تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
تکلیف مجلس به دستگاه‌های اجرایی برای مصرف بهینه آب و برق

نقره داغ پرمصرف‌ها در دستور کار مجلس

تعرفه آب و برق مشترکان پرمصرف غیریارانه‌ای و پلکانی محاسبه می‌شود

نقره داغ پرمصرف‌ها

اقتصاد۲۴- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح دیروز و در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، بند الحاقی ۳ تبصره ۱۵ این لایحه را تصویب کردند. مطابق این بند نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزارتخانه‌های نفت و نیرو را موظف کردند تا تعرفه آب، برق و گاز مشترکان پرمصرف بالاتر از الگوی مصرف را به صورت غیریارانه‌ای و بر اساس الگوی افزایش پلکانی تعیین کنند.

به گزارش پیام ما، بعد از محدودیت‌های اعمال شده برای توزیع گاز در زمستانی که آخرین روز‌های آن را سپری می‌کنیم، نوبت به تعرفه‌های قبوض رسید. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، بر اساس بند الحاقی ۳ در سال ۱۴۰۲ وزارتخانه‌های نفت و نیرو موظفند تعرفه آب، برق و گاز مشترکان خانوار‌های کشور را به گونه‌ای اصلاح کنند که با رعایت مناطق جغرافیایی کشور، تعرفه مشترکان تا سقف الگوی مصرف خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی برابر صفر، مشترکان تا الگوی مصرف به صورت یارانه‌ای، مشترکان پرمصرف، بالاتر از الگوی مصرف به صورت غیریارانه‌ای و بر اساس الگوی افزایش پلکانی (آی. بی. تی) تعیین شود. تعرفه به نرخ صفر آب خانوار‌های مذکور بر اساس بُعد خانوار محاسبه می‌شود.
میزان افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف بالاتر از الگوی مصرف باید حداقل به اندازه‌ای تعیین شود که بار مالی رایگان کردن تعرفه مشترکان کم‌مصرف را جبران کند و نیاز به تأمین منابع جدید نداشته باشد.
آیین‌نامه اجرایی این بند به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های نفت و نیرو تهیه می‌شود و ظرف یک ماه پس از ابلاغ این قانون به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.
وزارتخانه‌های نفت و نیرو مکلفند گزارش عملکرد این بند را هر سه ماه یکبار به کمیسیون‌های انرژی و اجتماعی مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.»

مجوز مجلس به دولت برای اصلاح ساختار شرکت‌های برق

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دولت اجازه دادند تا نسبت به اصلاح ساختار شرکت‌های برق اقدام کند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح دیروز (دوشنبه) و در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور، بند‌های «ط» و «ی» تبصره ۱۵ را به تصویب رساندند.
بر اساس بند «ط» تبصره ۱۵؛ به دولت اجازه داده می‌شود نسبت به اصلاح ساختار شرکت‌های برق اقدام کند. اساسنامه این شرکت‌ها به پیشنهاد وزیر نیرو به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.
بر اساس بند «ی» تبصره ۱۵؛ برق دریافتی نیروگاه‌های اتمی و تجدیدپذیر در مقابل برق دریافتی این واحد‌ها از سایر نیروگاه‌ها در هر نقطه‌ای از کشور، مشمول هزینه انتقال نخواهد شد.
همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی منابع مالی تامین برق و نوسازی شبکه انتقال برق شهرک‌ها و نواحی صنعتی را در بودجه ۱۴۰۲ تعیین کردند.


