تاریخ انتشار: ۰۱:۱۲ - ۱۰ فروردين ۱۴۰۲
رییس کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

قیمت مصالح ساختمانی پایین نیاید وزیر صمت را استیضاح می‌کنیم/ همه چیز را به دلار گره زده‌ایم

محمدرضا رضایی‌کوچی گفت: اگر قیمت مصالح ساخت مسکن بعد از تعطیلات عید نوروز پایین نیاید، حتماً وزیر صمت مقصر است و باید جوابگو باشد، چون موضوع، مستقیماً متوجه ایشان است.

افزایش قیمت مصالح ساختمانی

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: سیدابراهیم رئیسی شاخص‌ترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ بود که شعار‌های پرزرق و برق و امیدوارکننده‌ای را در حوزه مسکن به مردم داد و حتی وقتی بر مسند کار قرار گرفت بیش از پیش بر این وعده‌ها تاکید داشت و البته هنوز هم اصرار دارد، اما خروجی کار با نزدیک‌ شدن به دو سالگی عمر دولت با شعار‌های سر داده شده، فرسنگ‌ها فاصله دارد و هر ایرانی در هر نقطه‌ای که در کشور زندگی می‌کند، تنها با یک ساعت گشت در بنگاه‌های معاملات مسکن می‌تواند به اوضاع آشفته و نابسامان بخش مسکن، پی ببرد.

حال چند ماهی است که افزایش‌های بی‌رویه قیمت دلار، بیش از همیشه بر این آشفتگی بازار و به خصوص مسکن، اثر گذاشته است و قیمت مصالح ساختمانی، سر به فلک کشیده و این روزها، مردم ناامید از شعار‌ها تنها در نقش نظاره‌گر ظاهر شدند.

در همین رابطه، محمدرضا رضایی‌کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: به نظر من، نظارت‌ها در بخش کنترل قیمت مصالح ساختمانی، بسیار ضعیف است. قبل از سال ۱۴۰۰ با وزیر صمت در مورد مصالح ساختمانی جلسه‌ای داشتیم و ایشان قول داد که قیمت فولاد، میلگرد، تیرآهن و سیمان تا بعد از عید، روند نزولی داشته باشد.


بیشتر بخوانید: وزیر صمت اول وعده می‌دهد بعد به وعده‌هایش فکر می‌کند/ مدیریت بازار، تعطیل و استیضاح فاطمی امین، واجب است


وی افزود: قبلاً توجیه دولت این بود که چون دلار افزایش قیمت داشته، هزینه‌های تمام شده نیز بالا رفته است. حال که دلار نسبت به یک ماه پیش، کاهشی شده، طبیعتاً باید قیمت‌ها پایین بیاید و اگر قیمت‌ها پایین نیاید مشخص می‌شود مدیرانی که نقش نظارتی به عهده‌شان است و مسئول مستقیم هستند، ضعف مدیریتی بسیاری دارند و دیگر حرف‌هایشان نمی‌تواند توجیه قابل قبول باشد.

رضایی‌کوچی تصریح کرد: ایراد اقتصاد ما این است که آن را به دلار گره زده‌ایم و خیلی وقت‌ها مواد اولیه و نیاز‌های ما اصلاً ربطی به دلار ندارد. وقتی نرخ دلار افزایش می‌یابد فضای روانی هم ملتهب می‌شود. از طرفی، شاهد هستیم که در پایین آمدن قیمت دلار، هیچ اتفاقی نمی‌افتد. پس مشخص است که نظارت نیست و ضعف مدیریتی داریم و نتیجه‌اش می‌شود گرانی‌هایی که همچنان ادامه دارد.

رییس کمیسیون عمران مجلس در مورد اینکه تولید مسکن با گرانی‌های پیش آمده چقدر کار را به چالش خواهد کشید؟ گفت: وقتی نتوانیم مسکن تولید کنیم یا نتوانیم کمک به عرضه مسکن بدهیم، باید منتظر افزایش قیمت هم باشیم و این خود، بزرگ‌ترین چالش در این مسیر است. برای اینکه بتوانیم قیمت مسکن را کنترل کنیم باید بین عرضه و تقاضا، تعادلی شکل بگیرد که الان این تعادل نیست و با قانون جدید تولید مسکن، ان‌شاا... این اتفاق می‌افتد. اگر واقعاً مسکنی ساخته شود و این ساخت، شعاری نباشد این تعادل به وجود می‌آید و می‌تواند قیمت مسکن را کنترل کند؛ موضوعی که چند سالی است به جد مطالبه عمومی در کشور شده و اگر به درستی به آن پرداخته نشود، پاشنه آشیل دولت خواهد بود.

وی در ادامه بیان کرد: اگر قیمت مصالح بعد از تعطیلات عید نوروز پایین نیاید، حتماً وزیر صمت مقصر است و باید جوابگو باشد، چون موضوع، مستقیماً متوجه ایشان است.

رضایی‌کوچی در پایان خاطرنشان کرد: اگر وزیر صمت نتواند بازار را کنترل و قیمت مصالح ساختمانی که اصلاً ارتباطی به دلار ندارند را اصلاح کند، دیگر به او برای ادامه کارش، فرصتی داده نمی‌شود. ما بنا داریم فقط تا بعد از تعطیلات عید این فرصت را به آقای فاطمی‌امین بدهیم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع ماشین بی ام و در بازار امروز + جدول

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

صفحه اول روزنامه‌ های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

مهناز افشار در بازیگری به پایان خط رسید؟

قیمت سکه و قیمت طلا چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

زنگ خطر در مناطق آزاد با مدیریتی به سبک دولت سیزدهم/ عبدالملکی با تغییرات گسترده در بدنه مدیریتی مناطق آزاد چه بر سر این مناطق آورد؟

فیلم/شور و حال پرسپولیسی‌ها در خیابان‌های تهران

فیلم/ طالبان در حال انتقال تانک و سلاح سنگین به مرز ایران و افغانستان

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت بلیت هواپیما برای عتبات به پرواز درآمد

پیش بینی قیمت طلا در هفته آینده

کاهش ۳۰ درصدی تقاضا برای گوشت قرمز

فیلم/بالا بردن کاپ قهرمانی پرسپولیس توسط امید عالیشاه

خداحافظی احساسی ساپینتو با بازیکنان

شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار

حسینی: لایحه برنامه هفتم نهایی شد

ظریف از دعایی تمجید کرد؛ خشم کیهان برانگیخته شد

فیلم/جیمی جامپ یک پرسپولیسی در کنسرت راغب

جنگ سرد طالبان با ایران؛ طالب‌ها به دنبال افکار جهادی هستند

دولت مقابل شهرداری؛ کمیسیون ماده ۵ برای وزارت راه و شهرسازی به جای شهرداری

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

افزایش گزارش‌ها از تشدید برخورد‌ با صنوف و مردم به بهانه بی‌حجابی

سیگنال رویترز به بازار سکه ایران

افت ۲۵ درصدی شمار زنان دانشجو در دانشگاه‌های کشور

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

مجلس مانع واردات خودرو‌های کارکرده

ارزش معاملات بورس به اسفند ۱۴۰۱ بازگشت

قیمت ماشین های لکسوس در بازار + جدول

کدام استان‌ها با تورم بالاتری درگیر شدند؟

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

فیلم/شور و حال پرسپولیسی‌ها در خیابان‌های تهران

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فشار فروش در بازار دلار

علی مطهری: مجلسی‌ها تعطیلی ۱۴ و ۱۵ خرداد را تبدیل به یک روز کنند

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

صفحه اول روزنامه‌ های سیاسی امروز