرخ سود بینبانکی وارد کانال ۲۱ درصدی شده و تا هفته منتهی به ۱۹ بهمن ماه در همین کانال در نوسان بود، ولی از ۲۶ بهمن ماه این نرخ رکورد جدیدی در کانال ۲۲درصدی به ثبت رساند.
افزایش نرخ سود بینبانکی در حالی طی هفتههای گذشته اتفاق افتاده است که پیشتر بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار بر ضرورت کنترل این نرخ تأکید کرده بودند.
ممکن است بانکها در دورههای مالی کوتاهمدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبرو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد. برای اینکه بانکها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به نام بازار بین بانکی تشکیل دادهاند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وامهای بین بانکی سررسید کوتاهمدت یک هفتهای یا کمتر دارند. وامدهی بانکها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین بانکی گفته میشود.
مدیرکل تجارت خارجی بانک مرکزی از اعلام سیاستهای جدید ارزی این بانک در روزهای آینده خبر داد و گفت: تأمین نیازهای ارزی کشور با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی ادامه خواهد داشت.
شیوا راووشی مدیرکل تجارت خارجی بانک مرکزی با اعلام اقدامات انجام شده از سوی این بانک برای تأمین نیازهای ارزی کشور به منظور واردات و ... اظهار داشت: بیش از ۸۰ میلیارد دلار برای تامین مصارف وارداتی اختصاص یافته که بیش از ۶۰ میلیارد از این مبلغ تأمین شده و پول به حساب طرف خارجی واریز شده است.
وی افزود: برای کالاهای اساسی نیز هم اکنون بیش از ۱۸ میلیارد دلار برای کالاهای اعلامی وزارت جهاد تخصیص یافته که ۱۴ میلیارد آن تأمین شده و مابقی نیز در حال تدارک است. ۳.۲ میلیارد نیز برای اقلام اعلامی وزارت بهداشت در نظر گرفتیم که با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان تأمین میشود. تأمین این اقلام با نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی همچنان ادامه خواهد داشت.
این مقام مسئول در بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که چه سیاستی برای تعادل بازار ارز دارید؟ تصریح کرد: نرخ سازیها در بازار آزاد و فردایی ارز مبنای واقعی با توجه به مولفههای تجارت کشور ندارد. با وجود تحریمها تمام نیاز وارداتی کشور را تأمین کردیم. عملکرد امسالمان ۳۰ درصد از سال قبل بالاتر بوده است.
وی ضمن تأکید براینکه فاکتورهای غیرواقعی درباره وضعیت فعلی بازار ارز وجود دارد، گفت: نمونه این فاکتورهای غیرواقعی در بازار سرمایه در مرداد ۹۸ اتفاق افتاد و مردم باید دقت داشته باشند تا متضرر نشوند.
مدیرکل تجارت خارجی بانک مرکزی افزود: وضعیت تجارت کشور نسبت به گذشته بهتر هم شده است؛ به نظر کار شناسی ما الان وضعیت بازار فردایی و آزاد ارز کاملا حباب است.
راووشی با تأکید براینکه وضعیت ارزی واردکنندگان کاملا مشخص است؛ تصریح کرد: ارز به همان میزان در بازار وجود دارد؛ بانک مرکزی در ایام آتی سیاستهای جدیدی را اعلام خواهد کرد که تامین ارز را با سیاستهای جدید انجام خواهد داد.