اقتصاد۲۴- وزارت خارجه آلمان در بیانیهای به گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیتهای هستهای ایران و اخراج دو دیپلمات آلمانی از ایران واکنش نشان داد.
وزارت خارجه آلمان تصریح کرد: «با نگرانی بر پیشروی تسلیحات ایران نظارت داریم حداقل به این دلیل که ایران در حال حاضر در بسیاری از حوزهها تنشزایی میکند».
بنا بر گزارش شبکه «سی جی تی ان»، وزارت خارجه آلمان در بیانیهای همچنین از همکاری با شرکای اروپایی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران خبر داد و اعلام کرد: «آلمان به واسطه فعالیتهای ثباتزدای ایران در منطقه و محمولههای پهپادی این کشور به روسیه با نگرانی آرایش نظامی رو به افزایش ایران را تحت نظر دارد».
در ادامه این بیانیه، وزارت خارجه آلمان با حمایت از اغتشاشات ایران و ابراز نگرانی از برنامه غنیسازی اورانیوم ایران در فردو تصریح کرد که برلین با شرکای اروپایی و آمریکایی خود در خصوص این تحولات گفتوگوی نزدیک دارد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی اعلام کرده که میزان ذخائر اورانیومغنیشده ایران ۱۸ برابر سقف مشخصشده در توافق هستهای برجام است. (جزئیات بیشتر)
وزارت خارجه آلمان همچنین به اخراج دو دیپلمات آلمانی از ایران نیز واکنش نشان داد و گفت علیرغم آنکه آلمان انتظار اخراج دیپلماتهای خود را داشت، اما این اقدامی، «خودسرانه و غیرقابل توجیه» است، زیرا «آنها اشتباهی مرتکب نشده بودند».
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (چهارشنبه) از اخراج دو دیپلمات آلمانی بعنوان عنصر نامطلوب در پی اقدامات مداخله جویانه و غیرمسئولانه دولت آلمان در امور داخلی و قضایی جمهوری اسلامی ایران، خبر داد.
بیشتر بخوانید: تاکید آلمان بر جلوگیری از گسترش تنشهای هستهای با ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به احضار سفیر آلمان توسط مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه و ابلاغ تصمیم اتخاذ شده، افزود: جمهوری اسلامی ایران در قبال زیاده خواهی ها، مقتدرانه عمل خواهد کرد.
کنعانی افزود: اولویت جمهوری اسلامی ایران همواره حفظ تعامل در فضای احترام است، اما چنانچه برخی طرفها بخواهند موازین اصولی و حاکمیت ملی کشورمان را نادیده بگیرند، تعریف گزینههای جایگزین اجتناب ناپذیر است.
چند روز پیش، وزارت خارجه آلمان در پی صدور حکم اعدام برای «جمشید شارمهد» شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی و سرکرده گروه تروریستی تندر، ضمن احضار کاردار ایران در این کشور، ضمن احضار کاردار ایران در برلین، دو کارمند سفارت ایران را در اعتراض به این حکم «عنصر نامطلوب» خواند و به آنها دستور داد این کشور را ترک کنند.
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان ضمن اعلام احضار کاردار جمهوری اسلامی ایران، در بیانیهای مداخلهجویانه اعلام کرد: «به او (کاردار ایران) اطلاع داده شد که ما نقض گسترده حقوق یک شهروند آلمانی را نمیپذیریم. از ایران میخواهیم حکم اعدام جمشید شارمهد را لغو کند و روند تجدیدنظر عادلانه بر اساس حاکمیت قانون برای او فراهم کند».