بیشتر بخوانید: بدمصرف‌ها دلخوش به تخفیف‌های گازی نباشند


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح دیروز (دوشنبه) و در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، بند الحاقی ۴ تبصره ۱۵ این لایحه را به شرح زیر تصویب کردند:
«بند الحاقی ۴- وزارت نیرو مکلف است ۵۰ درصد درآمد‌های حاصل از اصلاح بهای برق صنایع در شهرک‌ها و نواحی صنعتی موضوع ماده ۳ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق را در اجرای ماده ۸۱ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از روابط مالی دولت (۲) برای تامین برق و نوسازی شبکه انتقال برق شهرک‌ها و نواحی صنعتی هزینه نماید.»
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نقل و انتقال اموال و دارایی‌ها از شرکت‌های توزیع نیروی برق به شرکت مادرتخصصی توانیر و بالعکس را از پرداخت هرگونه مالیات و سود سهام ابرازی معاف کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی بند «و» تبصره ۱۵ را به تصویب رساندند. بر اساس بند «و» تبصره ۱۵؛ نقل و انتقال اموال و دارایی‌ها از شرکت‌های توزیع نیروی برق به شرکت مادرتخصصی توانیر و بالعکس از سال ۱۳۹۶ به بعد، مشروط به ثبت اطلاعات اموال غیرمنقول شرکت‌های مذکور در سامانه سادا وزارت امور اقتصادی و دارایی، از پرداخت هرگونه مالیات و سود سهام ابرازی معاف است.

معافیت نیروگاه‌های اتمی و تجدیدپذیر هزینه انتقال برق دریافتی

نمایندگان مردم در خانه ملت مقرر کردند تا برق دریافتی نیروگاه‌های اتمی و تجدیدپذیر در مقابل برق دریافتی این واحد‌ها از سایر نیروگاه‌ها در هر نقطه‌ای از کشور، مشمول هزینه انتقال نشود.
نمایندگان در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، با بند‌های «ح»، «ط» و «ی» تبصره ۱۵ ماده واحده این لایحه موافقت کردند. بر اساس بند «ح» تبصره ۱۵ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۲؛ به دولت اجازه داده می‌شود تا سقف پنج درصد (۵%) از منابع حاصل از کاهش مصرف گاز و برق ناشی از پخش برنامه‌های فرهنگ‌سازی توسط سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سایر رسانه‌ها (به تشخیص شرکت ملی گاز و توانیر) در قالب عقد قرارداد به این سازمان‌ها پرداخت گردد.

نصب کنتور‌های هوشمند برای مشترکان

این پایگاه همچنین گزارش داد: نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح دیروز (دوشنبه، ۱۵ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، با بند «ز» تبصره ۱۵ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بند «ز» تبصره ۱۵ ماده واحده لایحه مذکور آمده است؛ شرکت‌های تولید نیروی برق حرارتی دولتی و شرکت‌های برق منطقه‌ای مکلفند منابع تعیین‌شده در بودجه مصوب سالانه خود را پس از گردش خزانه به‌ترتیب به شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی و شرکت توانیر بابت رد دیون و یا سرمایه‌گذاری (احداث) در توسعه نیروگاه حرارتی و توسعه شبکه دولتی برق کشور به‌منظور افزایش بازدهی پرداخت کنند.
ردیف ۱: در راستای کاهش ناترازی تولید و مصرف حامل‌های انرژی، الگوی مصرف بهینه گاز و برق برای اقلیم‌های مختلف کشور، دو ماه پس از ابلاغ این قانون، توسط وزارتخانه‌های نفت، نیرو، سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان ملی استاندارد ایران تهیه و به‌تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

این تعیین وضعیت در حالی انجام شده است که طی ماه گذشته، انتقاد‌های زیادی از سوی نمایندگان و مردم نسبت به افزایش تعرفه گاز وجود داشته است. انتقاد‌هایی که به نظر می‌رسید قرار است از سوی کمیسیون انرژی مجلس مورد توجه و پیگیری قرار بگیرد، اما خبری از نتیجه این پیگیری احتمالی منتشر نشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته کمیسیون انرژی را مامور کرد تا به علت صدور قبوض گاز و برق با ارقام بسیار بالا و غیرمنطقی در برخی از مناطق محروم و روستا‌ها رسیدگی کند.

افزایش قیمت‌ها غیرمنطقی است

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی صبح دیروز مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: دیروز چندین تن از نمایندگان به بنده مراجعه و اعلام کردند که در مناطق محروم و روستا‌ها قبوض برق و گاز با قیمت‌های بسیار غیرمنطقی برای خانواده‌ها صادر شده است که هیچ منطقی پشت آن نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس، او ادامه داد: انتظار می‌رود کمیسیون انرژی به این موضوع ورود کرده و به آن رسیدگی کند. به من اطلاع دادند برای برخی از خانواده‌ها قبوض ۷ میلیون تومانی صادر شده است در حالی که کل درآمد آن خانواده نیز به ۷ میلیون تومان نمی‌رسد و اگر هیچ غذایی نخورند هم نمی‌توانند این مبلغ را پرداخت کنند. کمیسیون انرژی باید به این موضوع ورود کند.
اما این نخستین بار نیست که افزایش بی‌سابقه حامل‌های انرژی به‌ویژه گاز شهروندان را متحیر می‌کند. افزایش چندین برابری قیمت گاز یک دهه پیش و در شروع دهه ۹۰ و همزمان با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها نیز رخ داده بود.

در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۰ اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به‌طور متوسط روزانه بیش از ۵۰۷ میلیون متر مکعب گاز طبیعی در بخش‌های مختلف مصرف شده است، در این مدت در بخش‌های خانگی، تجاری، جایگاه‌های سی‌ان‌جی و صنایع غیرعمده ۳۶۸ میلیون متر مکعب گاز مورد استفاده قرار گرفته است.
مراجعه تعدادی از افراد معترض به قبض گاز به ادارات گاز، موجب شد که برخی از نمایندگان مجلس در نشست مشترکی با دولت، به بررسی این موضوع بپردازند. پس از آن در وب‌سایت اطلاع‌رسانی دولت اعلام شد که نمایندگان در این بررسی قانع شده‌اند که شرکت گاز طبق مصوبه مجلس و دولت عمل کرده و مجری قانون بوده است تا جایی که غلامعلی میگلی‌نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد: شرکت ملی گاز مسئول اصلی قیمت‌گذاری گاز مشترکان نیست و این مجموعه مجری تصمیمات کلان دولت است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تابلوی قیمت یک طلا فروشی در خیابان جمهوری ۲۴ سال پیش

جنجالی‌ترین استایل بهاره رهنما بعد از طلاق

عکس/ طبیب زن در حال بادکش کردن ۱۳۰ سال پیش

عکس/ تغییر چهره عجیب بهنوش بختیاری

عکس/ کارگر زن کارخانه ریسندگی اصفهان ۵۳ سال پیش

عکس/ پوستر سپاهان، آلومینیوم و فولاد به مناسبت روز کارگر

عکس/ پوستر متفاوت استقلال برای بازی با آلومینیوم

عکس/ عالی قاپو اصفهان در دوره قاجار

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ مهدی بازرگان ۱۰۴ سال پیش در دوران تحصیل در فرنگ با تیپ رسمی

عکس/ چهره زیبایی بلقیس، دختر پادشاه افغانستان ۵۵ سال پیش در فرودگاه مهرآباد

فیلم/ در انفجار بندر شهید رجایی تأسیسات نفتی آسیب دیدند؟

ترامپ بودجه دو رسانه آمریکایی را قطع کرد

واکنش امام جمعه تهران به انفجار بندرعباس

فصل برای کنعانی‌زادگان به پایان رسید

عکس/ چهره خاص امام موسی صدر ۴۸ سال پیش در حال سخنرانی در مراسم چهلم دکتر شریعتی در بیروت

عکس/ خوشگذرانی نفیسه روشن در چین با استایل اروپایی در کنار حیوان خانگی گرانقیمتش

عکس/ واکنش قابل تامل علیرضا قربانی به اتفاق تلخ خیابان‌ها

عکس/ ساخت صحن جدید حضرت معصومه در دوران قاجار

عکس/ شکل و شمایل زندانیان ۱۲۰ سال پیش در دوران قاجار با غل و زنجیر

مذاکرات استقلال با سرمربی ایتالیایی؛ سگ ماتزاری دردسرساز می‌شود؟

فیلم/ افشاگری بهاره رهنما درباره جدایی‌اش از پیمان قاسم‌خانی

عکس/ شاطر سید آقا بزرگ میری در نانوایی سنگکی اش ۶۷ سال پیش در دربند با تنور سنتی

عکس/ ژست صمیمی استاد آمریکایی در حال تدریس ۷۴ سال پیش در دانشگاه شیراز

فیلم/ طوفان گرد و غبار چهره ریاض را پوشاند

حال و هوای داوطلبان کنکور سراسری علوم تجربی ۱۴۰۴

جزئیات سقوط یک فروند بالگرد در استرالیا

دلیل وقفه در مذاکرات ایران و آمریکا چیست؟

اینفوگرافی/ این شهر‌ها آلوده‌ترین هوای جهان را داشتند؟

عکس/ نمایشگاه تراژیک از عروسک‌های بی‌صاحب غزه

عکس/ جدول لیگ برتر پس از برد پرسپولیس مقابل مس رفسنجان

قیمت طلای جهانی از مرز روانی عبور کرد

عکس/ ظاهر متفاوت محمدصادق خلخالی ۴۴ سال پیش در سفر آلمان

عکس/ تیپ اجق وجق بهاره رهنما در کنار دخترش به سبک مادر سیندرلا

فیلم/ دعوای باورنکردنی دو راننده عصبانی پربازدید شد

عکس/ ظاهر عجیب دکتر شریعتی ۸۴ سال پیش در ایام کودکی با کلاه خاص

عکس/ استایل اروپایی پیمان معادی و خواهرش با لباس‌های برند

وضعیت خطرناک آلودگی هوا در ۱۱ شهر خوزستان

عکس/ چهره متقاوت المیرا شریفی‌مقدم در یک مکان مذهبی با پوشش خاص

عکس/ قاب خانوادگی مهراب قاسم‌خانی در فرودگاه با لبخند معنادار

عکس/ رضاخان در حال بررسی یک جمجمه ۹۱ سال پیش در دانشگاه تهران

عکس/ ادعای تایمز از نقش گروسی در تعویق زمان مذاکرات ایران و آمریکا

فیلم/ حمله موشکی یمن به پایگاه رامات دیوید در شرق حیفا

عکس/ چهره متفاوت اردشیر زاهدی ۱۲ سال پیش در یک مهمانی در سوئیس

فیلم/ گودالی که در محل انفجار بندر رجایی باز شده است

عکس/ نمایی جالب و دیده نشده از قهوه‌خانه‌ای در تهران ۸۴ سال پیش با مردم کوچه و بازار

ثروت رمزارزی ترامپ چه قدر است؟

معرفی جوان‌ترین و پیرترین متقاضیان نوبت اول کنکور ۱۴۰۴

عکس/ ژست متفاوت سرلشکر باقری در کنار ابراهیم همت ۴۴ سال پیش در جبهه

حمله هکری به گوشی آیفون در ۱۰۰ کشور

عکس دیده نشده از ملیجک بیمار در آغوش ناصرالدین‌شاه با چهره نگران

عکس/ دستور فوری برای تخلیه ترمینال کالا‌های خطرناک بندر رجایی

عکس/ لحظه فرود اولین اف ۱۴ در پایگاه یکم شکاری ۵۰ سال پیش و در مهرآباد

قیمت جهانی نفت صعودی شد

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم

عکس/ قابی دیده نشده از سردار سلیمانی و محسن رضایی ۴۴ سال پیش سر سفره ناهار و در کنار رهبری

عکس / تجلیل از کارگران در بین دو نیمه بازی پرسپولیس و مس رفسنجان

بدون توافق، فروپاشی اقتصادی در کمین است/ مذاکراتی سودمند است که منجر به فروش نفت بدون تحمیل هزینه اضافی شود

فیلم/ واکنش جالب رونالدو هنگام دیدن فغانی

معاون ترامپ: جنگ در اوکراین به این زودی‌ها پایان نمی‌یابد